Moses Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Czy są jakieś zestawy pancerne przeznaczone dla początkujących? Szukam dla mojej młodej coś w stylu samolotowego Hobby Boss Easy Assembler Kit? Jak nie ma. Możecie coś polecić dla 6 latki. Coś co będzie miało nie dużo w miarę dużych nieskomplikowanych czesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Cześć! Pierwsze, co mi na myśl przyszło to F2Fy - bo cena dobra i ilość części też nieprzesadna. Gorzej, że jest to wszystko dosyć małe - chociaż może nie będzie to aż tak przeszkadzało, kiedy paluszki też małe. W większej skali już raczej wszystkie koła drogowe i gąsienice będą osobno Poza tym zostają wszelkiej maści modele gamingowe - ale to są skale 1:72 i mniejsze - gdzie standardem są podwozia z gąsienicami w jednym kawałku na stronę. Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Skala 1/72 jest dość wdzięczna jeśli chodzi o duże pojazdy (ciężkie czołgi) - polecam np Trumpetera KV1 - niewiele części, gumowe gąsiennice (dla mnie to akurat wada, ale łatwo je założyć), niezłe spasowanie i gabaryt dość duży. Nie polecam na początek IBG - blaszki, małe elementy, dość trudny montaż. Jeśli chodzi o 1/35 to patrzyłbym za starymi Tamiyami lub nową Zvezdą (mój T34 miał niewiele części, ładnie spasowanych, wszystko dość masywne, gąsiennice plastykowe "odcinkowe") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 ...a nie lepiej na początek kupić jej coś z poniższych? https://exito.sklep.pl/pl/p/MENG-MODEL-WWT001-German-Heavy-Tank-Tiger-I/44521 https://exito.sklep.pl/pl/p/MENG-MODEL-WWT002-U.S.-Medium-Tank-M4A1-Sherman/44522 https://exito.sklep.pl/modele-do-sklejania/5/default/1/f_producer_127/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Marca 2021 Autor Share Napisano 19 Marca 2021 Te trumpeterki fajne, Mengi tez. Dziekuje za linki. Coś pewnie wybierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 A są jeszcze modele w skali 1/56 np italeri. Wyglądają na proste do sklejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Panzer II Tamki , Stug IV Academy - mało części, modele duże - 1/35 i stosunkowo tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Marca 2021 Autor Share Napisano 19 Marca 2021 Seria WoT italeri tez wygląda na ciekawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Jak do dobrze kojarzę Zvezda w 1/100 robi tez takie Smart-kit dosłownie 4-5 części ja wcisk. Ale jakość spasowania w tym przypadku nie jest tak dobra jak na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Jeśli to miało by być dla 6 latki po to żeby złapała bakcyla to ja zaczął bym nie od klejenia modeli tylko od składania klocków Cobi. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Marca 2021 Autor Share Napisano 19 Marca 2021 Hataka bakcyla to ona już złapała, zażyczyła sobie teraz jakiś czolg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 12 godzin temu, Klapouch napisał: Jeśli chodzi o 1/35 to patrzyłbym za starymi Tamiyami lub nową Zvezdą Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Ja tak jak RAV polecam te zestawy italeri 2 w 1. Akurat mam pudełko pod ręką, bo niedługo będziemy je malować. Modele proste i szybkie w klejeniu. No i sa dwa. I jest ich całkiem spory wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 (edytowane) Dokładnie jak RAV pisze - modele gamingowe Italeri w 72 dwu-paki, są teciaki, ISy, Shermany, niemcy włosi - całkiem spory wybór, akurat żeby kilka zrobić, złapać trochę wprawy i wtedy można iść w Trumpki - wciąż mają względnie mało części, detale często odlane razem z kadłubem, ale już podwozie trzeba poskładać gęsi założyć, powodzenia! ww Jeszcze warto wspomnieć o starszych modelach Hasegawy, są dość proste i w dobrej cenie, wybór też spory Edytowane 25 Marca 2021 przez wuwumaster Edit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 "Rude" fajnie wyszły, właściwie tylko po gąsienicach widać że to typowo wargamingowy produkt. Dla mojej 6-cio latki idzie z aliexpressu jeep w 1:48, zobaczymy co wyjdzie ze wspólnego sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi