Hello Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) 7 minut temu, tlb napisał: To zaznaczone na czerwono Ja bym poprawił A może migomatem by dało radę ? Teraz to nawet "amelinum" spawajo . Edytowane 4 Stycznia 2022 przez Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, tlb napisał: To zaznaczone na czerwono Ja bym poprawił, bo skonczy się tak jak poniżej Widocznie po tamiya washowaniu, ostatnią warstwę, pewnie mi rozpuściło-robioną na większą przerwę epoxy putty, na górę dałem szpachel akrylowy na koniec -olejna dała o sobie znać, bo robiłem poprawkę łączenia skrzydeł. A Ty HKK, widzę, że podejmiesz się spawania skrzydeł- ale czy się opłaca?,Będziesz z filtrem pracować, czy wolisz bez wciągać łamelinium ? Tylko małe, spostrzeżenie , co do techniki naprawy skrzydła..po skończonej pracy, lepiej po takim spawaniu napij się 1 litr mleka, bo bez tego na wieczór telepie- niczym delirka,bóle głowy,wymioty... .Proszę abyś pracował o niskim prądzie ampero rapero .Nie chce, abyś stopił mi blacharkę, ponieważ skrzydlatego fruwaka, mam na wyposażeniu od wojska- i to nie są Panie, takie tanie rzeczy .Pozdrawiam . Edytowane 4 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 4.01.2022 o 22:12, MayonesEXG7 napisał: A Ty HKK, widzę, że podejmiesz się spawania skrzydeł O przepraszam , to ja napisałem . Wyrzuć już ten model i zacznij z nowym od początku . Nie wiem czy ktoś jeszcze wierzy że nie wkręcasz wszystkich ? Edytowane 13 Stycznia 2022 przez Hello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Widzę, że czujesz i rymujesz prawidłowo . Myślałem, że pomocny człowiek- a tu dupa. Rozpędzony z pomysłami, jak francuska kolej TGV. Edytowane 4 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 W dniu 2.01.2022 o 00:51, Hello napisał: PS Bardzo dobrym rozwiązaniem jest zrobienie warsztatu w domu , tylko na swój użytek . Sam oceniasz . Potem poproś kogoś życzliwego , admina z forum np. i spytaj - nadaje się już czy nie ? Nikt nie traci , każdy zyskuje . A to kto napisał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Nie skorzystam , Edytowane 4 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Nie ma sprawy . Atramentu nie używałem , więc ręce mam czyste . Pozdrawiam Hello Edytowane 4 Stycznia 2022 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 12 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Rozpędzony z pomysłami, jak francuska kolej TGV Na studiach pracowałem w barze, podawalismy takiego shot'a TGV czyli 10ml tequila, 10 ml gin i 10 ml vodka. Działał wprost proporcjonalnie do tychże pociągów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) 8 minut temu, tlb napisał: Na studiach pracowałem w barze, podawalismy takiego shot'a TGV czyli 10ml tequila, 10 ml gin i 10 ml vodka. Działał wprost proporcjonalnie do tychże pociągów Kiedyś padło pytanie, chyba do gościa z konstrukcji maszyn : "Panie Profesorze, a czy jak stanę obiema nogami, na szynach i złapie się rękoma, trakcji kolejowej. To czy pojadę, jak pociąg . Tam , ktoś z ławki krzyczy jak TGV. Takie śmieszki, były z wykładowcami. Co do drinku, to pewnie waliło zdrowo, patrząc na skład. Ale, nie kumam ludzi z brakiem wyobraźni, i minimalnym stopniu znajomości "tej chemii napojów" jak można pić też wódkę+redbulle... Edytowane 4 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 4 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: wódkę+redbulle A redbulla i jagermaistera...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2022 18 minut temu, Hello napisał: Nie ma sprawy . Atramentu nie używałem , więc ręce mam czyste . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2022 Teraz, tlb napisał: A redbulla i jagermaistera...? Nie,ziołowe nie, nie podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 No, a ludzie to piją... Chociaż ja lubię jagerka, ale z red bullem...brrr..szkoda serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Widze ze z modelu g**a dostał to. Gorący temat. Chyba szajsu jakiego mało Edytowane 4 Stycznia 2022 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2022 (edytowane) Pierwsze psikanie aero-vallejo matt varnish-Jest różnica-stłumiłem błysk. Parę-korekt-śmigło zostało do utytania lekko-i klapy podwozia montaż i wkleić oszklenie.Jedna fotka na szybko brak czasu. Wcześniej-trochę olejami brudzenie. Edytowane 10 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 (edytowane) Ciężko ciężko.Oszklenie-klej ..troche brudzingu.Porobię małe korekty buda-oszklenie te szpary.Montaż klap jeszcze-oraz tylnego-od strony ogonu.Pasy zółte nie pykły-za grubo dla mnie lakieru na ogonie.Jako świeżak-to jestem i tak zadowolony z efektu,w porównaniu do messerschmitta.Finalnie zdjęcia jutro-bez olinowania.Chyba,że uda sie coś jeszcze wykombinować-bo nić to słaby pomysł.Kołpak utytłać. Tło hips.Dupska nie rozrywa.SC-FI Edytowane 11 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 Oj chyba odwrotnie wkleiłeś golenie podwozia. Ale nie Ty pierwszy wkleiłeś coś źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 12 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Patrzałem, jeszcze ze zdjęć z neta CMC i 72 i analizowałem, wydało mi się, że dobrze. Można się pomylić. Edytowane 12 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Spokojnie. W lotniczym jest galeria pełna ochów i achów a ważne elementy są źle wklejone. Zawsze możesz powiedzieć że tak chciałeś bo robisz na swoją półeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 13 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2022 6 godzin temu, marek d napisał: Spokojnie. W lotniczym jest galeria pełna ochów i achów a ważne elementy są źle wklejone. Zawsze możesz powiedzieć że tak chciałeś bo robisz na swoją półeczkę. Fakt-dopatrzyłem się wczoraj-odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Uwielbiam ten wątek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 21 minut temu, zaruk napisał: Uwielbiam ten wątek Ja też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 23 minuty temu, zaruk napisał: Uwielbiam ten wątek. I ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Prosty model Mistercrafta, bez waloryzacji a przez 9 stron trzyma w napięciu. Nie bez przyczyny jeden z najbardziej poczytnych wątków warsztatowych. Sam się przyznam, że zaglądając na forum nigdy nie zapomnę sprawdzić co tam słychać u Mustanga W sumie fajnie, że następny warsztat będę miał bliżej w dziale pancernym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 3 godziny temu, TAW napisał: W sumie fajnie, że następny warsztat będę miał bliżej w dziale pancernym Pancerka to nie mój klimat i nawet tam nie zaglądam, ale zrobię wyjątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi