Lipstein Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) Prace nad podstawką prawie zakończone; nie ukrywam, że i model i podstawka już mnie nużą i czas finiszować z tym projektem. Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez Lipstein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) Zamierzona konfiguracja betów od Bulika Uchwyt anteny wklejony już na zawsze Figurka jeszcze nie gotowa (niepomalowany hełm, muszę nałożyć kalki dywizji, łosz i mat na koniec) I kiedyś wystrugane narzędzie do wyrywania żywopłotów, może je dopasuję do tego modelu? Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 Stan na dzień dzisiejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Czerwca 2022 Share Napisano 6 Czerwca 2022 No i świetnie. ale parę bubli masz. Pierwszy to brak uchwytu do ściągania lufy w wkm-e M2 o takiego : https://www.elradar.es/100-anos-despues-de-su-entrada-en-servicio-la-ametralladora-m2-browning-sigue-combatiendo/ A drugi równie ważny to odznaki naramienne załogantów ,pojazd jest z 702 Tank Destroyer Batalionu 6-ty pojazd w kompani A czyli wychodzi że załoganci powinni mieć oznaki naramienne Tank Destroyer Batalionu o takie: https://favpng.com/png_view/united-states-second-world-war-united-states-tank-destroyer-battalion-png/E59aR4fF A Ty zrobiłeś im naszywki którejś z Dywizji Pancernych kupy się to nie trzyma, co innego jakby Bumper Code wyglądał tak jak na tym zdjęciu które zamieściłeś jako pierwsze to wtedy byłby z 2 Dywizji Pancernej, i takie naszywki byłyby jak najbardziej wskazane. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Czerwca 2022 Share Napisano 6 Czerwca 2022 8 minut temu, bulik58 napisał: Powoli zbliza sie moment zakonczenia , jedyne co ,, ja ,, bym zmienil , to zabral bym temu panu z rak ta M79 wazaca prawie 7 kg i w zamian dal np. Garanda M1. Sorki że tak post pod postem ale , M1 Garand to broń piechoty o wiele bardziej odpowiednia byłaby smarownica M3 o taka: https://pl.wikipedia.org/wiki/Pistolet_maszynowy_M3 Działaj dalej jesteś obserwowany . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 Trzymaj instrukcję obsługi. Może tam coś będzie https://www.ibiblio.org/hyperwar/USA/ref/FM/PDFs/FM18-15.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2022 (edytowane) Dzięki panowie, ad vocem: w środku wkleję jeszcze może jeszcze jednego załoganta, który ma niby odbierać pocisk do włożenia go do zasobnika na tyle wieży, ewentualnie wsadzę mu smarownice w ręce. Z odznakami jednostki to celowo pojechałem, bo odznak TD za Chiny nie dorwę, a prosić o zrobienie mi się już nie chce, bo za każdym razem mam zonka. Zapomniałeeeeeem - ja w maju macałem pojazd z pierwszego zdjęcia i dokleję to brakujące 2A, jak je znajdę w szczątkach kalek; obfociłem go całego, a o tym zapomniałem... Dzięki za to zdjęcie załogantów, ciekawe, że każdy z nich ma inny miks ciuchów, dwóch ma opinacze ("legginsy"), jeden kurtkę na zipper'a, trzech na guziki. I jest ich sześciu, zamiast pięciu. Widziałem po muzeach wersje bez tego uchwytu do zdejmowania lufy, ale czegoś poszukam... Edytowane 7 Czerwca 2022 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 8 godzin temu, Lipstein napisał: Z odznakami jednostki to celowo pojechałem, bo odznak TD za Chiny nie dorwę, a prosić o zrobienie mi się już nie chce, bo za każdym razem mam zonka. Zapomniałeeeeeem - ja w maju macałem pojazd z pierwszego zdjęcia i dokleję to brakujące 2A, jak je znajdę w szczątkach kalek; obfociłem go całego, a o tym zapomniałem... To nie jest brakujące 2A to jest 2 trójkąt czyli 2 Dywizja Pancerna, a z tymi oznaczeniami TD Batalion wystarczy zakupić sobie taki oto zestaw od Edka i od razu moc radości : https://agtom.eu/en/do-figurek/324060-eduard-tp518-us-insignia-and-medals-wwii-8591437365180.html Ewentualnie jak się pouśmiechasz do mnie to Ci takie oznaki odpalę podobnie jak uchwyt do ściągania lufy . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2022 Wiem, wiem, nie mam trójkąta na klawiaturze.... Przekopałem wszystkie kalki jaki mi zostały i nie złożę bumper code z tego, co mam; tego cholernego TD mi właśnie zabraknie. A swoją drogą to sam się sobie dziwię, bo wiedziałem że to pojazd z jednostki z II Armii i o tym zapomniałem. Uchwyt był z blaszki Edka, ale się wygł był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 (edytowane) @Evildead Zobacz pickup do 7ki. Zabieramy koledze jak nic .Ciekawe jak brzmi ten plastik hehe Edytowane 8 Czerwca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 33 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: @Evildead Zobacz pickup do 7ki. Zabieramy koledze jak nic .Ciekawe jak brzmi ten plastik hehe Zabieraj, będziesz jak z A*Teens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 Godzinę temu, Lipstein napisał: Wiem, wiem, nie mam trójkąta na klawiaturze.... Masz tylko nie wiesz jak go napisać 2△ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 5 godzin temu, Evildead napisał: Zabieraj, będziesz jak z A*Teens Jaki A teens ?yyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 8 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Jaki A teens ?yyyy Aqua miało być, pogięło mi się w deklu coś od słońca chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 (edytowane) Aqua ?...... Ta słonce..weź odstaw te akryle..o nazwie celuloza słodko-mdłe...hehe Edytowane 8 Czerwca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 Pickup do 7-ki.... Nie pijcie przy robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 (edytowane) 17 minut temu, Lipstein napisał: Pickup do 7-ki.... Nie pijcie przy robocie Dobra robota , zrobiłeś podobny, będziemy palić w takim razie Edytowane 9 Czerwca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 A jak już popalicie, to nie znajdziecie tych literek znaczków i cyferek do bumper code'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 No niestety, ja przynajmniej nie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 10 Czerwca 2022 Share Napisano 10 Czerwca 2022 (edytowane) Napiszemy mazakiem, że to od Wyjka Seymoura Duncana, to się rozczyta Edytowane 10 Czerwca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Ze strzępów kalek zmodziłem takie coś i na tym koniec walki z tematem oznaczeń jednostki; zostanie tak, jak jest, uwalę trochę błotem i będę pamiętał na przyszłość, by nie cudować następnym razem. "Dwójki" z przodu powstały z "eSki" przyciętej i uzupełnionego kawałkiem jakiejś innej cyfry. Masakra, ale odpuszczam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Września 2022 Autor Share Napisano 8 Września 2022 Załoganci z 2 Dywizji Pancernej już dopasowani. A propos, te naszywki z tygryskiem zaczęły mi się już dzisiaj śnić. Mam kilka Thompsonów, jednego włożę któremuś do rąk, jakiś położę gdzieś na pancerzu. Zwróciłem jeszcze uwagę na to, że żaden z załogantow ze zdjęcia zamieszczonego wcześniej przez Bulika nie ma czołgowego kasku, tylko regulaminowe stalowe M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 I znowu przerabiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi