kopernik Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 Może uda się w tej zakładce zgromadzić inboxy modeli wyprodukowanych przez HIT KIT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Października 2021 Autor Share Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Ansaldo A1 Balilla Edytowane 25 Października 2021 przez kopernik dodane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Października 2021 Autor Share Napisano 23 Października 2021 Albatros D-III seria 253 (Offag) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Października 2021 Autor Share Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Breguet 19. Warto zajrzeć na https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235021432-two-breguet-19-from-a-single-hit-kit-kit-now-flickr/ Edytowane 25 Października 2021 przez kopernik dodane zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Fajnie, ze sie tym zajales. Ja przymierzalem sie do kupienia Ansaldo, ale troche mnie cena uspokoila 26Eu plus 7 przesylka. Za tyle to kupie zywice. Dziwne, ze do tej pory nikt ( oczywiscie oprocz Hit_Kita ) nie wzial sie za Bregueta 19. Jest stary model Omegi i chyba jakas wakuforma. Trzeba by do SH albo Valoma napisac Edytowane 23 Października 2021 przez BRAVO112 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 Godzinę temu, BRAVO112 napisał: Dziwne, ze do tej pory nikt ( oczywiscie oprocz Hit_Kita ) nie wzial sie za Bregueta 19. Jest stary model Omegi i chyba jakas wakuforma. Trzeba by do SH albo Valoma napisac Jest marnie z kwitami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 Breguet XIX w 1/72... moje marzenie. Na właśnie taki samolocie zginął brat mojego pradziadka i bardzo bym chciał mieć jego samolot w kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 10 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Jest marnie z kwitami. Akurat na Bre.XIX kwity i to szczegółowe są, a i wersji było sporo, więc to "rozwojowy model". Bardziej obstawiałbym, ze problem jest z pieniądzamy. Możesz dostarczyć producentowi plany szczegółowe i dokumentacje malowań, a i tak zasłoni się economical reasons. Woli tłuc hitlerowskie fruwadła niż latawce ze Złotej Ery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 (edytowane) Balilla to ..masakra(zwłaszcza z końca produkcji)..zrobiłem ją kiedyś..żywica jest lepszym rozwiązaniem. LVG C V - strasznie chropowaty.. mam gdzieś rozgrzebanego więc nie wstawię zdjątek. KayFranz może FRRom kiedyś ogarnie temat ale..po upadku projektu łodzi latającej (z braku chętnych na deklaracje zakupu przed produkcja) to... Edytowane 24 Października 2021 przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Października 2021 Autor Share Napisano 24 Października 2021 (edytowane) Schreck FBA-17 Edytowane 24 Października 2021 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Schreck mnie nie rusza, bo wprawdzie zabrali mi w 144, ale mam Choroszego w 72 - Bardzo ladny A co do " kwitow" i checi produkcji, to rozmawialem w Antwerpii kilka lat temu z panem H ze SH i pytalem o Wilge Zaproponowalem Plany Modelarskie ( wczesnej Wilgi) i kupe zdjec, ale niestety nic z tego nie wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 dziwisz się? wilga to wilga..może gdybyś z gotowym projektem uderzył. to są nasze chciejstwa.. potez powstał dzięki Frrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 3 godziny temu, BRAVO112 napisał: ale mam Choroszego w 72 - Bardzo ladny Mam podobne odczucia... tak samo Ansaldo Balilla - jest jakaś alternatywa, Breguet 19 - może trzeba podsunąć pomysł? Latały w tylu państwach, może historia z Potezem się powtórzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Osz ty, Schreck wygląda prawie jak vacu! 8 godzin temu, kopernik napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Technologia ,,wyciskania"? Bo nie wtrysk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 na pewno wtrysk. Tylko w procesie produkcyjnym dwie polowki formy byly sciagniete detka od roweru dlatego wyszlo tak a nie inaczej a tak naprawde : firmie chcialo sie cokolwiek wypuscic i cos na pewno da sie z tego zrobic, choc nie jest to сборка без клея 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Przynajmniej były ☹, blaszki przyzwoite, jakaś klisza...teraz kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 minus blaszek taki ze sa w skali..ni uja nie pasuja do modelu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 25 Października 2021 Share Napisano 25 Października 2021 Pamiętam te modele jak przez mgłę naście lat temu , była wypraska , blaszki i bogate kalki . Wtedy wydawało się , ze jest to coś. Wtedy . Teraz moi mili to straszy . Wiem , ze są bliskie sercu tematy , ale czy naprawdę na rynku nie ma innych lepszych modeli , które są do zrobienia, a jak pokazuje , życie z czasem ktoś i te tu pokazane na nowo zrobi, albo człowiek nabierze umiejętności , że sam je wydzierga. To są mocno zniszczone formy to mi poza blaszką stare Novo z ZSRR przypomina , i pewnie tak po sklejeniu będzie wyglądało Im dłużej sklejam tym mniej kupuję . Po prostu nauczyłem się , ze życie nie znosi próżni i wcześniej , czy później ktoś ten model wyda na nowo, a wtedy zostanie się ze starym struclem. Kiedyś ktoś fajnie napisał . Jak zrobisz od podstaw ktoś wyda żywicę , zrobisz żywicę wyjdzie short run , zrobisz short run , wyjdzie pełny wtrysk w nowej technologii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Października 2021 Share Napisano 25 Października 2021 40 minut temu, merlin_70 napisał: Jak zrobisz od podstaw ktoś wyda żywicę , zrobisz żywicę wyjdzie short run , zrobisz short run , wyjdzie pełny wtrysk w nowej technologii. Złota myśl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Października 2021 Autor Share Napisano 25 Października 2021 LVG C-V. Trafiały się też egzemplarze z żywicznymi silnikami (dwa rodzaje), ale były też bez obrotnicy i km z białego metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Października 2021 Autor Share Napisano 26 Października 2021 "Polski" Potez XXV - Bristol Jupiter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 co sie stalo z Hit-Kitem ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 Technologia short run... Te formy nie są tak trwałe jak mniemam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 (edytowane) Smutne jest to, że firma była i już jej nie ma. Nie nastąpił rozwój jak np u Czechów, którzy chyba startowali z tego samego poziomu a teraz są mistrzami świata w short - runach... A modele Hit-Kita pamiętam. Polowało się na nie i bardzo trudno było trafić. Edytowane 27 Października 2021 przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi