i1117 Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 Cześć, kończę lepić poniższy pojazd. Prosto z pudełka, poza detalami zabudowy nadsilnikowej, które zrobiłem z części pozostałych po innych modelach i antenami Aber. Pozdrawiam serdecznie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 Ale sprzęt, fajnie się prezentuje z tymi ulepszeniami, już czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 Super, ale ta szmata na tłumiku to by się zapaliła. A to niszczałka czy arta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 bardzo ciekawy mastodont Kamo będzie jednokolorowe czy też coś nieszablonowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 Seb - To, w zamyśle twórców, niszczyciel czołgów (działo 105mm, 900m/s, z częściowo automatycznym mechanizmem ładwania). Można powiedzieć taki japoński odpowiednik Jagdtigera. Tu link do ciekawego artykułu: https://sensha-manual.blogspot.com/2016/11/type5-ho-ri-japanese-ferdinand.html M.A.V - Kamuflaż będzie trójkolorowy, zastanawiam się też nad dodatkowym białym zmywalnym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 Super. Bardzo mi się podoba robiłem Chi-To i Chi-Ri i bardzo mi się te japońskie wynalazki podobają. Mam jeszcze na składzie Ho-RiI i z chęcią popatrzę na Twoją pracę z tym modelem. Fajne przeróbki, dodają charakteru pojazdowi. Chyba nie szedłbym w stronę białego, jakoś tak mi nie pasuje. Może zostawisz jedną burtę lub całość dobudówki w innym kolorze; mini lub stalowym, tak jakby z warsztatu polowego wyjechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 O widzę ciekawy pojazd , czyżby inspiracją był Wot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 Nareszcie! Jakiś nietypowy pojazd. Pierwszy raz widzę takiego cudaka. Maluj Pan. Fajny kawał pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 micmal - Tak sobie wyobrażam ten kamuflaż. Nie chcę podkreślać dobudówki innym malowaniem, bo mocno już zmieniła profil pojazdu - przeciwnie, chcę, żeby wtopiła się w resztę. fanpancerki - Inspiracją nie był Wot. Dziękuję za zachętę! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 No i super Więcej zdjęć poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 6 Lutego 2021 Autor Share Napisano 6 Lutego 2021 Zrobiłem kolor bazowy (4-kolorowy kamuflaż + biały zmywalny). Koła i gąsienice jeszcze nie tknięte. Pozdrawiam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) Hej, posmarowałem pojazd (kadłub) farbami olejnymi. Pozdrawiam. Edytowane 9 Lutego 2021 przez i1117 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 2 godziny temu, i1117 napisał: Hej, posmarowałem pojazd (kadłub) farbami olejnymi. Bardzo dobrze mu to zrobiło. Jest odpowiednio stonowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 Nałożyłem wash. Pozdrawiam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 Zrobiłem obicia i błoto oraz kilka detali. Przed nałożenie gąsienic mam jeszcze trochę detali do zrobienia/ dokończenia/ poprawienia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 Druga część powyższego, bo za mało zmniejszyłem zdjęcia. Wrzucam też kilka detali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 Trzecia, ostatnia część z tego rzutu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) Bardzo ciekawy temat i świetny warsztat. Czy na pierwszym zdjęciu pomalowanego modelu widać coś jakby rodzaj wstępnego cieniowania? Pozdrawiam Andrzej Edytowane 25 Lutego 2021 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 Dziękuję Endrju. Nie jestem pewien, czy do końca właściwie zrozumiełem Twoje pytanie. Odpowiadająć, każda warstwa koloru, począwszy od ciemnozielonej, jest rozjaśniana. Nie rozjaśnialem tylko bieli, bo planowałem to ewentualnie zrobić na późniejszym etapie, po brudzeniu. Na etapie malowania olejami standardowo kolory te były dodatkowo przyciemniane i rozjaśniane. To wszystko na zdjęciach jest raczej mało widoczne ze względu na: -kamuflaż, który ukrywa tą modulację, -niską jakość zdjęć - mój skill (lub jego brak). Pozdrrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) Chodzi mi o zdjęcie z 5 stycznia. Widać na tym zdjęciu jasne wręcz dla mnie pastelowe plamy kamuflażu, które wydawały mi się być zbyt jasne jak na kolory docelowe. Na dalszych zdjęciach plamy kamuflażu mają już bardzo wyraziste kolory. Pomyślałem że może to jakaś specjalna technika której nie znam. A co do niskiej jakości zdjęć to ja jej nie widzę. Dla mnie zdjęcia są bardzo dobre. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 25 Lutego 2021 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 22 Lutego 2021 Autor Share Napisano 22 Lutego 2021 Endriu, muszę wyjaśnić, że zdjęcie z 05.01 jest szkicem/wizualizacją czołgu wykonaną w Photoshopie i nie przedstawia faktycznego malowania. Zależało mi na zwizualizowaniu kamuflażu jeszcze przed rozpoczęciem jego wykonywania. Szkic była robiony "na kolanie" stąd taki a nie inny dobór barw. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Lutego 2021 Share Napisano 22 Lutego 2021 (edytowane) No i wszystko jasne. Nie złapałem od razu. Dziękuję za wyjaśnienie. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 25 Lutego 2021 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Cześć, założyłem gąsienice wraz z dodatkowymi ogniwami na przedni pancerz. Pozdrawiam! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Bardzo dobra praca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Ale kobyla. Wygląda jak zapowiedź linii japońskich TDkow do WOTa. Aż sobie zaraz szpilnę STBkiem Nawet nie wiedziałam że Japończycy mieli taka fantazję w projektowaniu Model wg mnie zdecydowanie na plus. Bardzo mi się podoba efekt styrania czolgusia. Jak bym miał się do czegoś przyczepić to tylko trochę szmata na wydechu nie pasuje. Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez R_Mazzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi