Soris Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia https://www.aviationmegastore.com/en/modelling/rwd-15-broplan-ms-222-214461.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia 6 godzin temu, Soris napisał: O dzięki za informację Kompletnie nie wiedziałem o tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia 18 godzin temu, Grzes napisał: Kompletnie nie wiedziałem o tym modelu. Pewnie większość nie wiedziała. Gdy Broplan nie strzelił focha to wyglądałoby to inaczej i ich modele dostępne byłyby w polskich sklepach modelarskich. Oni chyba nawet strony internetowej nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia 13 minut temu, mig napisał: Oni chyba nawet strony internetowej nie mają. Strony nie ma, ale kto obrotny ze zdobyciem modeli Broplanu nie miał problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia W dniu 23.08.2025 o 21:37, Grzes napisał: O dzięki za informację Kompletnie nie wiedziałem o tym modelu. Bo to jakaś nowość jest. Ciekawe jaka skala babokowatości wyprasek i czy coś się poprawiło od czasów Junaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia 13 minut temu, Artek82 napisał: Ciekawe jaka skala babokowatości wyprasek i czy coś się poprawiło od czasów Junaków Kurcze, właśnie mi uświadomiłeś, że to short run, a nie vacu. Spróbuję zbadać temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia 20 godzin temu, Grzes napisał: Strony nie ma, ale kto obrotny ze zdobyciem modeli Broplanu nie miał problemu. Trzeba się umówić i na Zaspę do Gdańska pojechać - przy okazji można kolekcję obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Godzinę temu, Grzes napisał: Kurcze, właśnie mi uświadomiłeś, że to short run, a nie vacu. Spróbuję zbadać temat. Czyli odbitka matki vacu ale w plastiku. Znajac od 35 lat Broplan to chyba jednak łatwiej RS będzie z tym pożenić niż poprawiać. Tylko koszt to wyjdzie jak za tamiye w 32 nie licząc czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia 8 godzin temu, Qz9 napisał: chyba jednak łatwiej RS będzie z tym pożenić niż poprawiać. Kiedyś miałem nawet pomysł, by RWD-15 zrobić z -13, ale im głębiej w las... wbrew pozorom różnic jest całkiem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 26 Sierpnia Share Napisano 26 Sierpnia W dniu 25.08.2025 o 11:07, Grzes napisał: Spróbuję zbadać temat. Na fejsie wypłynął ulepiec Model autorstwa Marka Tracz Trynieckiego Na moje całkiem przyzwoity 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Poniedziałek o 19:49 Share Napisano Poniedziałek o 19:49 (edytowane) @Wojtek59 wspominał o tym modelu, ale ponieważ znalazłem go właśnie na allegro, to wrzucam inboxa z aukcji Edytowane Poniedziałek o 19:50 przez Grzes 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano wczoraj o 07:56 Share Napisano wczoraj o 07:56 12 godzin temu, Grzes napisał: to wrzucam inboxa z aukcji Dość przerażająca kreatura. Rozumiem, że osłonę kabiny trzeba sobie posklejać z kawałków folii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 08:00 Share Napisano wczoraj o 08:00 Teraz, HKK napisał: Rozumiem, że osłonę kabiny trzeba sobie posklejać z kawałków folii... Nie, nie jest wytłoczka. Tylko się na fotce nie zmieściła Tu macie link do aukcji: https://allegrolokalnie.pl/oferta/rwd13-pro-aircraft-models?rep=1086495864 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano wczoraj o 08:06 Share Napisano wczoraj o 08:06 Cena 149 PLN jak za egzemplarz kolekcjonerski może być. Do sklejania się to raczej nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 08:19 Share Napisano wczoraj o 08:19 12 minut temu, HKK napisał: Cena 149 PLN jak za egzemplarz kolekcjonerski może być Tak bym go traktował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano wczoraj o 08:35 Share Napisano wczoraj o 08:35 No to jeszcze ten: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 08:47 Share Napisano wczoraj o 08:47 Nie uważacie, że grafiki z RSModels i poniższa są podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano wczoraj o 09:43 Share Napisano wczoraj o 09:43 Godzinę temu, Wojtek59 napisał: No to jeszcze ten: A jakaś recenzja, relacja, coś? Oprócz tej z próbnych ramek na Koszalińskim Portalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano wczoraj o 10:01 Share Napisano wczoraj o 10:01 17 minut temu, HKK napisał: A jakaś recenzja, relacja, coś? Oprócz tej z próbnych ramek na Koszalińskim Portalu? Jeszcze nie otworzyłem pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu 5 godzin temu, Grzes napisał: Nie uważacie, że grafiki z RSModels i poniższa są podobne? Cóż, to ten sam samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu 7 minut temu, DobreMzimu napisał: Cóż, to ten sam samolot. No tak, ale chodziło mi zarówno o ujęcie samolotu, jak i kolor nieba na obu rysunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu Ponoc byl bodaj z (pseudo) "manufaktura modelarska" żywiczny RWD-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu 11 minut temu, Grzes napisał: No tak, ale chodziło mi zarówno o ujęcie samolotu, jak i kolor nieba na obu rysunkach Tak, zgadza się. Odpowiedzi jest też na samych obrazkach. A ta odpowiedź to: https://www.flickr.com/photos/153452802@N02/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu (edytowane) Może Czesi inspirowali się tą okładką . JA już oglądałem zawartość pudełka i model robi dobre wrażenie. Części odlane czysto bez nadlewek. Możliwość otwarcia klapy w wersji sanitarnej przez którą wsuwało się rannego na noszach. Klapa jest jako oddzielny element na ramce. Są też pasy do foteli w postaci kalkomanii. Jest też miniaturka silnika z żywicy. Oczywiście drukowana. Ktoś może wie jaki jest konkretny odcień niebiskiego koloru w Malowaniu "wedlowskim"? Konkretnie chodzi o nr farby najlepiej w numeracji FS lub Humbrol. Edytowane 21 godzin temu przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu 13 minut temu, lord_karton napisał: Odpowiedzi jest też na samych obrazkach. Dzięki. Koniec śledztwa 11 minut temu, mig napisał: Może Czesi inspirowali się tą okładką Oba rysunki są tego samego autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi