kapsel Napisano 12 Lutego 2022 Autor Share Napisano 12 Lutego 2022 Ostatni tydzień cierpiałem na zapalenie zatok, więc siłą rzeczy jakakolwiek próba spędzenia czasu z modelami kończyła się fiaskiem. Dziś szczęśliwie samopoczucie jest na tyle dobre że coś zacząłem działać przy Toryu. Pierwsze mazy nie są idealne, ale odpocznę do jutra i zacznę zabawę dalej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Jest potencjał, walcz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 12 Lutego 2022 Autor Share Napisano 12 Lutego 2022 Taki mam plan jutro przyjdą pozostałe plamy, a w ostatni zwolnieniowy poniedziałek wszelkie konieczne poprawki i podmalówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Fajnie to wychodzi. Podpatruję od początku ten warsztat, bo u mnie na półce czeka sobie na swój czas takie Ki-45 w 1/32... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Jest moc. podoba mi się kolor bazowy:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 (edytowane) Bardzo fajnie Ci te plamy wychodzą. Też kilka dni temu walczyłem z podobnym tematem w Foczce F-8 więc wiem jakiego wymaga to skupienia i precyzji w obsłudze aero Edytowane 12 Lutego 2022 przez piotr2498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Ciężko walczysz, ale do przodu. Na koniec dasz jeszcze retusz i powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 8 godzin temu, kapsel napisał: Pierwsze mazy nie są idealne, ale odpocznę do jutra i zacznę zabawę dalej. Jak się robi takie "nie idealne mazie"? Pytanie najzupełniej poważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Niskie cisnienie, dobrze rozrzedzona farba i mnostwo cierpliwosci:D Można jeszcze osłonę dyszy zdjąć do mniejszych plamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 Tak jak kolega hlystek napisał. Rozcieńczona farba 4/1 i ciśnienie ok 0.6-0.7 bara. Jednak cały czas jakoś ciężko opanować by malowało się równomiernie i bez problemów. Trzeba będzie jakoś to poprawiać po skończonym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Według mnie należy lać mało farby do zbiorniczka i często przemywać aerograf, by żadne brudy z zaschnietej farby nie zbierały się na końcu iglicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Przypomnij jaką farbą malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 Gunze C 130 Kawasaki Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 Dzień dobry Drugi dzień malowania tych pier... plamek. Wymalowałem wszystkie jakie zaznaczyłem na podstawie zdjęcia i rysunku. To była dla mnie istna droga przez mękę... stwierdzam że w ogóle nie mam doświadczenia w posługiwaniu się aerografem. Plan wykonany, czyli w ciągu weekendu położyć cały kamuflaż, a jutro cały dzień poświęcę zapewne na poprawki, bo przyznaję że to co wykonałem w ogóle mi się nie podoba. Dwa zdjęcia z tego jak model ma się obecnie. Odstawiam do szafy bo nie chce mi się nawet na niego patrzeć. Muszę odpocząć dod jutra. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Nie jest źle, troszke rozbuduj te plamki i dodaj mniejszych i będzie dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 52 minuty temu, kapsel napisał: Odstawiam do szafy bo nie chce mi się nawet na niego patrzeć. Nie no, bez przesady. Wygląda to całkiem nieźle . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 No kolejny krok w stronę końca już za tobą. Wiadomo że od razu nie jest tak jak bys chciał i jeszcze trochę miłości trzeba w model włożyć, więc daj sobie odpocząć a mózg sam wymyśli co zrobić dalej by było lepiej. A tyle już pracy włożyłeś! Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Moim zdaniem jest Ok. Wybrałes sobie trudny model w trudnym kamuflażu.Plamki poza prawym statecznikiem mi się podobają, wyglądają jak malowanie polowe. I chyba tak powinno byc. A samolot naprawde urodziwy:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Pytanie - nie prościej by było najpierw całość na ciemno psiknac, nakleić plamy i potem na jasno... no i oczywiście plamki odkleić ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Godzinę temu, alienus napisał: Pytanie - nie prościej by było najpierw całość na ciemno psiknac, nakleić plamy i potem na jasno... no i oczywiście plamki odkleić ...? Miałem spytać o to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 Może i prościej... zrobiłem jednak w sposób zgodny z rzeczywistością co nie znaczy że lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Hmm rzeczywistość jest tylko iluzją i każdy i tak widzi co chce Podobała mi się kiedyś rada jednego artysty od farb olejnych z YT, maluj to co widzisz a nie to co wiesz ... dobra zabieram się już z filozofowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 10 godzin temu, alienus napisał: Pytanie - nie prościej by było najpierw całość na ciemno psiknac, nakleić plamy i potem na jasno... no i oczywiście plamki odkleić ...? Wtedy przejścia koloru nie byłyby łagodne, poza tym ciężko malować jasnym kolorem na ciemny tle. Także wcale nie prościej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Dobrze jest . Ciekawi mnie czy na żywca nie widać ołowka ktorym znaczyłeś plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi