Jump to content

Aviatik-Berg D.I (Lo) s. 115 - Linke-Crawford// Flashback//1:48

krosto
 Share

Recommended Posts

Witam,

Dawno, dawno temu kiedy jeszcze świat pogrążony był w ciemności i nie wiedział o istnieniu WNW,  słońce poruszało się wokół ziemi, a jej mieszkańcy ruszali na krucjaty do świętej ziemi czeskiej po jej cenne skarby wykonane z cudownie szarej masy, skrycie wytwarzanej wg. pradawnej receptury.

W tych ponurych czasach pojawił się Flashback.

Mineło kilka stuleci, śłońce skończyło swój bieg, zawisło w przestrzeni nieruchomo niczym wahadło zegara, po skonczonym cyklu,  WNW poderżnął sobie gardło, świat doznał wstrząsu, po zagładzie MENGa, wywołanej Dr.1....wtedy stary, zapomniany i zgorzkniały Flashback nieśmiało wyczołgał się  z szafy, rozejrzał, wdrapał się się na biurko i powiedział: „Świat zmienia się zbyt szybko, nie mogę patrzeć na to, jak ludzie zatracają się w nowinkach, które rujnują ich kreatywność, podają łatwe rozwiązania, pięknie zapakowane i krzyczące wściekło o swojej przydatności”. Pytam: „To co ja mam z tym zrobić?”. „Sklej mnie”, odrzekł niemal natychmiast. „Nie umiem, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem..silnik-glut, kalki się kruszą, nikt nie będzie chciał się na ciebie patrzeć, jak z tobą skończę..”, powiedziałem bez namysłu.  „Sklej mnie”, nalegał, „..zobaczysz jeszcze, pokażesz światu, że z daleka potrafię jeszcze dobrze wyglądać:)

Uległem 

No i z daleka faktycznie prezentuje się niczego sobie, choć skubaniec pchał się do obiektywu, napinał klatę, prężył naciągi i kręcił śmigłem na wiwat.  Niestety uległem jego natarczywości przy kilku fotkach

PS. "L" ludzie robią na czarnym tle, ja zrobiłem jak Flashback kazał

AB_DI_LO_old.jpg

AB_DI_LO_6.jpg

AB_DI_LO_9.jpg

AB_DI_LO_10.jpg

AB_DI_LO_11.jpg

AB_DI_LO_1.jpg

AB_DI_LO_4.jpg

AB_DI_LO_13.jpg

AB_DI_LO_14.jpg

• Like 10

No u kolegi widać, że w parze z talentem modelarskim, piękna proza powstaje. Model ogólnie fajnie wyszedł, są szprychy, śróby itp, brakuje mi mocniejszego zaakcentowania sterów ( tam łapkę można było na płasko włożyć) chodzi oczywiście o szparę. Poza tym każdy Awiatik w miodną lozengę cieszy oko, a na czarnym tle to już w ogóle.

• Like 1

A ja nie mam Aviatika 😒 Dlatego z lubością chłonę tego tutaj. Pierwsza fota jest  cool - wygląda jak prezentacja nówki sztuki z chłodnicą w chromie 👍  Poza nią podobają mi się zdjęcia na tle lasu - kolory stonowane i nie biją po oczach.

P.S. Zwisł Ci jeden naciąg - przygrzej go!

• 5 weeks later...

No i fajnie wyszło, choc mogłoby się skończyć, gorzej, i wtedy mógłbys mu na koniec dogadać, jaki to był beznadziejny zestaw i tylko ci czas zmarnował