kozborn Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Aj fotelik cudo. Uwielbiam taką robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) Sufit wnęki podwozia przedniego /czyli podłoga kabiny pilota lekko ubogacony Doszła też dysza silnika AL-7F-1-250 z Resikita i cóż można powiedzieć - robi robotę Tyle na dziś , wracam do detali Iła 2m3 ... Edytowane 9 Lutego 2021 przez mysiek13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 No, całkiem ładnie to wychodzi. Ponieważ planuję w przyszłości zakup tego Suchoja, powiedz proszę, jak dotychczas składalność? Nie jest to moja ulubiona "rura", ale ponieważ można ją zrobić z szachownicami, musi być brana pod uwagę. Pamiętam taką anegdotę o Su-7 biorącym udział w wojnie indyjsko-pakistańskiej w 1971r.: "Zapytano indyjskiego pilota tuż po zawarciu rozejmu, jak mu się latało na Su-7. Odpowiedział: to imponująca maszyna może przenieść 2000 kg bomb na odległość 1000 mil. Szkoda tylko, że nie może zrobić tych dwóch rzeczy jednocześnie..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 Jak na razie wszystko jest ok i bardzo dobrze dopasowane... Pod tym względem piątka z plusem. Jak na taki trochę szortran plus to jest super... Ale część detali wymieniłem na żywice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 17 Lutego 2021 Autor Share Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) Trochę dodałem elementów do fotela KS3 , posiłkowałem się fotkami fotela z rewelacyjnej strony o "meblach" lotniczych: fotelkatapultowy.pl - Fotel KS-4 - Galeria I do luku podwozia przedniego Edytowane 18 Lutego 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 17 Lutego 2021 Autor Share Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) Pomalowana, zmontowana i przypasowana dysza silnika AL-7F-1-250... Trzeba będzie minimalnie wybrać tworzywo w tyle kadłuba, bo dysza Resikita jest szersza o boczne elementy pomalowane jaśniejszym stalowym (zamknięcia?) od oryginalnej z modelu I jako mały bonus fajna dyskusja o polskich Sukach... http://lotnictwo.net.pl/10-lotnictwo_wojskowe/64-spis_statkow_powietrznych_wojska_polskiego/74-su_7/6256-dyskusja_o_samolocie_su_7_a.html plus walkaround z czeskiej strony https://www.tnmc.cz/walkaround/su7.php Edytowane 18 Lutego 2021 przez mysiek13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 22 Lutego 2021 Autor Share Napisano 22 Lutego 2021 Doszła dziś przez Kolegę przywieziona z Martoli literatura i prawdopodobny drugi bohater dramatu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 22 Lutego 2021 Share Napisano 22 Lutego 2021 Tego APA to jestem ciekawy, sporo w nim blachy chyba było jak dobrze pamiętam. Jak to wygląda jakościowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 22 Lutego 2021 Share Napisano 22 Lutego 2021 24 minuty temu, rudy0007 napisał: Tego APA to jestem ciekawy, sporo w nim blachy chyba było jak dobrze pamiętam. Jak to wygląda jakościowo? Witam Jeśli mogę wtrącić, to popełniłem tę konwersję jak się uczyłem modelarstwa na nowo. Ogólnie nie jest źle, poza tym, że sporo trzeba przerabiać - błotniki, platformy dorabiałem, koła zamówiłem oryginalne z epoki. Kosztuje to spore pieniądze, ale alternatywy nie ma. Na skalę od 1 do 5 oceniłbym na jakieś 3+ / 4=, na przykład do odlewów zasobników UB-32 z Eduarda się nie umywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 22 Lutego 2021 Autor Share Napisano 22 Lutego 2021 (edytowane) Jak na armory to odlany mój egzemplarz bardzo dobrze, naliczyłem się w sumie chyba tylko 2-3 bąbli powietrza i nie powichrowany ... Jak na żywicę i tego producenta to nawet bym ocenił na 4/5... Nie jest to Pan Stasiu z Marsa którego w 6 stopniowej skali oceniam na około 10, ale jestem pozytywnie zaskoczony... A co do merytoryki i spasowania z blachami i Uralem to się zobaczy... A blacha faktycznie spora i fikuśna, dużo ażurowych sporych elementów i drobnicy, czyli zestaw zdecydowanie nie na pierwszy bój z żywica i PE Chyba gorzej niż stare Wespe, Ace, Armada czy TP model nie będzie Porównania z Eduardem są trudne, bo master tutaj na pewno nie jest cyfrowy/3D... Edytowane 22 Lutego 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 22 Lutego 2021 Share Napisano 22 Lutego 2021 Też to kiedyś zacząłem ale trafiła do szafy, może znajdzie się jeszcze czas na dokończenie. Blaszkę udało mi się zepsuć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 26 Lutego 2021 Autor Share Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) KSC super warsztat, skończyłbyś A w suczce trochę pokolorowałem wnętrze kabiny, został fotel i montaż Edytowane 26 Lutego 2021 przez mysiek13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Lutego 2021 Autor Share Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) Kabina posklejana, wszystko pasowało bardzo dobrze jutro muszę obrobić osłonę wlotu powietrza... Wycięte i wklejone żaluzje, może jutro albo w poniedziałek złożę kadłub Edytowane 27 Lutego 2021 przez mysiek13 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Literaturkę masz bogatą i w zupełności wystarczającą, ale dziś widziałem w kiosku: Tak piszę, może kogoś zainteresuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 W tym artykule jest jedno ciekawe zdjęcie. Pod kadłubem UB-16, wewnetrzne skrzydłowe PTB a na zewnętrznych PU-12 dla S-24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 5 Marca 2021 Autor Share Napisano 5 Marca 2021 Grzesiu gazeta oczywiście kupiona i przeczytana - bardzo fajnie napisany artykuł... A suczka się skleiła i bombki też się skleiły i nawet pomalowały później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Marca 2021 Share Napisano 5 Marca 2021 2 godziny temu, mysiek13 napisał: gazeta oczywiście kupiona i przeczytana W artykule są 2 zdjęcia z holownikami ZiŁ-157. Można wykorzystać do dioramki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 W Suce powolny i żmudny etap odzyskiwania linii i paneli na łączeniu kadłuba... Tego nienawidzę, bo zawsze coś sp... I muszę robić po 3-5 razy jak przejdzie ten etap to z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 18 Maja 2021 Autor Share Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) Żeby nie było że temat umarł, powoli kończy się kadłub, jednak rycie linii prostej w małych lukach inspekcyjnych nie jest moją najmocniejszą stroną Ale dokupiłem szablony zaokrąglone Edka i trochę posunąłem prace... Mam nadzieję w tym tygodniu już zmontować płaty i stateczniki... Dołożyłem też wloty z Quickboosta, polecam Edytowane 18 Maja 2021 przez mysiek13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 30 Maja 2021 Autor Share Napisano 30 Maja 2021 Wreszcie zmontowany wstępnie kropelką plus extra thin Tamiya... Skrzydła i stateczniki dobrze spasowane, minimalnie wypełniłem od spodu przy wnękach podwozia głównego szparki wyciągniętą ramką, ale kosmetyka a nie dziurska 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 O jaki masz porządek na biurku, zazdroszczę. Model zaczyna nabierać rumieńców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek mochalski Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 Witam,swietna robota przy " rurze",zwlaszcza te roboty na drutach,zapytam,ten czeski "plyn" w butelce to przyspeszacz do kleju tamki? pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 31 Maja 2021 Autor Share Napisano 31 Maja 2021 Ten czeski płyn to zmywacz do super glue /klejów cyjanoakrylowych. Bardzo przydatny specyfik, nanosisz niewielką ilość na plamkę i delikatnie ścierasz lub zdrapujesz. Przydatne wszędzie gdzie nie dojdziesz pilnikiem, papierem ściernym lub ryzyko uszkodzenia delikatnych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek mochalski Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Hahaha,to znaczy ze dobrze wplywa na oczy--jeszcze nie widze-robisz dobra robote,kontynuj,pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 31 Maja 2021 Autor Share Napisano 31 Maja 2021 Boze sorki Marku nie pomyślałem o Lagerze Budwajzerze wcześniej gdzieś trzymałem ten zmywacz... Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi