bart207skw Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 zgłaszam się z takim projektem. nie wiem jeszcze która wersja będzie kamuflażu. wersja raczej z pudła. start projektu planuje na początek stycznia, może szybciej. zależy kiedy skończę obecne modele będące na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2020 wypadałoby zrobić wpudłoks. posiadam dwa zestawy tego śmigłowca. z rożnymi kalkami - atak naprawdę kalki są te same różnią się tylko numerem taktycznym maszyny w armii. wszystkie 4 zestawy maja podobne kalki. sam zestaw jest kopią zestawu italeri. generalnie jest to to samo, parę części przestawionych na ramce względem oryginału. model wygląda ciekawie. jednak jak to zwykle bywa nie wszystko jest w zestawie. brak np. pocisków TRIGAT do wersji niemieckiej. myślę o wersji niemieckiej lub australijskiej. mam tez kilka części z pozostałości po modelu kitech. oraz zapasowe oszklenie. pewne będzie dużo szpachli i szlifowania. start projektu w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 Italerka nie była taka zła (Aeroplast był chyba gorszy), więc z tą szpachlą i szlifowaniem nie powinno być tragedii. Tiger zawsze mi się podobał i byłem niezwykle rad, że był brany pod uwagę jako potencjalne maszyny wsparcia pola walki w naszej armii. Ale wygląda na to, że projekt zakupu śmigłowców (dla wszystkich formacji) chyba raczej upadł. Poza paroma blackhawkami dla jednostek specjalnych i Policji nie zanosi się na dalsze zakupy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 W dniu 8.12.2020 o 13:25, mandrivecs napisał: Italerka nie była taka zła (Aeroplast był chyba gorszy), więc z tą szpachlą i szlifowaniem nie powinno być tragedii. Tiger zawsze mi się podobał i byłem niezwykle rad, że był brany pod uwagę jako potencjalne maszyny wsparcia pola walki w naszej armii. Ale wygląda na to, że projekt zakupu śmigłowców (dla wszystkich formacji) chyba raczej upadł. Poza paroma blackhawkami dla jednostek specjalnych i Policji nie zanosi się na dalsze zakupy. Jeszcze AW-101 dla MW... Tigery są fajne, ale bardziej żałuję że mimo pięknych sloganów o potężnej Grupie Wyszehradzkiej nie mogliśmy się np. dogadać z Czechami na wspólny zakup AH-1Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) W dniu 8.12.2020 o 13:25, mandrivecs napisał: Italerka nie była taka zła (Aeroplast był chyba gorszy) Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Wymysl Mistercraft to Aeroplast, a Aeroplast kopia Italki. Pozdrawiam Paweł 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2020 powiem. tak. generalnie niby kopia, ale parę elementów jest na ramce przestawionych. po wstępnych przymiarkach wiem ze jest dużo gorzej spasowany niż oryginał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 W dniu 10.12.2020 o 11:08, bart207skw napisał: powiem. tak. generalnie niby kopia, ale parę elementów jest na ramce przestawionych. po wstępnych przymiarkach wiem ze jest dużo gorzej spasowany niż oryginał. Tak samo jak w przypadku modelu F-16 w 72. Kopia niby wyglądająca tak samo a jednak jest zdecydowanie gorzej pod każdym względem. Uroki modeli kopiowanych :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 W dniu 9.12.2020 o 20:04, Wymysl napisał: Dokładnie tak. Aeroplast ma na swoim koncie więcej skopiowanych modeli. Przykładów jest całkiem sporo: Harrier to kopia Lindberga, Draken Revella, F-117A, prezentowany Tiger to kopie Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 wiec wyszło tak, iż mino paru rozgrzebanych projektów zapragnąłem kontaktu z samym plastikiem. i oto efekty: - sklejony główny wirnik nie bez problemów. - tam trzeba wszystkie wypustki do mocowania łopat spiłować do zera aby cos wyszło. - kadłub złożony na sucho tasiemka. - już widać ile będzie piłowania - reszta kadłuba się zgrywa. - skleiłem ze sobą dwie osłony - jedna wirnika jest w miarę ok. ta od wylotów gazów tragedia. szpachel i piłowanie. - kółka jak widać - każde inaczej odlane - dobrze, ze mam dwa zestawy to poparuje pod katem wyglądu. - skleiłem tez skrzydła boczne - jak widać są braki w odlewie - ale to nie problem. kolejne fotki będą jak mnie zmęczą bieżące projekty i chęć dłubania w plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Jak na nowy zestaw to tylko "o, ja pierd...lę..." Oryginał z Aeroplastu będzie lepszy? Albo Hobbyboss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 4 minuty temu, mandrivecs napisał: Jak na nowy zestaw to tylko "o, ja pierd...lę..." Oryginał z Aeroplastu będzie lepszy? Albo Hobbyboss? Aeroplast tm to samo. tylko chyba oszklenie ma mniejszy zadzior po ramce. poza tym są wypraski jeszcze maszyny testowej/prototypowej (tu mogę się mylić) - nie takiej jak się faktycznie pojawiła HB - o niebo lepiej ale z uproszczeniami. najlepszy jest revell - ale niedostępny. pozostaje kitech - ale on jest jakby 1/100 - jest mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Masz jakiś numer tego zestawu rewella? Bo nie znam Tigera tego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 21 minut temu, mandrivecs napisał: Masz jakiś numer tego zestawu rewella? Bo nie znam Tigera tego producenta? najpierw jeszcze przed tą italka/aeroplastem/mistercraftem bylo to: Eurocopter P.A.H.2 model do sklejania Revell 04488 (mojehobby.pl) ale to byl slaby model raczej sylwetkowy. a ten jest najlepszy: EUROCOPTER TIGER UHT/HAP model do sklejania Revell 04485 (mojehobby.pl) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Dziękuję za podpowiedź. Ten drugi revell naprawdę dobrze wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 14 godzin temu, mandrivecs napisał: Dziękuję za podpowiedź. Ten drugi revell naprawdę dobrze wygląda! Szkoda tylko że nieosiągalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2020 Dlatego trzeba rzebic w tym co jest i jakie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 Godzinę temu, bart207skw napisał: Dlatego trzeba rzebic w tym co jest i jakie jest. Wiem, że dasz radę ! Trzymam kciuki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Stycznia 2021 Share Napisano 18 Stycznia 2021 Działasz coś tam przy kangurze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2021 W dniu 18.01.2021 o 18:29, mandrivecs napisał: Działasz coś tam przy kangurze? na ta chwile nie. ale kończę jeden projekt i myślę, ze powoli zacznę w nim dłubać. miałem go zacząć z początkiem tycznia ale z różnych przyczyn będzie chyba z początkiem lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2021 witam. mam prośbę do forumowiczów. chodzi mi o jakieś zdjęcie wnętrza śmigłowca tygrys. w necie nic spęczanego nie ma. instrukcja z italeri jest jakaś dziwna kolorystycznie jeśli chodzi o wnętrze. a revella cala czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 W dniu 9.12.2020 o 14:41, filipsg napisał: nie mogliśmy się np. dogadać z Czechami na wspólny zakup AH-1Z Podobnie jak wcześniej na modernizację Mi-24 bodajże z Węgrami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 W dniu 22.01.2021 o 12:15, bart207skw napisał: witam. mam prośbę do forumowiczów. chodzi mi o jakieś zdjęcie wnętrza śmigłowca tygrys. w necie nic spęczanego nie ma. instrukcja z italeri jest jakaś dziwna kolorystycznie jeśli chodzi o wnętrze. a revella cala czarna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 24 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2021 12 godzin temu, Mitrandir napisał: normalnie CCCP, czyli czarne w czarnym z czarnych poganiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 1 godzinę temu, bart207skw napisał: normalnie CCCP, czyli czarne w czarnym z czarnych poganiane Gdyby nie te limonkowe wstawki i ..,monitory prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi