robertmodelarz Napisano 29 Kwietnia 2021 Share Napisano 29 Kwietnia 2021 Nieważny czołg, ważna załoga.... Stawiam tezę, że Kapitan_Kurt jest o niebo lepszy niż tych trzech pancernych.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 29 Kwietnia 2021 Share Napisano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Świetny i unikalny czołg będziesz miał w kolekcji. Piękny detal. Odlejesz może z żywicy? Najlepiej ze dwie sztuki bo pierwszą i tak bym spartolił... Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez TAW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 29 Kwietnia 2021 Share Napisano 29 Kwietnia 2021 Też o to pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Kwietnia 2021 Share Napisano 29 Kwietnia 2021 świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 29 Kwietnia 2021 Share Napisano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Sporo pracy za co należy się szacun Miałem o to nie pytać bo ostatnio mi nie odpisałeś, ale stwierdziłem, że szkoda Twojej pracy i musze zapytać. Bedziesz coś jeszcze robił z pancerzem na przodzie wieży? Jak patrzę nawet na migawkę z filmu wstawionego wyżej to widać, większy kąt niż u Ciebie... Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2021 Co do żywicy - nie odleję, gdyż nie mam kompletnego pojęcia jak to się robi. Nawiązując do Erawy - jest zrobiona nowa pod mocniejszym kątem, ale mój telefon ma tendencję do zniekształcania obrazu przy dużych powiększeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 29 Kwietnia 2021 Share Napisano 29 Kwietnia 2021 42 minuty temu, Kapitan_Kurt napisał: Co do żywicy - nie odleję, gdyż nie mam kompletnego pojęcia jak to się robi. To żart był oczywiście bo jak na moje potrzeby to byś musiał cały czołg zanurzyć Poza tym z żywicą się za bardzo nie lubimy... W każdym razie też bym chciał kiedyś mieć Twardego na półce, ale jak umiejętności brak to trzeba czekać aż jakiś producent mnie uszczęśliwi. Tym bardziej podziwiam takie modelarstwo jakie właśnie robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2021 W ostatnim dniu kwietnia wrzucam to co udało mi się wczoraj wystrugać, czyli sondę wiatru SKO DRAWA. Oprócz tego wziąłem podjąłem analizie uwagi kolegi x_bandit i zwiększyłem kąt pochylenia Erawy-2 na wieży, który moim zdaniem wygląda teraz najbardziej zbliżenie do rzeczywistości. Tymczasem uciekam na krótki urlop. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) Lubię takie frankensteiny nie zastanawiałeś się może jeszcze nad zrobieniem z blaszek osłony TPDK1? Bo na zdjęciu obok fajnie zdetalowanego PCNa wygląda na mocno poza skalą poza tym nie mam uwag i jest super Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez x_bandit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 1 Maja 2021 Autor Share Napisano 1 Maja 2021 14 godzin temu, x_bandit napisał: Lubię takie frankensteiny nie zastanawiałeś się może jeszcze nad zrobieniem z blaszek osłony TPDK1? Bo na zdjęciu obok fajnie zdetalowanego PCNa wygląda na mocno poza skalą poza tym nie mam uwag i jest super Coś się wykombinuje w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Miałem kiedyś okazję widzieć kiedyś ten stwór "na żywo" Trzymaj się podpowiedzi bandita Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 Witam was po przerwie. Jak możecie zauważyć Twardy otrzymał parę detali m.in. NSWT, oznaczenia priorytetu drogowego, osłonę termiczną armaty, jak i również stracił przednie osłony taśm gąsienicowych. Możecie zgadywać po co je usunąłem... Póki co to tyle, zostanie jeszcze dorobienie przednich gum, jak i fartuchów bocznych, ale na to będzie czas w czerwcu. Tymczasem uciekam popracować na prawdziwych Twardych. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 27 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2021 Witam szanowne Grono! Wracam po dłuższej przerwie informując, że temat nie umarł i prawdopodobnie zostanie zakończony do końca lipca. Co zostało zrobione w modelu? - wykonane zostały Petekowe fartuchy, (umyślnie zostawiłem gumową sekcję pod wydechem, gdyż mój wóz po uszkodzeniu stalowej jeździł z gumową) - wklejona została antena do jej gniazda. Póki co tyle, za parę dni zaczynam urlop, więc będzie multum czasu do wykorzystania. Zostało jeszcze okleić fartuchy Erawą, wykonać przedni błotnik pod kadłubem i skleić trał wraz z jego wyposażeniem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Czerwca 2021 Share Napisano 27 Czerwca 2021 bardzo dobrze to wygląda - podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Czerwca 2021 Share Napisano 27 Czerwca 2021 Wygląda super . Podoba się działaj dalej , jesteś obserwowany. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Czerwca 2021 Share Napisano 27 Czerwca 2021 Masakrujesz jak Xbandit panie dziejku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 5 Lipca 2021 Autor Share Napisano 5 Lipca 2021 Urlop się zaczął, więc prace przyspieszyły. Tak więc model prawie ukończony, muszę jeszcze tylko uzupełnić spoiny na wieży i można malować. Od ostatniego postu, model otrzymał boczną Erawę, a także trał KMT-6. Do trału wykonałem instalację pneumatyczną, służącą do sterowania trałem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 5 Lipca 2021 Share Napisano 5 Lipca 2021 6 minut temu, Kapitan_Kurt napisał: Urlop się zaczął, więc prace przyspieszyły. Tak więc model prawie ukończony, muszę jeszcze tylko uzupełnić spoiny na wieży i można malować. Od ostatniego postu, model otrzymał boczną Erawę, a także trał KMT-6. Do trału wykonałem instalację pneumatyczną, służącą do sterowania trałem. Bardzo fajny zestawik robisz. Trał to strzał w 10 Super będzie się prezentował. A tak na marginesie trał od Skifa czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 5 Lipca 2021 Autor Share Napisano 5 Lipca 2021 1 minutę temu, x_bandit napisał: Bardzo fajny zestawik robisz. Trał to strzał w 10 Super będzie się prezentował. A tak na marginesie trał od Skifa czy coś innego? Od Trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Lipca 2021 Share Napisano 5 Lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 6 Lipca 2021 Autor Share Napisano 6 Lipca 2021 10 minut temu, bulik58 napisał: Ten tral jest w zestawie z modelem czy mozna kupic jako oddzielny zestaw Jako oddzielny zestaw. Dokładnie TRUMPETER 06629. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 13 Lipca 2021 Autor Share Napisano 13 Lipca 2021 Ostatnie zdjęcia "surowego" Twardego przed malowaniem. Dorobiłem jeszcze parę spoin, jak i również dodałem trochę smaczków do trału, tak by nie był "pusty" w stosunku do czołgu. Także do malowania! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 13 Lipca 2021 Share Napisano 13 Lipca 2021 Kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 13 Lipca 2021 Share Napisano 13 Lipca 2021 Cudne to jest Panie Kapitanie Malowanie też się świetnie zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 18 Lipca 2021 Autor Share Napisano 18 Lipca 2021 Orientuje się ktoś z kolegów, czy ktoś jest w stanie wykonać oznaczenia Twardych z 9BKPanc w Braniewie lub z 15 BZ w Giżycku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi