kapsel Napisano 12 Lutego 2022 Autor Napisano 12 Lutego 2022 Ostatni tydzień cierpiałem na zapalenie zatok, więc siłą rzeczy jakakolwiek próba spędzenia czasu z modelami kończyła się fiaskiem. Dziś szczęśliwie samopoczucie jest na tyle dobre że coś zacząłem działać przy Toryu. Pierwsze mazy nie są idealne, ale odpocznę do jutra i zacznę zabawę dalej. 5 Cytuj
kapsel Napisano 12 Lutego 2022 Autor Napisano 12 Lutego 2022 Taki mam plan jutro przyjdą pozostałe plamy, a w ostatni zwolnieniowy poniedziałek wszelkie konieczne poprawki i podmalówki. Cytuj
radziu_82 Napisano 12 Lutego 2022 Napisano 12 Lutego 2022 Fajnie to wychodzi. Podpatruję od początku ten warsztat, bo u mnie na półce czeka sobie na swój czas takie Ki-45 w 1/32... 1 Cytuj
hlystek Napisano 12 Lutego 2022 Napisano 12 Lutego 2022 Jest moc. podoba mi się kolor bazowy:) 1 Cytuj
piotr2498 Napisano 12 Lutego 2022 Napisano 12 Lutego 2022 (edytowane) Bardzo fajnie Ci te plamy wychodzą. Też kilka dni temu walczyłem z podobnym tematem w Foczce F-8 więc wiem jakiego wymaga to skupienia i precyzji w obsłudze aero Edytowane 12 Lutego 2022 przez piotr2498 Cytuj
zaruk Napisano 12 Lutego 2022 Napisano 12 Lutego 2022 Ciężko walczysz, ale do przodu. Na koniec dasz jeszcze retusz i powinno być dobrze. Cytuj
Baas ArK Napisano 13 Lutego 2022 Napisano 13 Lutego 2022 8 godzin temu, kapsel napisał: Pierwsze mazy nie są idealne, ale odpocznę do jutra i zacznę zabawę dalej. Jak się robi takie "nie idealne mazie"? Pytanie najzupełniej poważne. Cytuj
hlystek Napisano 13 Lutego 2022 Napisano 13 Lutego 2022 Niskie cisnienie, dobrze rozrzedzona farba i mnostwo cierpliwosci:D Można jeszcze osłonę dyszy zdjąć do mniejszych plamek Cytuj
kapsel Napisano 13 Lutego 2022 Autor Napisano 13 Lutego 2022 Tak jak kolega hlystek napisał. Rozcieńczona farba 4/1 i ciśnienie ok 0.6-0.7 bara. Jednak cały czas jakoś ciężko opanować by malowało się równomiernie i bez problemów. Trzeba będzie jakoś to poprawiać po skończonym malowaniu. Cytuj
Artur D. Napisano 13 Lutego 2022 Napisano 13 Lutego 2022 Według mnie należy lać mało farby do zbiorniczka i często przemywać aerograf, by żadne brudy z zaschnietej farby nie zbierały się na końcu iglicy 1 Cytuj
kapsel Napisano 13 Lutego 2022 Autor Napisano 13 Lutego 2022 Dzień dobry Drugi dzień malowania tych pier... plamek. Wymalowałem wszystkie jakie zaznaczyłem na podstawie zdjęcia i rysunku. To była dla mnie istna droga przez mękę... stwierdzam że w ogóle nie mam doświadczenia w posługiwaniu się aerografem. Plan wykonany, czyli w ciągu weekendu położyć cały kamuflaż, a jutro cały dzień poświęcę zapewne na poprawki, bo przyznaję że to co wykonałem w ogóle mi się nie podoba. Dwa zdjęcia z tego jak model ma się obecnie. Odstawiam do szafy bo nie chce mi się nawet na niego patrzeć. Muszę odpocząć dod jutra. 4 Cytuj
Artur D. Napisano 13 Lutego 2022 Napisano 13 Lutego 2022 Nie jest źle, troszke rozbuduj te plamki i dodaj mniejszych i będzie dobrze 1 Cytuj
barszczo Napisano 13 Lutego 2022 Napisano 13 Lutego 2022 52 minuty temu, kapsel napisał: Odstawiam do szafy bo nie chce mi się nawet na niego patrzeć. Nie no, bez przesady. Wygląda to całkiem nieźle . 1 Cytuj
alienus Napisano 13 Lutego 2022 Napisano 13 Lutego 2022 No kolejny krok w stronę końca już za tobą. Wiadomo że od razu nie jest tak jak bys chciał i jeszcze trochę miłości trzeba w model włożyć, więc daj sobie odpocząć a mózg sam wymyśli co zrobić dalej by było lepiej. A tyle już pracy włożyłeś! Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie:) 1 Cytuj
hlystek Napisano 13 Lutego 2022 Napisano 13 Lutego 2022 Moim zdaniem jest Ok. Wybrałes sobie trudny model w trudnym kamuflażu.Plamki poza prawym statecznikiem mi się podobają, wyglądają jak malowanie polowe. I chyba tak powinno byc. A samolot naprawde urodziwy:D 1 Cytuj
alienus Napisano 14 Lutego 2022 Napisano 14 Lutego 2022 Pytanie - nie prościej by było najpierw całość na ciemno psiknac, nakleić plamy i potem na jasno... no i oczywiście plamki odkleić ...? Cytuj
kozborn Napisano 14 Lutego 2022 Napisano 14 Lutego 2022 Godzinę temu, alienus napisał: Pytanie - nie prościej by było najpierw całość na ciemno psiknac, nakleić plamy i potem na jasno... no i oczywiście plamki odkleić ...? Miałem spytać o to samo Cytuj
kapsel Napisano 15 Lutego 2022 Autor Napisano 15 Lutego 2022 Może i prościej... zrobiłem jednak w sposób zgodny z rzeczywistością co nie znaczy że lepiej Cytuj
alienus Napisano 15 Lutego 2022 Napisano 15 Lutego 2022 Hmm rzeczywistość jest tylko iluzją i każdy i tak widzi co chce Podobała mi się kiedyś rada jednego artysty od farb olejnych z YT, maluj to co widzisz a nie to co wiesz ... dobra zabieram się już z filozofowaniem Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 15 Lutego 2022 Napisano 15 Lutego 2022 10 godzin temu, alienus napisał: Pytanie - nie prościej by było najpierw całość na ciemno psiknac, nakleić plamy i potem na jasno... no i oczywiście plamki odkleić ...? Wtedy przejścia koloru nie byłyby łagodne, poza tym ciężko malować jasnym kolorem na ciemny tle. Także wcale nie prościej. 1 Cytuj
Marek K Napisano 15 Lutego 2022 Napisano 15 Lutego 2022 Dobrze jest . Ciekawi mnie czy na żywca nie widać ołowka ktorym znaczyłeś plamy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi