Fixer Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Mistel 5, czyli He162A-2 połączony z Arado E-377A. Jeden z wielu teutońskich pomysłów, które nigdy nie opuściły fazy projektowej. 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Ale zarąbiste wunderwaffe Pomalowany powściągliwie ale bardzo ładnie. Tak właśnie powinien wyglądać prototyp. Ciekawi mnie tylko jak to to startowało . Pędziło po pasie startowym z całym tym rydwanem i w stosownym momencie się odczepiało czy też z jakiejś wyrzutni 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixer Posted August 5, 2021 Author Share Posted August 5, 2021 (edited) Jeśli chodzi o malowanie, to wyszedłem z założenia że jednorazowego użytku bomba nie może być zbyt brudna z zasady , tym bardziej że takie wynalazki raczej zbyt długo nie czekałyby na swoją kolej na jakimś polu albo w szopie. Sam Volksjäger jest już bardziej styrany. A co do startu to tak, rozpędzało (by) się właśnie na tym wózku Edited August 5, 2021 by Fixer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 51 minut temu, Fixer napisał: wyszedłem z założenia że jednorazowego użytku bomba nie może być zbyt brudna z zasady , tym bardziej że takie wynalazki raczej zbyt długo nie czekałyby na swoją kolej na jakimś polu albo w szopie. BARDZO słuszna koncepcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Wygląda jak dziadek A-10 A tak poza tym - bardzo udany model! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Jakby kto był zainteresowany, to na allegro widziałem to w granicach 6 dych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usul Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Ależ lubię te dziwolągi Hitlera, super wykonanie!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted August 6, 2021 Share Posted August 6, 2021 (edited) Ładne wykonanie ciekawego zestawu, czysto i schludnie i ciekawie się ta satyna prezentuje, bo miejscami wygląda, jakby wpadała w głęboki mat. Podoba się 23 godziny temu, abtb napisał: Ciekawi mnie tylko jak to to startowało. Fotka z sieci w celach poglądowych. Edited August 6, 2021 by Rafał B 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obłok Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 Podoba się. Nie za czysty nie za brudny. A kwitów realistycznych nie ma za dużo, więc można popuścić wodzę fantazji z przejściami kolorów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts