mig Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 W KS-Model mają jeszcze na stanie fotel KK-2 z Pavli w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Maja 2022 3 godziny temu, mig napisał: W KS-Model mają jeszcze na stanie fotel KK-2 z Pavli w 1:72 Dziękuję. A czy sklep WW-MODEL.PL działa? Jest w nim też jedna sztuka więc miał bym już dwie. Dzisiaj niewiele udało mi się zrobić, ale zawsze coś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 4 Maja 2022 Share Napisano 4 Maja 2022 (edytowane) W dniu 3.05.2022 o 19:46, jawkers napisał: Dziękuję. A czy sklep WW-MODEL.PL działa? Jest w nim też jedna sztuka więc miał bym już dwie. Masz zamiar robić malowanie pudełkowe? Jeślitak to KK-2 nie pasuje, te miały tylko prototypy i na początku serii. Potem już tylko wersja light z fotelami podobnymi do KK-1 z MiG-a 15 (nie licząc nielatającego demonstratora z ITWL z krzesłami Martin-Bakera). Edytowane 4 Maja 2022 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2022 10 godzin temu, Wymysl napisał: Masz zamiar robić malowanie pudełkowe? Jeślitak to KK-2 nie pasuje, te miały tylko prototypy i na początku serii. Potem już tylko wersja light z fotelami na bazie KK-1 z MiG-a 15 (nie licząc nielatającego demonstratora z ITWL z krzesłami Martin-Bakera). W sumie to mam zamiar kupić kalkomanie https://www.mojehobby.pl/products/TS-11-Iskra-in-Polish-service-vol.1-6164028.html Ponieważ jak widzę te zestawowe, no nie wyglądają one zbyt dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Maja 2022 Share Napisano 4 Maja 2022 10 minut temu, jawkers napisał: nie wyglądają one zbyt dobrze. Dawno temu ktoś robił to malowanie z głową orła. Pamiętam, że kalkomanie sa bardzo sztywne i trudno je ułożyć na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2022 45 minut temu, Grzes napisał: kalkomanie sa bardzo sztywne i trudno je ułożyć na modelu Dodaję elementy fototrawione i inne dodatki, a kalki zestawowe zepsują wszystko. Wolę kupić porządne kalkomanie, żeby ten model jakoś wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Maja 2022 Share Napisano 4 Maja 2022 1 minutę temu, jawkers napisał: Wolę kupić porządne kalkomanie I słusznie A malowanie jakieś już upatrzyłeś z zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2022 12 minut temu, Grzes napisał: A malowanie jakieś już upatrzyłeś z zestawu? Tyle tych malowań jest, że jeszcze nie nie zdecydowałem które wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Maja 2022 Share Napisano 4 Maja 2022 1 godzinę temu, jawkers napisał: Tyle tych malowań jest Niby tak, ale większość nieco nudne aluminium... A może byś się zmierzył z rekinim 1706? Ognistą 1614 też można zrobić ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Maja 2022 Też myślałem o tych malowaniach i jeszcze o tym biało niebieskim z 28 PLM Słupsk - Redzikowo 1992 rok. Doszły dodatki do Iskry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 2 minuty temu, jawkers napisał: biało niebieskim z 28 PLM Słupsk - Redzikowo 1992 rok Też jest bardzo efektowne, ale widziałem dwa modele w tym malowaniu, dlatego namawiam Cię na inne A taki mi wyszedł (100% ręczna robota) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Maja 2022 Bardziej od rekiniego podoba mi się ognista 1614, ale zobaczymy. Kolory do malowania rekiniego mam, ale czy jest w sieci zestawienie kolorów jakimi trzeba pomalować tą ognistą iskrę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 17 godzin temu, jawkers napisał: czy jest w sieci zestawienie kolorów jakimi trzeba pomalować tą ognistą iskrę? Sieć to nie wszystko. Na szczęście są jeszcze archiwa papierowe. Podaje paletę Humbrol ewentualnie FS. Zatem: Samolot - srebrny - H11 Szczyt statecznika - zielony (emerald) - H2 Pas przeciwodblaskowy - jasny szary - H1728 (FS 36375) Płomienie żółty - H154 (FS 33538) czerwony - H153 (FS 31136) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Maja 2022 Witam. Dzięki Grześku za pomoc. Coraz częściej zastanawiam się nad malowaniem 1706, ale zobaczymy, do malowania jeszcze daleko. Zabrałem się za przeróbkę foteli. Jeszcze dużo pracy przy fotelach mnie czeka. Na razie wyglądają tak. Biały hips jest grubości około 0,6-0,5mm. Na zdjęciach wygląda jak by miał 1mm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 59 minut temu, jawkers napisał: Coraz częściej zastanawiam się nad malowaniem 1706 Piękne malowanko! Ciekawostka z nim związana: malowanko w zestawie to jego druga wersja. W pierwszej, samolot należał do 58.LPSz z Dęblina i miał malowanie identyczne (oprócz godeł oczywiście), ale barwy biało-granatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Maja 2022 Witam. Fotele się powoli robią. Podnóżki w jednym fotelu są gotowe, a w drugim jeszcze muszę je wyszlifować. Jak widać klej jeszcze świeży. Podnóżki mają po ok. 1mm szerokości i głębokości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 14 Maja 2022 Share Napisano 14 Maja 2022 Zegarmistrzowska precyzja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Maja 2022 Share Napisano 14 Maja 2022 W dniu 8.05.2022 o 18:56, Grzes napisał: Podaje paletę Humbrol ewentualnie FS. W dniu 8.05.2022 o 18:56, Grzes napisał: Pas przeciwodblaskowy - jasny szary - H1728 (FS 36375) Humbrol? Raczej Model Master. Humbrol= 127 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Maja 2022 Witam. Fotele gotowe. Makro wrogiem modelarstwa. Myślałem że nie pokarzę tych foteli, gdyż jak zrobiłem zdjęcia to się przeraziłem. Na żywo wyglądają ok, ale w makro już nie są takie super. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 57 minut temu, jawkers napisał: Na żywo wyglądają ok, ale w makro już nie są takie super Dobra, idźmy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2022 Ja p$%^&% Tragedia! Te blaszki są zrobione na model, który jeszcze nie powstał. Nic nie pasuje. Trzeba dorabiać, szlifować, ciąć. Szkoda gadać, nie polecam!!! Już lepiej zrobić bez blaszek. Pobawiłem się także z zegarami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 14 minut temu, jawkers napisał: Ja p$%^&% Tragedia! Te blaszki są zrobione na model, który jeszcze nie powstał. Nic nie pasuje. Trzeba dorabiać, szlifować, ciąć. Szkoda gadać, nie polecam!!! Już lepiej zrobić bez blaszek. ciężka walka się chyba opłaciła - wg mnie wygląda to całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 Podziwiam za swoistą dozę masochizmu. Wkładasz dużo pracy i dodatków w ten "zestaw". Pytanie czy on równie dobrze ci odpłaci? Bo na temat wyrobów MC opinie są już wyrobione i zastanawia mnie sens wkładania w ten projekt tyle energii. Niemniej jednak, życzę powodzenia i wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2022 13 godzin temu, burzatg napisał: Podziwiam za swoistą dozę masochizmu. Wkładasz dużo pracy i dodatków w ten "zestaw". Pytanie czy on równie dobrze ci odpłaci? Bo na temat wyrobów MC opinie są już wyrobione i zastanawia mnie sens wkładania w ten projekt tyle energii. Niemniej jednak, życzę powodzenia i wytrwałości! Dziękuję. Staram się żeby ten model jakoś wyglądał. Może się uda zbudować coś podobnego do iskry. Myślę, że nie odpłaci na tyle na ile bym chciał. Skoro już zacząłem, to postaram się go skończyć pomimo dołków jakie ten model pode mną kopie. Dobra jedziemy dalej. Wajchy itp., już na swoim miejscu Uporasz się z jednym, a tu kolejna niespodzianka. Dobrze że chociaż kadłub ze skrzydłami nie jest zwichrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 Oj tak, oszklenie w tym modelu to od kiedy robiłem Iskry, było koszmarne. Dlatego zawsze robiłem w wersji otwartej. Zawsze to nieco mniej dopasowywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi