Gościu Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 bardzo zadowolony jest jeszcze troche roboty, i to takiej,gdzie można wszystko sknocić, bo łatwo to sie tyllko pisze;) w lutym na wystawie wątpię =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Rafał - zrób proszę fotke przymiarkową całości - ciuchcia + wagoniki:) to już bedzie bardzo "impressive":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Ostach dobry jest też pędzel nasączony w rozpuszczalniku. Rafał Jankowski Ty wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Przyłączam sie do prośby bartel_alek zrób pare fotek całości prosimy ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Witam, śledzą ten wątek od samego początku i nie mogę się końca doczekać. Jedno co chciałbym zasugerować Autorowi to otwarcie okien kabiny w parowozie. W rzeczywistości jeżeli parowóz jest w eksploatacji są one otwarte. To przez nie załoga, a przede wszystkim maszynista obserwuje co dzieje się naokoło składu, po to są montowane szklane owiewki z boku kabiny. Na większości zdjęć i filmów, parowozów w ruchu, są one otwarte. Model na pewno zyska, no i wnętrze będzie bardziej widoczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 Po lewej stronie parowozu jest uchylone okno,a rozkład figur bedzie wskazywał na postój Co do zdjec, na razie odpuszczam, to przekladanie non stop modeli na dobre im nie wychodzi, co chcwile cos utracam.Razem bedą juz na finiszu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Rafale Twój projekt aż się prosi o zareprezentowanie go na jakiejś dioramce . Tylko jak duża by to musiała być dioramka .. Dioramki ze stronek zagranicznych już nie pamiętam adresów. Tak myśle jeszcze że świetnym urozmaiceniem składu by była jedna platforma z wrakiem jakiegoś samolotu , ciekawie takie rzeczy się reprezentują . Ale to moje zdanie , i tak jest super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Artez ten Stukas w wodzie robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Ten Stukas to dziwny jest, wygląda jakby wylądował do płytkiego zbiornika wodnego, uniosło go dziobem do dołu i tak został. Bo nie wygląda na uszkodzonego/przypalonego. Zaś sama dioramka zacna. Ciekawy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Sztuka na dioramie jest w porządku. Z reszta ma tez ślady postrzału na pionowym stateczniku. Poza tym trudno stwierdzić co miało by być przyczyną zestrzelenia biorąc pod uwagę fakt, że jego najwrażliwsze elementy znajdują sie pod wodą. Jak Rafał zdecyduję sie na taką dioramę (pewnie ze 120cm będzie) to wypadało by mu pomóc ekipo z Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 jazda!!! ale czy Rafałowi będzie się chciało :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 a może na jednym z wagonów samolot, coś w na myśli jak tu: ot co taka propozycja :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Rafał, jesteś moim guru ja bym jeden taki wagon robił... hmm.. ze 4 miesiące? szacunek wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 A może cos takiego. tylko ze z niemcami w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 A może cos takiego. tylko ze z niemcami w roli głównej. no o to samo mi chodziło - samolocik a jaki to już wolna wola by uatrakcyjnił coś już i tak bardzo atrakcyjnego ale niech wypowie się twórca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 Jak i co bedzie opisałem wczesniej i nie zamierzam jak narazie tego planu zmieniać. Do długości ponad dwa metry, nie wiem jak to widzicie,ale mój wzrok tak daleko nie siega. Na razie szykuje się na właśnie tą długość...w zalepianiu dziur w szynach,5 metrów zalepiania dziurek i szlifowania :] Modele: polatałam z młotkiem w koło tendra i wstępnie zrobiłem zacieki,cobym póżniej mógł sobie je "wypełnić" innymi kolorkami - czyli pedzel w reke i dziuganie. Dziś dostałem nowe doświetlenie do fotek i niezabardzo mi one wyszły, żółć jest mniej pomarańczowa, ale posiedze to wyczuje, co i jak(chyba) Krowie dochodzi po trochu elementów i mierzyłem te waitrownice, nieszczególnie to wyglądało,wiec zostanie bez.Sporo by pozasłaniały nie oto mi chodzi. z pigmentami poczekam, aż wyoleję tender, postaram sie je podsyfic jednakowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 nooooooooooo, nie ma co komentować, wystraczy się gapić. Rączki z tyłu. Suuuuper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Tender mi sie nie podoba - sposób obicia jakis nienaturalny jak mikro kamuflaz w latki Bo loko wyglada doslownie :Tłusto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Bo loko wyglada doslownie :Tłusto: Mniammmm ja lubię tłuściutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Rafal zobacz tu: http://www.mr-hobby.com/cgi/goods.cgi?category=10 Jest pare "wagonikow", mysle ze ten z numerem katalogowym #G784 jest ciekawy... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Znalazłem interesująca mnie pozycję, zadzwoniłem do Gunze i... Pozostaje mi rynek wtórny, a jakby nawet było..... to czas oczekiwania 3 m-ce, wiec odpuszczam temat- jak kiedyś gdzieś dorwę, to pozostawię jako samotnika i zrobię coś w stylu,jak pokazują fotki z Waszych linków. Tender mi sie nie podoba Obawiam sie Pawle, że za szybko ten wagonik skreśliłeś, te obicia( w większości sa to dziurki i ryski) będa miały sens,jak stanie na nich Flakscheinwerfer - a dla czego, to chyba tłumaczyć nie muszę ;) Walki z oświetleniem cd: Jak mi to wyschnie, biorę się za pigmentowanie lokomotywy i tendra,a w międzyczasie składam sobie szperacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Obawiam sie Pawle, że za szybko ten wagonik skreśliłeś, hehe nie skreslilem tylko poinformowalem, ze obicia jak by nie patrzec malo realnie mi wygladaja, bez wdawania sie w detale. Super Ci za to swiatla wyszly / jeszcze jak by mialy takie przetarcia jak od reki przecierane to by bylo super czadowo no i w sumie szkoda zes nie dal tam diodek jakis ... ale to mozna w PS zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 składam sobie szperacz. ??? Do tego "loko-madnessmachine" czy taki normalny 1-1, by dać czadu w pochmurne dni, wyświetlając na chmurach symbol ... dajmy na to , nietoperza czy żółwia? Jak myślisz, Rafale, przed świętami BN się pewnie wyrobisz? No wieeem, pytanie z podtekstem Sorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 a taki pomysł: takie światła to ja bym widział że tam w nich troche wody stoi taki full real :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Rafale, przed świętami BN się pewnie wyrobisz? No wieeem, pytanie z podtekstem śpiewam jej tak.....jak to było..... -bliska moim myślom,chciałem ci powiedziec, wszystko miałem w życiu już, wszystko oprócz ciebie dłubiem dalej,pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi