myszaty Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) Jako że poniekąd powiedziało się ,,a", więc nie pozostaje nic, tylko zaczynać... Przepraszam za ewentualny szok estetyczny, zszargane nerwy i głupie pytania których będzie całkiem sporo. Wsparciem mym Wy, Szanowni Userzy, internet oraz mini replika ( jak dojdzie...) Mały inbox na start: Spory ten latawiec: Edytowane 24 Listopada 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Listopada 2020 Autor Share Napisano 24 Listopada 2020 Początek. No spacerek to to nie będzie... Spróbujemy poprawić albo... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Listopada 2020 Autor Share Napisano 25 Listopada 2020 Pierwsze pytanie do szanownych kolegów: - ktore siatki fototrawione, rozmiar, oczko ( np. aber) na wloty powietrza/chłodnice silników i osłony tylnego km-a polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Torebki od herbaty. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Kolega dobrze prawi. Tylko muszą to być torebki piramidki. Kiedyś były takie w owadzim sklepie. Czy jeszcze są, trudno mi powiedzieć. Opakowanie na pewno miało okienko. Te bez okinka się nie nadają. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Blaszka Parta:) Part S72-172 Gotha IV 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 ambitny model - powodzenia w budowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Jest ten "grzmot" w moich szerokich kręgach zainteresowań, będę obserwował. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Listopada 2020 Autor Share Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) Nie dogaduję się jeszcze z blachami, wolę hips, może trochę siermiężny, ale ile radochy z dłubania. i ta metoda ma dla mnie plus: wręgi wycinam na podstawie oryginału z wypraski, jak skopie szoferkę to wywalę do kosza i zrobię z pudła... i nie stracę 70 zł.. Troszkę dziś umeblowałem, ale nad kadłubem będzie orka, oj będzie Powoli do przodu, delikatnie surfacer 1500 by ujednolicić trochę środek Edytowane 27 Listopada 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Listopada 2020 Autor Share Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) Powoli, ale czy do przodu???? Nad drewnem muszę jeszcze pracować, to bez wątpienia nie jest łatwy zestaw. Po całodniowym szpachlowaniu, szlifowaniu, szpachlowaniu i tak w kółko... półprodukt w postaci kadłubka. Edytowane 29 Listopada 2020 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Listopada 2020 Autor Share Napisano 30 Listopada 2020 Cdn. cięcia, piłowania, pasowania... jako że gotha dostała podłogę w kabinie, trzeba na nią zrobić miejsce w skrzydle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 30 Listopada 2020 Łooooo, żesz, Panie...... Ale rzeźba...... No nic, paczym, paczym i kibicujem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Listopada 2020 Autor Share Napisano 30 Listopada 2020 Roden nie bierze jeńców...ilość szpachli robi wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Też miałem problem z Roden-em przy Fokker. Silnik był za duży i musiałem uciąć jakieś 2-3mm, aby móc atrapę chłodnicy przykleić do kadłuba. Powodzenia i bacznie obserwuję. Edytowane 1 Grudnia 2020 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Kurcze, ciężka walka się zapowiada. Trzymam kciuki, bo chyba warto - model będzie się prezentował pięknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Mam taką nadzieję Walki ciąg dalszy, przyszły wzorniki z edka, spróbuję zrobić ramy okien 2bo uległy zatarciu. Łooo z bliska nawet nyty widać ciut za gęsto ale cóż takoż wyszedło... Edytowane 3 Grudnia 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 4 Grudnia 2020 Share Napisano 4 Grudnia 2020 (edytowane) zaczerpnięte z publikacji Windsock Specjal Gotha wydawnictwa Albatros. Jak było z tymi okienkami?. Co zdjęcie to inaczej Edytowane 4 Grudnia 2020 przez dedrey 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Te samoloty nie dość że produkowały chyba 3 firmy: Gotha, LVG i SSW to jeszcze były różnice nawet w zależności od numeru produkcji. O wersjach przejściowych czy modyfikowanych frontowo nie wspomnę Osiołki ( miałem je męczyć dalej, ale w sumie ich kompletnie nie widać) Chłodnica, siatka z chromoniklu 0,12x0,12 mm, drut 0,08mm, muszę wymyślić jakoś ramkę. Na zdjęciach WnW jest... Edytowane 4 Grudnia 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 Kształt to jedno..drugie to hmm subtelność ramki. Wiem, że to małe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Punkt dla Ciebie! In dłużej się im przyglądam tym bardziej mi nie leżą . Już mniejszych nie da rady, 0,5 mm na stronę...igła to już kloc w lupie Edytowane 5 Grudnia 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 Myszaty, to nie szukanie dziury w całym..wiem, że takie duperele później kłują w oczy:). Mam w magazynie Gothy czekają od.......i trochę. Zrobiłem ze dwa podejścia do tematu i ..zdechło. Kibicuję:)))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 Spoko, właśnie takie kibicowanie jest najlepsze bo motywuje by robić poprawki in +, przy tej skali pokusa pójścia na skróty jest wieeeelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 im skala mniejsza tym mniej błędów wybacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) o ile ma się zamiar je popełnić Pytanie: na rysunkach kadłuba są rysowane linie: podziałowe? więc poradźcie: ryć czy nie ryć? Edytowane 5 Grudnia 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2020 Kadłubek w podkładzie alclada 306, pierwszy raz zastosowałem i już zostanie na dłużej. Gondolki osiołków w gx2ueno, jest ok, chociaż może dołować bo wyciąga wszystko na wierzch... Czas przemyśleć dalsze kroki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi