kapsel Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2021 3 godziny temu, Roland_Sebastian napisał: Kamuflaż wyszedł genialnie, chciałbym osiągać takie same efekty. Póki co unikam niemieckich latadeł właśnie z powodu trudności z odtworzeniem takiego malowania. I ja podchodziłem do tematu z duszą na ramieniu. Obraz zmywania wszystkiego po zalaniu farbą paraliżował. Jednak usiadłem na spokojnie i odpowiednio, starannie przygotowałem sobie farbę. Testowałem na kawałku sztywnej folii patrząc by nie tworzyły się pajączki. Jednocześnie przykręcałem śrubę skoku iglicy aerografu. Gdy malowałem już lekką mgiełką i nie robiłem zacieków, przeniosłem się na model. Jest kilka słabszych miejsc ale ogólnie jak na moje umiejętności podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 16 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2021 Serwus Maleńka aktualizacja. Zająłem się otwarzaniem żeberek na klapach, o których producent zapomniał. Żmudny proces troszkę ale górne powierzchnie już mam. Jutro dolne i malowanie. W tak zwanym międzyczasie pomalowałem pręty anten radaru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 Żebra ładne:) warto chyba? antena, uff, nie bałeś się, że cuś urwiesz? podoba mi się to malowanie .... może kiedyś się skuszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 16 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2021 Dzięki Myślę że te żebra warto będzie zaakcentować, gdyż powierzchnie są dość spore. Jakoś też ożywi nieco powierzchnie skrzydeł. Co do anten to myśl mi nie przeszła że coś upitolę Malowanie faktycznie ciekawe, nigdzie nie znalazłem zdjęcia podobnie malowanego egzemplarza 110. Jeśli to fikcja - no cóż, przeżyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 Uparłeś się na te żebra. Znalezione w necie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 16 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2021 Dzięki Marku Płatowiec jak pupcia niemowlaka.. żadnych nitów itd.. Na planach Kagero dla wersji G są takie żeberka. Jeśli malowanie jest z kosmosu, to niech już cały model taki będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 No nie, niczego nie narzucam. Masz pomysł na niego wiec go realizuj, fajnie to wychodzi wg. mnie. Działaj dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 Marek d, ale czy na tym zdjęciu to rzeczywisty samolot czy plastikowy model? Bo te przebarwienia, to wypisz i WYMALUJ blackbasing + rozjaśnianie paneli. A i delikatny preshading się uwidacznia. A w ogóle szklarnia to jak po kąpieli w sidoluksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) 19 godzin temu, slawbo napisał: Marek d, ale czy na tym zdjęciu to rzeczywisty samolot czy plastikowy model? O matko... chwila w necie : Kapsel rób swoje. Edytowane 17 Grudnia 2021 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Marek, ale to był taki żart modelarski. Nie neguję autentyczności. Pozdrawiam świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2021 Cześć Koledzy No dobrze, to już będzie chyba jeden z ostatnich meldunków przed lakierowaniem i kalkami. Może ewentualnie jeszcze będzie coś w kwestii kolektorów wydechowych, ale raczej w formie zapytania. Skończyłem dziś te boje z żeberkowaniem. Z resztą prawidłowo to chyba powinienem te klapy przenitować ale uparłem się, to tak zrobiłem . Prawidłowo, czy też nie, ożywiłem troszeczkę te powierzchnie skrzydeł. Zamierzenia na jutro : 1. kolektory spalin, jakoś je ładnie wyświnić trzeba będzie i tu posiłkować się będę fotografiami od Barszczo - za co raz jeszcze dziękuję 2. Akrylową szpachlą pozalepiać te denerwujące mnie szczelinki przy segmentach oszklenia. Garstka fotek z dzisiejszej posiadówy i jej efektów. Dzięki za wszelkie wsparcie, zainteresowanie i pomoc Życzę owocnego weekendu i odmeldowuję się 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2021 Czołem Koledzy Pragnę zameldować o postępach. Także weekend upłynął na lakierowaniu i kalkomaniach. Pomimo swojego wieku ( 1997 ), kładły się naprawdę przyzwoicie. Film mógłby być nieco cieńszy ale reagowały prawidłowo na płyny, nie rwały się czy inne historie. Pozostało zająć się kolektorami wydechowymi. Do następnego 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 Ładniusi, no no... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 No ciekawie wygląda, czas brudzenia nadchodzi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 Cześć Koledzy Wybaczcie, że zasypuję Was takimi drobnymi aktualizacjami, ale chciałbym po prostu przeczytać Wasze uwagi w momencie gdy popełnię jakiś błąd Posiedziałem troszkę przy kolektorach wydechowych. Próbowałem zrobić imitację odbarwienia materiału wystawionego na działanie wysokiej temperatury - tak jak w rzeczywistości. Myślę, że jakaś baza pod dalszą zabawę jest. Z pewnością dojdzie więcej rdzy i nagaru. Detale zamontowałem na swoje miejsce. Zdradzę też, co wlatuje na warsztat po Ki -100 i Beefie Myślę, że to ostatnia aktualizacja dotycząca tej miniatury. Następne fotki już w galerii Serdecznie dziękuję wszystkim za doping, zainteresowanie i rady - jak zajedziecie do Wawy to stawiam zimne w szkle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 26 minut temu, kapsel napisał: Zdradzę też, co wlatuje na warsztat po Ki -100 i Beefie Uważaj, żeby nie wymieszać części bo powstanie amerykańsko-japoński mutant. 26 minut temu, kapsel napisał: jak zajedziecie do Wawy to stawiam zimne w szkle Nie muszę zajeżdżać, jestem pod ręką jakby co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Dobrze jest. Okopcić go jeszcze, wybrudzić i opony koniecznie zmatowić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 22 godziny temu, kapsel napisał: Cześć Koledzy Wybaczcie, że zasypuję Was takimi drobnymi aktualizacjami, ale chciałbym po prostu przeczytać Wasze uwagi w momencie gdy popełnię jakiś błąd Posiedziałem troszkę przy kolektorach wydechowych. Próbowałem zrobić imitację odbarwienia materiału wystawionego na działanie wysokiej temperatury - tak jak w rzeczywistości. Myślę, że jakaś baza pod dalszą zabawę jest. Z pewnością dojdzie więcej rdzy i nagaru. Detale zamontowałem na swoje miejsce. Zdradzę też, co wlatuje na warsztat po Ki -100 i Beefie Myślę, że to ostatnia aktualizacja dotycząca tej miniatury. Następne fotki już w galerii Serdecznie dziękuję wszystkim za doping, zainteresowanie i rady - jak zajedziecie do Wawy to stawiam zimne w szkle Chyba Ki-45 na forach widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 12 godzin temu, Adamo722 napisał: Chyba Ki-45 na forach widać Tak i warsztat będę bacznie analizować w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 Ooo Ki-45 Będzie sie na czym wzorować jak moja Hasegawa dotrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 52 minuty temu, hlystek napisał: Ooo Ki-45 Będzie sie na czym wzorować jak moja Hasegawa dotrze:) Czy wzorować to nie wiem ale obiecuję że przyłożę się do niego bo to jeden z moich ulubionych japsów długo leżał w szafie ale chcę się podjąć centkowanego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 Własnie mój też:) będzie gdzie kolorki i patenty podpatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 Czołem Miałem już nie aktualizować wątku, jednak stwierdziłem że nie zawadzi wrzucić pare zdjęć. Pozostało już tylko charakternie upudrować model, wkleić do oszklenia pare drobiazgów i rozciągnąć linki anten. Do zobaczenia w galerii 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 Dobrze, żeś tych antenek nie pourywał - będą mogli TVP1 odbierać. Skoro już wrzucasz, to z bliska kabinkę poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 No ładnie się to prezentuje, bardzo ładnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi