JFM Napisano 11 Października 2020 Napisano 11 Października 2020 Dzień dobry, Przez przypadek natknąłem się na zdjęcie tego wozu, no i oczywiście nie mogło skończyć się inaczej... Ciągnik Ewakuacyjny CW-34 z 7. batalionu remontowego 7. Łużyckiej Dywizji Desantowej. 4 Cytuj
chorąży Napisano 11 Października 2020 Napisano 11 Października 2020 Bajera, bardzo efektowny model... 1 Cytuj
filipsg Napisano 11 Października 2020 Napisano 11 Października 2020 Ale fajny żuczek! Którego T-34 wykorzystałeś jako bazę do konwersji? 1 Cytuj
JFM Napisano 11 Października 2020 Autor Napisano 11 Października 2020 7 minut temu, filipsg napisał: Ale fajny żuczek! Którego T-34 wykorzystałeś jako bazę do konwersji? Dedykowanego przez PanzerShop modelu Academy + koła z modelu Zvezdy. Cytuj
Michal_G Napisano 12 Października 2020 Napisano 12 Października 2020 Ciekawy pojazd. Ciut górny bieg gąsienic odstaje od kół, to by się chyba jeszcze dało przykleić. Czy CW-34 zostały w 7 batalionie remontowym zastąpione przez WZT-1/2? Wydechy - dobrze myślę że przy desantowaniu "przedłużki" były odginane do góry, żeby wyloty były nad wodą i w razie zatrzymania silnika nie doszło do zalania? Cytuj
JFM Napisano 12 Października 2020 Autor Napisano 12 Października 2020 Godzinę temu, Michal_G napisał: Ciekawy pojazd. Ciut górny bieg gąsienic odstaje od kół, to by się chyba jeszcze dało przykleić. Czy CW-34 zostały w 7 batalionie remontowym zastąpione przez WZT-1/2? Wydechy - dobrze myślę że przy desantowaniu "przedłużki" były odginane do góry, żeby wyloty były nad wodą i w razie zatrzymania silnika nie doszło do zalania? poprawię, dziękuję. Tak, najpierw WZT-1, który tu już pokazałem, a następnie WZT-2. Logiczne myślenie i bardzo możliwe, że tak było. Chociaż trzeba pamiętać, że 7.brem nie był jednostką pierwszorzutową i nie było potrzeby desantowania jego pojazdów bezpośrednio do wody. 18.bsap miał na wyposażeniu chyba 1/2 wstęgi Parku Pontonowego, z którego budował pomost do bezpośredniego desantu pojazdów na ląd. Cytuj
Pitt35 Napisano 17 Października 2020 Napisano 17 Października 2020 Świetny model i znów muszę pozazdrościć 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 17 Października 2020 Napisano 17 Października 2020 świetnie wyszedł W dniu 11.10.2020 o 15:46, JFM napisał: Dedykowanego przez PanzerShop modelu Academy + koła z modelu Zvezdy. te konwersje z PanzerShopa wymagają dużo pracy.... mam ich przeróbkę AT-T na Agatę ale leży już kilka lat w szafie bo przeraża chyba doczekam sie szybciej tej prostej wersji Trumpka co u nich wisi o dawna w zapowiedziach Cytuj
JFM Napisano 17 Października 2020 Autor Napisano 17 Października 2020 45 minut temu, M.A.V. napisał: świetnie wyszedł te konwersje z PanzerShopa wymagają dużo pracy.... mam ich przeróbkę AT-T na Agatę ale leży już kilka lat w szafie bo przeraża chyba doczekam sie szybciej tej prostej wersji Trumpka co u nich wisi o dawna w zapowiedziach Nie jest tak tragicznie, tylko trochę trzeba rzeźbić... Ale Trębacz już przecież wydał AT-T, właśnie dłubię BAT-M z konwersją PanzerShop - nomen omen... Cytuj
Adams M1A1 Napisano 17 Października 2020 Napisano 17 Października 2020 11 minut temu, JFM napisał: Nie jest tak tragicznie, tylko trochę trzeba rzeźbić... Ale Trębacz już przecież wydał AT-T, właśnie dłubię BAT-M z konwersją PanzerShop - nomen omen... Koledze MAV chodziło o radar dalekiego zasięgu P40 w LWP zwany Agata zabudowany na przedłużonym podwoziu AT-T którego konwersję wydał PanzerShop a Trumpek zrobił im świństwo i ma w zapowiedziach właśnie taki radar. A tak swoją drogą ten ciągnik ewakuacyjny jak wszystkie Twoje wyroby zrobiony super. Pozdr. A. 2 Cytuj
M.A.V. Napisano 17 Października 2020 Napisano 17 Października 2020 (edytowane) 20 minut temu, JFM napisał: Ale Trębacz już przecież wydał AT-T, miąłem na myśli tą konwersję właśnie z AT-T na Agatę : a z drugiej strony trumpek już od dawna zapowiada swoją wersję : tylko na razie ani widu ani słychu..... poza tym liczę ze pójdą za ciosem i wypuszczą też radar do Kruga żeby był komplet ..... eh... pomarzyć miła rzecz EDIT ------------ hehehe no właśnie widze że Adams M1A1 mnie ubiegł Edytowane 17 Października 2020 przez M.A.V. 1 1 Cytuj
Adams M1A1 Napisano 17 Października 2020 Napisano 17 Października 2020 5 minut temu, M.A.V. napisał: poza tym liczę ze pójdą za ciosem i wypuszczą też radar do Kruga żeby był komplet ..... eh... pomarzyć miła rzecz EDIT ------------ hehehe no właśnie widze że Adams M1A1 mnie ubiegł Przepraszam Właściciela galerii że takie wpisy nie na temat ,ale mam w kolejnych planach właśnie radar do Kruga , zrobiłem sobie dużo zdjęć w Lubuskim Muzeum Wojskowym w Drzonowie , pojazdu do konwersji jeszcze nie mam , ale jak znam życie to jak kupię i się zabiorę to go wydadzą wredne żółte ludziki tak mnie zrobili z konwersją Pattona na czołg saperski M728 miałem już czołg dobrze że za ciężkie pieniądze konwersji nie sprowadziłem , a było blisko. Do kompletu pozostaje jeszcze Samochód Transportowo-Załadowczy na Uralu tego na pewno tak szybko nie wydadzą. Pozdr. A. 1 Cytuj
JFM Napisano 18 Października 2020 Autor Napisano 18 Października 2020 Upsssss... Pomieszało mi się miałem na myśli samą platformę... Efektowna ta AGATA, ale WRE to w ogóle nie moje klimaty... Cytuj
Pitt35 Napisano 18 Października 2020 Napisano 18 Października 2020 Ale przyznaj się Jacku że jak by wydali P-15 to byś posklejał w ulubionych barwach Cytuj
robertmodelarz Napisano 18 Października 2020 Napisano 18 Października 2020 Model Trumpka będzie pewnie bardzo zacny, ale cena już pewnie nie. Zachowany egzemplarz stoi na Fortach Czerniakowskich w muzeum WP w Warszawie. Po sklejeniu będzie to kawał pojazdu. Poczekamy na pierwszy in-box. 1 Cytuj
JFM Napisano 18 Października 2020 Autor Napisano 18 Października 2020 Godzinę temu, Pitt35 napisał: Ale przyznaj się Jacku że jak by wydali P-15 to byś posklejał w ulubionych barwach Ależ oczywiście Piotrze bez zbędnej zwłoki. R-118 w barwach 52 krozp również. Cytuj
M.A.V. Napisano 18 Października 2020 Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Godzinę temu, Pitt35 napisał: Ale przyznaj się Jacku że jak by wydali P-15 to byś posklejał w ulubionych barwach niezłe radary wydaje Z&Z Model ale to w 1:72 , a świetną Danusie to zrobił kiedyś Marudek Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Model Trumpka będzie pewnie bardzo zacny, ale cena już pewnie nie........ na pewno tańszy niż konwersja Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Zachowany egzemplarz stoi na Fortach Czerniakowskich w muzeum WP w Warszawie obfotografowany sorry JFM za OFFTOP w galerii Edytowane 18 Października 2020 przez M.A.V. Cytuj
JFM Napisano 18 Października 2020 Autor Napisano 18 Października 2020 56 minut temu, M.A.V. napisał: niezłe radary wydaje Z&Z Model ale to w 1:72 , a świetną Danusie to zrobił kiedyś Marudek na pewno tańszy niż konwersja obfotografowany sorry JFM za OFFTOP w galerii Co tu się wyprawia...?!?... SPOKO... Cytuj
Adams M1A1 Napisano 18 Października 2020 Napisano 18 Października 2020 No Kolego JFM Marudek przetarł szlak wystarczy tylko zakupić ZiŁ-a 157 K z Trumpka o takiego: https://exito.sklep.pl/pl/p/TRUMPETER-01003-135-ZIL-157-K-Soviet-Military-Truck/3754 Do tego trochę hippsa , profili Evergreen i siatkę miedzianą o małym oku i do roboty jak znam życie to wyjdzie Ci świetny pojazd z 7ŁDD . A co do tej radiostacji na Starze 660 z tym będzie trochę problemu bo nie ma na razie takiego pojazdu bazowego w skali 1/35 ale to wszystko może się zmienić. Pozdr A. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi