abtb Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 W związku z tym, że projekt "Sklejamy tanią Hasegawę" ruszył 30.11 2021, a ja, jak ta pierdoła nie znalazłem wątku warsztatowego, to wrzucam tu Na początek tradycyjnie artbox oraz inbox dodatki I teraz rzucę cytatem: "Ponieważ zastosowano dwa typy działek o różnych charakterystykach stwarzało to problemy w celowaniu. Próbowano temu zaradzić konstruując zmodyfikowaną wersję J2M3a Model 21A. Zastosowano w nim cztery działka Model 2 z których 2 umieszczono w gondolach pod skrzydłami. Efektywność takiej konfiguracji uzbrojenia była znacznie lepsza, ale odrzut działek w gondolach był tak duży, że zrezygnowano z tego rozwiązania. Zbudowano tylko 21 samolotów w wersji J2M3a." Tak więc bohaterem warsztatu będzie owa wersja z czterema działkami. Żeby było ciekawiej, nie znalazłem żadnego rysunku ani zdjęcia. Znawcy sushi twierdzą nawet, że to jakiś wymysł ale pewnie się nie "znajom" Gondole na działka pozyskałem z wraku Sidena Tamki Kalki . W tym modelu nie będą mi potrzebne - będzie prototyp w pięknym kolorze orendż Czyli prototyp będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 Zapomniałeś w tytule dodać czegoś tam przed czymś czy między czymś co świadczyć będzie o tym, że to warsztat z dodatkami 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2021 Ale w normalnym dziale to chyba nie obowiązuje A poza tym Regulamin nie ukazał się jeszcze w Dzienniku Ustaw 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) A paragonik potwierdzający cenę zakupu gdzie? Co to za fuszerka? Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 12 minut temu, abtb napisał: Regulamin nie ukazał się jeszcze w Dzienniku Ustaw Coś tak czuję, że "czasem niektórzy inni wtykają mu szpilki. To nie ludzie, to wilki." A w temacie - Raidena to jedyny Japończyk jakiego popełniłem. Wprawdzie było to dawno i z Małego Modelarza, ale jego bryła do dziś bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Ależ obrodziło japsami z wielką przyjemnością popatrzę, a być może i czegoś się nauczę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 20 minut temu, kapsel napisał: Ależ obrodziło japsami Bo to ciekawy temat jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) 11 godzin temu, Xmen napisał: Bo to ciekawy temat jest. Bardzo. Święty Mikołaj uchylił rąbka tajemnicy, a właściwie worka i wypatrzyłem tam takie cudeńko: Jak tylko skończę swoje Albatrosy (a więc pewnie za pół roku), będę się za niego zabierać. Tymczasem podglądam. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Co, jeszcze jeden? Gniazdo gdzieś tu mają? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 8 minut temu, barszczo napisał: Co, jeszcze jeden? Gniazdo gdzieś tu mają? Normalnie plaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Pandemia. Modne słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Zbliża się 7. grudnia a więc kolejna okrągła rocznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 Zabawa w blacharza: Teraz chyba pora to okrasić jakimś kolorem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Przy finezji dertlu blaszek, siedzisko ma delikatnosc żeliwnej wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2021 1 minutę temu, Moses napisał: siedzisko ma delikatnosc żeliwnej wanny Kto miał żeliwną wannę (ja miałem) ten wie co to za luksus ( w kąpieli). Całość musi jakoś ze sobą współgrać więc jest jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Kokpit jak wiadomo w Raidenie, na japońskie warunki przepastny ogromnie. Fajnie że dałeś blaszki bo naprawdę sporo z tego będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 2 godziny temu, abtb napisał: Kto miał żeliwną wannę (ja miałem) ten wie co to za luksus ( w kąpieli). Zgadza się. Ale nigdy nie zapomnę też dnia kiedy znosiłem ją z tatą z trzeciego piętra podczas remontu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2021 12 minut temu, barszczo napisał: nie zapomnę też dnia kiedy znosiłem ją z tatą z trzeciego piętra podczas remontu Coś za coś Blaszak przy żeliwie to puch ale kąpiel w nim to jak w przeremblu Ale dość o doznaniach cielesnych, pora polepić jakieś blachy do plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 41 minut temu, barszczo napisał: Zgadza się. Ale nigdy nie zapomnę też dnia kiedy znosiłem ją z tatą z trzeciego piętra podczas remontu . Moje plecy też tego nie zapomną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi