JFM Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Dzień dobry, Przez przypadek natknąłem się na zdjęcie tego wozu, no i oczywiście nie mogło skończyć się inaczej... Ciągnik Ewakuacyjny CW-34 z 7. batalionu remontowego 7. Łużyckiej Dywizji Desantowej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Bajera, bardzo efektowny model... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Ale fajny żuczek! Którego T-34 wykorzystałeś jako bazę do konwersji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 11 Października 2020 Autor Share Napisano 11 Października 2020 7 minut temu, filipsg napisał: Ale fajny żuczek! Którego T-34 wykorzystałeś jako bazę do konwersji? Dedykowanego przez PanzerShop modelu Academy + koła z modelu Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 Ciekawy pojazd. Ciut górny bieg gąsienic odstaje od kół, to by się chyba jeszcze dało przykleić. Czy CW-34 zostały w 7 batalionie remontowym zastąpione przez WZT-1/2? Wydechy - dobrze myślę że przy desantowaniu "przedłużki" były odginane do góry, żeby wyloty były nad wodą i w razie zatrzymania silnika nie doszło do zalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 Godzinę temu, Michal_G napisał: Ciekawy pojazd. Ciut górny bieg gąsienic odstaje od kół, to by się chyba jeszcze dało przykleić. Czy CW-34 zostały w 7 batalionie remontowym zastąpione przez WZT-1/2? Wydechy - dobrze myślę że przy desantowaniu "przedłużki" były odginane do góry, żeby wyloty były nad wodą i w razie zatrzymania silnika nie doszło do zalania? poprawię, dziękuję. Tak, najpierw WZT-1, który tu już pokazałem, a następnie WZT-2. Logiczne myślenie i bardzo możliwe, że tak było. Chociaż trzeba pamiętać, że 7.brem nie był jednostką pierwszorzutową i nie było potrzeby desantowania jego pojazdów bezpośrednio do wody. 18.bsap miał na wyposażeniu chyba 1/2 wstęgi Parku Pontonowego, z którego budował pomost do bezpośredniego desantu pojazdów na ląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Świetny model i znów muszę pozazdrościć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 świetnie wyszedł W dniu 11.10.2020 o 15:46, JFM napisał: Dedykowanego przez PanzerShop modelu Academy + koła z modelu Zvezdy. te konwersje z PanzerShopa wymagają dużo pracy.... mam ich przeróbkę AT-T na Agatę ale leży już kilka lat w szafie bo przeraża chyba doczekam sie szybciej tej prostej wersji Trumpka co u nich wisi o dawna w zapowiedziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 17 Października 2020 Autor Share Napisano 17 Października 2020 45 minut temu, M.A.V. napisał: świetnie wyszedł te konwersje z PanzerShopa wymagają dużo pracy.... mam ich przeróbkę AT-T na Agatę ale leży już kilka lat w szafie bo przeraża chyba doczekam sie szybciej tej prostej wersji Trumpka co u nich wisi o dawna w zapowiedziach Nie jest tak tragicznie, tylko trochę trzeba rzeźbić... Ale Trębacz już przecież wydał AT-T, właśnie dłubię BAT-M z konwersją PanzerShop - nomen omen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 11 minut temu, JFM napisał: Nie jest tak tragicznie, tylko trochę trzeba rzeźbić... Ale Trębacz już przecież wydał AT-T, właśnie dłubię BAT-M z konwersją PanzerShop - nomen omen... Koledze MAV chodziło o radar dalekiego zasięgu P40 w LWP zwany Agata zabudowany na przedłużonym podwoziu AT-T którego konwersję wydał PanzerShop a Trumpek zrobił im świństwo i ma w zapowiedziach właśnie taki radar. A tak swoją drogą ten ciągnik ewakuacyjny jak wszystkie Twoje wyroby zrobiony super. Pozdr. A. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 (edytowane) 20 minut temu, JFM napisał: Ale Trębacz już przecież wydał AT-T, miąłem na myśli tą konwersję właśnie z AT-T na Agatę : a z drugiej strony trumpek już od dawna zapowiada swoją wersję : tylko na razie ani widu ani słychu..... poza tym liczę ze pójdą za ciosem i wypuszczą też radar do Kruga żeby był komplet ..... eh... pomarzyć miła rzecz EDIT ------------ hehehe no właśnie widze że Adams M1A1 mnie ubiegł Edytowane 17 Października 2020 przez M.A.V. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 5 minut temu, M.A.V. napisał: poza tym liczę ze pójdą za ciosem i wypuszczą też radar do Kruga żeby był komplet ..... eh... pomarzyć miła rzecz EDIT ------------ hehehe no właśnie widze że Adams M1A1 mnie ubiegł Przepraszam Właściciela galerii że takie wpisy nie na temat ,ale mam w kolejnych planach właśnie radar do Kruga , zrobiłem sobie dużo zdjęć w Lubuskim Muzeum Wojskowym w Drzonowie , pojazdu do konwersji jeszcze nie mam , ale jak znam życie to jak kupię i się zabiorę to go wydadzą wredne żółte ludziki tak mnie zrobili z konwersją Pattona na czołg saperski M728 miałem już czołg dobrze że za ciężkie pieniądze konwersji nie sprowadziłem , a było blisko. Do kompletu pozostaje jeszcze Samochód Transportowo-Załadowczy na Uralu tego na pewno tak szybko nie wydadzą. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 18 Października 2020 Autor Share Napisano 18 Października 2020 Upsssss... Pomieszało mi się miałem na myśli samą platformę... Efektowna ta AGATA, ale WRE to w ogóle nie moje klimaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Ale przyznaj się Jacku że jak by wydali P-15 to byś posklejał w ulubionych barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Model Trumpka będzie pewnie bardzo zacny, ale cena już pewnie nie. Zachowany egzemplarz stoi na Fortach Czerniakowskich w muzeum WP w Warszawie. Po sklejeniu będzie to kawał pojazdu. Poczekamy na pierwszy in-box. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 18 Października 2020 Autor Share Napisano 18 Października 2020 Godzinę temu, Pitt35 napisał: Ale przyznaj się Jacku że jak by wydali P-15 to byś posklejał w ulubionych barwach Ależ oczywiście Piotrze bez zbędnej zwłoki. R-118 w barwach 52 krozp również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Godzinę temu, Pitt35 napisał: Ale przyznaj się Jacku że jak by wydali P-15 to byś posklejał w ulubionych barwach niezłe radary wydaje Z&Z Model ale to w 1:72 , a świetną Danusie to zrobił kiedyś Marudek Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Model Trumpka będzie pewnie bardzo zacny, ale cena już pewnie nie........ na pewno tańszy niż konwersja Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Zachowany egzemplarz stoi na Fortach Czerniakowskich w muzeum WP w Warszawie obfotografowany sorry JFM za OFFTOP w galerii Edytowane 18 Października 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 18 Października 2020 Autor Share Napisano 18 Października 2020 56 minut temu, M.A.V. napisał: niezłe radary wydaje Z&Z Model ale to w 1:72 , a świetną Danusie to zrobił kiedyś Marudek na pewno tańszy niż konwersja obfotografowany sorry JFM za OFFTOP w galerii Co tu się wyprawia...?!?... SPOKO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 No Kolego JFM Marudek przetarł szlak wystarczy tylko zakupić ZiŁ-a 157 K z Trumpka o takiego: https://exito.sklep.pl/pl/p/TRUMPETER-01003-135-ZIL-157-K-Soviet-Military-Truck/3754 Do tego trochę hippsa , profili Evergreen i siatkę miedzianą o małym oku i do roboty jak znam życie to wyjdzie Ci świetny pojazd z 7ŁDD . A co do tej radiostacji na Starze 660 z tym będzie trochę problemu bo nie ma na razie takiego pojazdu bazowego w skali 1/35 ale to wszystko może się zmienić. Pozdr A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi