Skocz do zawartości

Amusing Hobby, 1/35, T-72M1 (może Twardy?)

Kapitan_Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

Świetny i unikalny czołg będziesz miał w kolekcji. Piękny detal. Odlejesz może z żywicy? 🤪 Najlepiej ze dwie sztuki bo pierwszą i tak bym spartolił...

Edytowane przez TAW
  • Haha 2

Sporo pracy za co należy się szacun:piwo: Miałem o to nie pytać bo ostatnio mi nie odpisałeś, ale stwierdziłem, że szkoda Twojej pracy i musze zapytać. Bedziesz coś jeszcze robił z pancerzem na przodzie wieży? Jak patrzę nawet na migawkę z filmu wstawionego wyżej to widać, większy kąt niż u Ciebie... 

20210429_095808.thumb.jpg.a7e6364bc06b521443bc52efb2d3551c.jpg

Edytowane przez x_bandit

42 minuty temu, Kapitan_Kurt napisał:

Co do żywicy - nie odleję, gdyż nie mam kompletnego pojęcia jak to się robi.

To żart był oczywiście bo jak na moje potrzeby to byś musiał cały czołg zanurzyć :) Poza tym z żywicą się za bardzo nie lubimy... W każdym razie też bym chciał kiedyś mieć Twardego na półce, ale jak umiejętności brak to trzeba czekać aż jakiś producent mnie uszczęśliwi. Tym bardziej podziwiam takie modelarstwo jakie właśnie robisz.

W ostatnim dniu kwietnia wrzucam to co udało mi się wczoraj wystrugać, czyli sondę wiatru SKO DRAWA.

Oprócz tego wziąłem podjąłem analizie uwagi kolegi x_bandit i zwiększyłem kąt pochylenia Erawy-2 na wieży, który moim zdaniem wygląda teraz najbardziej zbliżenie do rzeczywistości.

Tymczasem uciekam na krótki urlop.

20210429_224832.jpg

20210429_224841.jpg

20210429_224818.jpg

• Like 6

Lubię takie frankensteiny :) nie zastanawiałeś się może jeszcze nad zrobieniem z blaszek osłony TPDK1? Bo na zdjęciu obok fajnie zdetalowanego PCNa wygląda na mocno poza skalą :) poza tym nie mam uwag i jest super:super:

Edytowane przez x_bandit
  • Thanks 1

14 godzin temu, x_bandit napisał:

Lubię takie frankensteiny :) nie zastanawiałeś się może jeszcze nad zrobieniem z blaszek osłony TPDK1? Bo na zdjęciu obok fajnie zdetalowanego PCNa wygląda na mocno poza skalą :) poza tym nie mam uwag i jest super:super:

Coś się wykombinuje w tym temacie. 😉

• 2 weeks later...

Witam was po przerwie.

Jak możecie zauważyć Twardy otrzymał parę detali m.in. NSWT, oznaczenia priorytetu drogowego, osłonę termiczną armaty, jak i również stracił przednie osłony taśm gąsienicowych. Możecie zgadywać po co je usunąłem... 😁

Póki co to tyle, zostanie jeszcze dorobienie przednich gum, jak i fartuchów bocznych, ale na to będzie czas w czerwcu.

Tymczasem uciekam popracować na prawdziwych Twardych. 😉

20210515_194407.jpg

20210515_194419.jpg

20210515_194442.jpg

20210515_194507.jpg

• Like 5

• 1 month later...

Witam szanowne Grono!

Wracam po dłuższej przerwie informując, że temat nie umarł i prawdopodobnie zostanie zakończony do końca lipca.

Co zostało zrobione w modelu?

- wykonane zostały Petekowe fartuchy, (umyślnie zostawiłem gumową sekcję pod wydechem, gdyż mój wóz po uszkodzeniu stalowej jeździł z gumową)

- wklejona została antena do jej gniazda.

Póki co tyle, za parę dni zaczynam urlop, więc będzie multum czasu do wykorzystania.

Zostało jeszcze okleić fartuchy Erawą, wykonać przedni błotnik pod kadłubem i skleić trał wraz z jego wyposażeniem.

20210627_203333.jpg

20210627_203403.jpg

20210627_203417.jpg

20210627_203422.jpg

• Like 8

Urlop się zaczął, więc prace przyspieszyły. Tak więc model prawie ukończony, muszę jeszcze tylko uzupełnić spoiny na wieży i można malować. Od ostatniego postu, model otrzymał boczną Erawę, a także trał KMT-6. Do trału wykonałem instalację pneumatyczną, służącą do sterowania trałem.

20210705_202352.jpg

20210705_204807.jpg

20210705_204818.jpg

• Like 6

6 minut temu, Kapitan_Kurt napisał:

Urlop się zaczął, więc prace przyspieszyły. Tak więc model prawie ukończony, muszę jeszcze tylko uzupełnić spoiny na wieży i można malować. Od ostatniego postu, model otrzymał boczną Erawę, a także trał KMT-6. Do trału wykonałem instalację pneumatyczną, służącą do sterowania trałem.

Bardzo fajny zestawik robisz. Trał to strzał w 10 :super: Super będzie się prezentował. A tak na marginesie trał od Skifa czy coś innego?