Xmen Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 (edited) Następny " Fińczyk". Jeszcze pięć i będzie koniec.Miłego oglądania. Edited May 7, 2021 by Xmen 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Hmm Ciekawie, a nawet i nieźle. Tylko trochę jakoś tak........ "inaczej" niż zwykle i niż kolega nas przyzwyczaił. Może chociaż ciut kopcia za wydechami dla ożywienia byś zrobił 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Wiązanie naciągów to coś co zawsze mnie powstrzymywało przed takimi modelami. Tak, że chociażby z tego względu " + " wielki jak figura ze Świebodzina. Sfasty bez podkładu mocno dają po oczach. Zdradź czy on był taki gładki na płatach czy to tylko Twoja wizja wykonania? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 8, 2021 Author Share Posted May 8, 2021 7 godzin temu, abtb napisał: Może chociaż ciut kopcia za wydechami dla ożywienia byś zrobił Jest zrobiony tylko delikatnie. 6 godzin temu, Baas ArK napisał: Zdradź czy on był taki gładki na płatach Tutaj nie bardzo wiem o co chodzi. 6 godzin temu, Baas ArK napisał: Twoja wizja wykonania? Tak to moja wizja wyglądu tego samolotu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 ładny ładny, tylko wg mnie to nie prawdziwy "fińczyk" tylko jakiś przebieraniec..... prawdziwy 100% "fińczyk" to by miał nartki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 8 godzin temu, Xmen napisał: Tutaj nie bardzo wiem o co chodzi. Może to wina zdjęć, płaty wyglądają po prostu płasko, jakby z jednego arkusza blachy w całości zrobione. 8 godzin temu, Xmen napisał: Tak to moja wizja wyglądu tego samolotu. To wyjaśnia i zamyka temat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 8, 2021 Author Share Posted May 8, 2021 (edited) 41 minut temu, M.A.V. napisał: prawdziwy 100% "fińczyk" to by miał nartki I tutaj muszę pana zmartwić.Żaden Fiński myśliwiec którego model będę robił nie będzie na nartach.Wszystkie na kołach.Nawet Fokker D XXI i I-153. 39 minut temu, Baas ArK napisał: To wyjaśnia i zamyka temat I tego się trzymajmy.Być może wyglądają płasko ale mi to nie przeszkadza nic a nic. Edited May 8, 2021 by Xmen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 50 minut temu, Baas ArK napisał: jakby z jednego arkusza blachy w całości zrobione. Z blachy to może i nie ale już z płótna to jak najbardziej. Tak na oko 80% tego samolotu to płótno 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 (edited) Piękny! Oj chodzi za mną ten model bardzo. Tylko riggingu się boję Ta galeria nie pomaga Edited May 8, 2021 by kozborn 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 8, 2021 Author Share Posted May 8, 2021 8 minut temu, kozborn napisał: Ta galeria nie pomaga Dlaczego nie pomaga? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slaw_21 Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 Kolejny z serii, tym razem dwupłat, zrobiony "na czysto", a mimo to jak inne najwyższa klasa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 8, 2021 Author Share Posted May 8, 2021 (edited) 54 minuty temu, Slaw_21 napisał: mimo to jak inne najwyższa klasa. Niech kolega nie szaleje.Co najwyżej klasa średnia.A i to wątpliwe. Płasko i nudno czyli nic specjalnego. Edited May 8, 2021 by Xmen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slaw_21 Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 4 minuty temu, Xmen napisał: Niech kolega nie szaleje.Co najwyżej klasa średnia. Ale ja sobie patrzę ze swojej klasy - z podstawówki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 8, 2021 Author Share Posted May 8, 2021 2 minuty temu, Slaw_21 napisał: Ale ja sobie patrzę ze swojej klasy - z podstawówki Aha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 Gladiator i za mna chodzi ( lata? ) Nie moglem sie powstrzymac i kupilem w Lingen otwarte felgi i silnik do niego od SBS. A budowa ruszy moze pod koniec roku A Gladiator, choc czysty - bardzo ladny i nart nie poztrzebuje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 8, 2021 Author Share Posted May 8, 2021 2 minuty temu, BRAVO112 napisał: A budowa ruszy moze pod koniec roku Dlaczego tak późno i jakie malowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 (edited) bo te cholerna Wilge koncze a bedzie albo Brytyjczyk albo Irlandczyk Edited May 8, 2021 by BRAVO112 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 8, 2021 Author Share Posted May 8, 2021 1 minutę temu, BRAVO112 napisał: bo te cholerna Wilge koncze Pozazdrościć samozaparcia i konsekwencji w dążeniu o celu. U mnie będzie jeszcze jeden Gladiator tym razem ze Sworda w malowaniu FAA ale nie z Malty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted May 9, 2021 Share Posted May 9, 2021 Muszę przyznać, że nawet mi się podoba, pomimo tego że to w ogóle nie moja bajka tematyczna 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted May 9, 2021 Share Posted May 9, 2021 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 9, 2021 Author Share Posted May 9, 2021 8 minut temu, WujekAlice napisał: Co to kolega bawi się w kalambury? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 9, 2021 Author Share Posted May 9, 2021 19 minut temu, rudy0007 napisał: nie moja bajka tematyczna Może przyjdzie taki czas że zawitam na forum z czymś z kolegi bajki tematycznej.Kto wie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted May 9, 2021 Share Posted May 9, 2021 Godzinę temu, Xmen napisał: Co to kolega bawi się w kalambury? To nie kalambury - to pismo obrazkowe. Mam przetłumaczyć? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopernik Posted May 9, 2021 Share Posted May 9, 2021 W dniu 8.05.2021 o 18:45, Xmen napisał: Niech kolega nie szaleje.Co najwyżej klasa średnia.A i to wątpliwe. Płasko i nudno czyli nic specjalnego. Czyli- po domowemu. Myślę, że większość z nas tak robi. Ja od lat siedzę w tej klasie i już chyba nie przejdę dalej. Model super, u mnie na pierwszy rząd w gablocie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 10, 2021 Author Share Posted May 10, 2021 (edited) 8 godzin temu, WujekAlice napisał: Mam przetłumaczyć? Jeżeli to nie kłopot to poproszę.Te dwa pierwsze obrazki kojarzę intryguje mnie ten kwiatek. Edited May 10, 2021 by Xmen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts