barszczo Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Pierwszy polski model w skali 1:48, powstał jeszcze przed Lublinem i RWD-8 Spójni. Model wykonano w technologii vacu, był on dość dobrze zdetalowany i miał naprawdę sporo części. Miałem okazję go budować i pamiętam że wszystko pasowało dość dobrze ale nie porwałem się na wykonanie wysuniętej kołyski. Malowałem go Humbrolami aerografem. Tutaj drugi egzemplarz który miał być zbudowany nieco ambitniej: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 No toć to klasyka. Chyba każdy go miał! A kto go zbudował? Chyba mało kto! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 3 godziny temu, jmx62 napisał: A kto go zbudował? Zgłaszam się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Masz jakieś zdjecia? Jak tak to wrzuć, bedziemy podziwiać. Piękny samolot to i model też na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Miałem nie więcej niż 10 lat jak dostałem i rozgrzebałem ten model - bardzo mnie zasmucił, bo widać było, że to coś fajnego, ale po zepsuciu kilku pierwszych części straciłem nadzieje na zrobienie tego... Wiele lat jeszcze trzymałem pozostałe części - żal było wywalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 19 godzin temu, jmx62 napisał: No toć to klasyka. Chyba każdy go miał! A kto go zbudował? Chyba mało kto! Nie kazdy miał bo ja nie mam zadnego polskiego samolotu , bo mi sie nie podobają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 8 minut temu, DamianosPL napisał: Nie kazdy miał bo ja nie mam zadnego polskiego samolotu , bo mi sie nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 19 minut temu, DamianosPL napisał: Nie kazdy miał bo ja nie mam zadnego polskiego samolotu , bo mi sie nie podobają. To po co odwiedzasz wątek i się odzywasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 17 godzin temu, Grzes napisał: 20 godzin temu, jmx62 napisał: A kto go zbudował? Zgłaszam się! Zgłaszam się i ja. Pamiętam, że to był wspaniały model, świetnie się składał i też zrobiłem go bez kołyski. Malowany był artystycznymi olejnymi, pędzlem. Zdjęć nie mam żadnych, w tamtych mrocznych czasach nie było smartfonów, a mój Ami-66 nie nadawał się do niczego, nawet jeżeli udało się zdobyć film do niego. Ładne oszklenie, prawie nie zżółkło. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 Cytat A kto go zbudował? Taki model powstał na forum, no prawie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 17 godzin temu, jmx62 napisał: Masz jakieś zdjecia? Jak tak to wrzuć, bedziemy podziwiać. och, niestety nie. Zapodziały się wszystkie moje wczesne modele. O moim modelu Suma już gdzieś pisałem - robiłem go w wieku "podstawówkowym". Wówczas nie zwracałem uwagi na skalę i byłem zdziwiony, że ten samolot jest taki duży w porównaniu z innymi. Pomalowany - góra zieleń ławkowa, dół błękit. 1 godzinę temu, Hubert Kendziorek napisał: Zdjęć nie mam żadnych, w tamtych mrocznych czasach nie było smartfonów Ależ Hubercie, były przecież aparaty fotograficzne! A czy czasy bez smartfonów były mroczne? Pozwolę sobie zostać przy swoim - odmiennym zdaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 53 minuty temu, Grzes napisał: Ależ Hubercie, były przecież aparaty fotograficzne! A czy czasy bez smartfonów były mroczne? Pozwolę sobie zostać przy swoim - odmiennym zdaniu Aparaty były. Tak. Miałem Ami-66, ale to trochę, jakbym nie miał żadnego. Zrobiłem bodaj jedną rolkę zdjęć, czarnobiałych oczywiście, ogroooomne rozczarowanie... chyba że jako sztuka abstrakcyjna... jakieś plamy, rozmyte. Poddałem się. Ciekawe, czy gdzieś jest jeszcze w starym domu. Co do "Mroczności" czasów, cóż - raczej miałem na myśli biedę ogólną, zgadzam się, że wszystkie te komputery i smartfony pomagają rozwiązać wiele problemów, których wcześniej nie mieliśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 (edytowane) I ja też, i ja też! Fotki równo sprzed 10 lat. Edytowane 23 Września 2021 przez Piotr Dmitruk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 Fajnie wyszedł. Ciekawostka na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 38 minut temu, Piotr Dmitruk napisał: Fotki równo sprzed 10 lat. A kiedy zrobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 Ze 30 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi