giberes Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 @Fixer, dokładnie ten sam, u mnie nie dałem rady dobrze wyprowadzić tego niefortunnego połączenia wlewu z owiewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Listopada 2022 Autor Share Napisano 7 Listopada 2022 A istnieje jakaś inna opcja GR7/9? Podobno jest Hasegawa lub Revell, tylko weź i je dostań. A tak przy okazji pytanko. Jaka jest różnica pomiędzy 7ką a 9ką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 W czym problem z dostępnością? https://www.mojehobby.pl/products/AV-8B-Harrier-II.html Gr 7 i 9 to brytyjskie warianty AV-8B, zasadniczo różnią się czujnikami gł na dziobie, Model który podlinkowalem to podstawowa wersja (trochę ostatnio zdrożał ale ciągle jest w dobrej cenie, Revel go przepakowywal z tego co pamiętam niemal podwajając cenę), kwestia dostrugania anten / czujników i dobrania oznaczeń, no i oczywiście podwieszenia, ale nie powinno to być wielkim problemem - i tu zalecane oczywiście postudiować literaturę zdjęcia itd, a dla ułatwienia warto też podglądnąć instrukcje Airfixa co dla Gr 7 a co dla 9: https://www.mojehobby.pl/products/British-VSTOL-fighter-BAe-Harrier-GR.9.html Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Listopada 2022 Autor Share Napisano 7 Listopada 2022 A taki jest z Hasy AV-8B Harrier II Plus nr kat. D24 to jaki bedzie zamiennik dla brytyjskich wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Popatrz na dziób - wersja Plus ma już inny, bez "oka" za to w szpic, z zabudowanym czujnikiem w górnej części, podstawowy AV-8B ma taki jak Gr7/9 tyle że trzeba dorobić takie bąble, porównaj ze zdjęciami albo modelem Airfixa jaki podlinkowalem Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 Czyli "Plus" nie ma odpowiednika w RAF-ie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Wg mojej wiedzy - nie (dopytujesz o Plusa - czy dobrze zgaduje że go posiadasz i chcesz zaadaptować na Brytyjczyka? jeśli tak to też nie ma tragedii , kwestia przerzeźbienia nosa, nie takie straszne jak się wydaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 wuwumaster dzięki za podzielenie się bardzo szeroką wiedzą nt. "Błotniaków". Na razie zbieram kolekcję Harrierów w pudełkach, czekam aż uzbieram komplet i dopiero wezmę się za nie (taką mam nadzieję, oby nie umarła). Jak na razie mam 6 modeli a planuję ok. 12-14, czyli jeszcze trochę mi brakuje. Z późnych wersji to mam dopiero AV-8B z Hasegawy i dlatego tak dopytuję o te brytyjskie GR-7/9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 (edytowane) Od siebie dodam, że brytyjskie Gr7/9 posiadały dodatkowy punkt podwieszenia pod skrzydłami na przedłużeniu gondoli podwozia pomocniczego - cos czego amerykanie nie posiadali ☝ Edytowane 8 Listopada 2022 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Listopada 2022 Autor Share Napisano 9 Listopada 2022 To jeszcze zahaczę o środkową w kolejności wersję GR.5. Tylko Revell i Hasegawa czy może coś jeszcze np. Airfix lub Italeri? I czy ewentualnie kolejna przeróbka z jakiegoś AV-8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 7 minut temu, jmx62 napisał: To jeszcze zahaczę o środkową w kolejności wersję GR.5. Tylko Revell i Hasegawa czy może coś jeszcze np. Airfix lub Italeri? I czy ewentualnie kolejna przeróbka z jakiegoś AV-8? Może być albo oryginalna Hasegawa GR.5 lub AV-8B z małym LERXem i konwersja Quickboosta. GR.5 Italeri to klamot a ESCI co sam nie wiem... Staroć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Listopada 2022 Autor Share Napisano 9 Listopada 2022 Z tego Quickboosta to chodzi o korektę kształtu nosa? QUB72041 British Harrier Gr. 5 Correct Nose Hasegawa A gdzie się w rankingu mieści GR.5 z Revella 04349? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 2 minuty temu, jmx62 napisał: A gdzie się w rankingu mieści GR.5 z Revella 04349? Stary wypukły dinozaur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 Ad.1 Tak Ad.2 To zdaje się jest przepak Italeri więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 A do kolekcji życzeń będzie Ci brakować dwumiejscowycj wersji T, te robi Sword, jak kilka jeszcze idzie gdzieś dostać, to wersji TAV-8B już ciężko znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 Teraz, rudy0007 napisał: A do kolekcji życzeń będzie Ci brakować dwumiejscowycj wersji T, te robi Sword, jak kilka jeszcze idzie gdzieś dostać, to wersji TAV-8B już ciężko znaleźć. Się nie chwal, że masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Listopada 2022 Autor Share Napisano 9 Listopada 2022 To na razie wystarczy mi Revellacji nt. Harrierów. Teraz to musze starym zwyczajem zrobić sobie "rozpiskę" co i jak czyli jaki model, jakie malowanie, co pod nim podwiesić żeby nie było monotonnie i bylejako. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 2 minuty temu, mirage3 napisał: Się nie chwal, że masz Przecie nic takiego nie piszę 2 minuty temu, jmx62 napisał: To na razie wystarczy mi Revellacji nt. Harrierów. Teraz to musze starym zwyczajem zrobić sobie "rozpiskę" co i jak czyli jaki model, jakie malowanie, co pod nim podwiesić żeby nie było monotonnie i bylejako. Wooo panie, kalki.... Tu jest tyle opcji że jak masz możliwość to skupuj modele. Jak byś chciał jednego Revella GR. 7/9 to może się dogadamy, wszak tanio nie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Listopada 2022 Autor Share Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) 14 minut temu, rudy0007 napisał: A do kolekcji życzeń będzie Ci brakować dwumiejscowycj wersji T, te robi Sword, jak kilka jeszcze idzie gdzieś dostać, to wersji TAV-8B już ciężko znaleźć. Akurat z dwumiejscowych to mam właśnie tylko tego. Wiem że Sword robi resztę "szparek" i że ciężko złapać ale trzeba żyć nadzieją. rudy0007 na razie dzięki za propo odnośnie GR.7/9 Revella ale zapytam tylko czy to jest przepak Hasy? Edytowane 9 Listopada 2022 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) 11 minut temu, jmx62 napisał: rudy0007 na razie dzięki za propo odnośnie GR.7/9 Revella ale zapytam tylko czy to jest przepak Hasy? Tak, przepak Hasy wzbogacony o belkę o której wspominał Psar77 i może jakieś tam antenki czy inne pierdoły, ale dokładnie trzeba by porównać same instrukcje albo bezpośrednio ramki. Edytowane 9 Listopada 2022 przez rudy0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 Ale wiecie, że Hasegawa robiła normalnie GR.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 1 minutę temu, mirage3 napisał: Ale wiecie, że Hasegawa robiła normalnie GR.7 No pewnie, że wiemy. Tylko ten drugi chyba łatwiej dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 W dniu 8.11.2022 o 19:35, Psar77 napisał: Od siebie dodam, że brytyjskie Gr7/9 posiadały dodatkowy punkt podwieszenia pod skrzydłami na przedłużeniu gondoli podwozia pomocniczego - cos czego amerykanie nie posiadali ☝ Znaczy gdzie? Bo nie bardzo umiem sobie to wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 Podpowiem, że jeden z dwumiejscowych Harrierów od Sworda chyba wraca do gry - zestaw T Mk.2/2A/4/4N. Trochę szkoda, że nie T.10/12, ale na bezrybiu i rak ryba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi