Rafał B Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Mało co prezentuję swe prace, bo i z braku czasu mało co modeluję, nie mniej coś tam od czasu do czasu powstaje. W związku z tym chciałbym zaprezentować to, co udało mi się wypocić. W oparciu o model Trumpetera 09501 zbudowałem jeden z pierwszych prototypów, który powstał jeszcze w 1947 roku. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Rafał B 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 Cóż to za dziwadło, pierwszy raz coś takiego widzę, ale przyznam, że całkiem fajna maszyna, do tego podstawka, są też wojacy, mnie to jako całość przekonuje i podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2021 Jest to jeden z dwóch prototypów seryjnie produkowanego ciągnika artyleryjskiego AT-T. ...a to jeden z prototypów. Zdjęcia oczywiście tylko w celach dyskusyjnych. Dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Kawał dobrej roboty! Piękny, podoba mi się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persyMG Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Po tytule (AT-T) myślałem, że to jakiś kroczący stwór ze Star Wars.... ... i w sumie prawie trafiłem, bo to taki Sawieckij Wszędołaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Rewelacja. 6 za pomysł, 6 za pojazd, 6+ za figurki, 6+ za podstawkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Te części z jaśniejszego tworzywa (np. kabina i drobiazgi) to skracz czy jakiś zestaw żywiczny ? Koła też w innym odcieniu plastiku niż paka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2021 8 godzin temu, persyMG napisał: No cóż poradzę, że konstrukcja ciągnika oznaczona jest skrótem 7 godzin temu, martinello napisał: Wszystko z białego plastiku wydziergane jest z ręki od podstaw. Koła pochodzą z zestawów Miniarta, charakterystyczne dla wczesnych konstrukcji T-54, na którego podwoziu oparta była konstrukcja AT-T. Tylko wanna i skrzynia ładunkowa pochodzą z zestawu Trumpetera. Dziękuję Panowie za uwagę i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Kolego Rafale. Zaprezentowałeś bardzo ładny model. Zdjęcia z budowy pokazują ogrom pracy włożony w ten pojazd. Cała szoferka od podstaw, mnóstwo smaczków i detali. Genialnie zrobiony sprzęg tylny, pokrywy i mnóstwo innych detali. To jest modelarstwo. Jednak smucą mnie dość oszczędne komentarze. No tak....... model nie jest obficie " pobrzydzony" i nie ma fotek na tle chemii modelarskiej znanych producentów. Szkoda, że takie piękne i unikatowe modele przechodzą bez echa na Forach i konkursach A czy Rafale przypadkiem nie jesteś autorem wykonanego praktycznie od podstaw modelu czołgu CZARNY ORZEŁ , którym wywalczyłeś w Bytomiu Diamenty ? Poprosimy więcej Twoich genialnych prac. Bardzo się cieszę, że robisz modele CCCP. Resztę napisze na PW. Pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2021 30 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: Kolego Rafale. Paweł, nie rób sobie jaj proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 59 minut temu, Rafał B napisał: Paweł, nie rób sobie jaj proszę Musiało zaboleć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 2 godziny temu, Rafał B napisał: Wszystko z białego plastiku wydziergane jest z ręki od podstaw. Koła pochodzą z zestawów Miniarta, charakterystyczne dla wczesnych konstrukcji T-54, na którego podwoziu oparta była konstrukcja AT-T. Tylko wanna i skrzynia ładunkowa pochodzą z zestawu Trumpetera. Szapo ba. W takim razie żałuję, że nie było warsztatu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Piękny Widząc takie modele pokazywać swoje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2021 2 godziny temu, _OldMan_ napisał: Musiało zaboleć. Bynajmniej Krzychu, bynajmniej ...Paweł wie o co chodzi 1 godzinę temu, martinello napisał: Szapo ba. W takim razie żałuję, że nie było warsztatu. No przykro mi ale na warsztat zwyczajnie czasu mi brak. 55 minut temu, Adamo722 napisał: Piękny Widząc takie modele pokazywać swoje Bez przesady, serio serio Dziękuję Panowie za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Kolega Paweł Czarnocki napisał że komentarze są oszczędne, a model wymiata! To przez kompleksy! Przynajmniej ja tak to odczuwam. Co mam napisać? Że też tak bym chciał, a nie potrafię? Według mnie oszczędny i krótki wpis świadczy o klasie modelu i jego wykonawcy! Ale pochwałę jeszcze raz: ochów i achów mi zabrakło, co by mój zachwyt wyrazić! Mariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Całość bardzo ładnie wykonana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 21 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2021 9 godzin temu, marioba napisał: Kolega Paweł Czarnocki ... Jak znam Pawła, a trochę się znamy, to jego wpis jest celowo prowokacyjny...bo to filut i prowokator ...i nie ma kompleksów, tylko co najwyżej lenia 1 godzinę temu, mig napisał: Całość bardzo ładnie wykonana. Dziękuję raz jeszcze za pozytywny odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Gratuluję modelu ! Kawał dobrej roboty :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi