Gościu Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Tamiya 1:35 Bez większych waloryzacji(wymienione gąsienice) Pierwszy "USA`ńczyk" w moim wykonaniu. Osłona kaemu, samoróbka, dywan pochłonął część, nie wyszło..choć chciałem by było lepiej, cóż. Malowanie na "oko"-farbki mieszane Próba przed modelem, który już do mnie "jedzie" i ..się doczekać nie mogę :( Z jednej strony za dużo o jedno ogniwko, zobaczyłem dopiero podczas zdjęć, które (niestety) robiłem sam. KM był niezdatny do zamontowania,lufa przypominała literkę S, zostawiłem na koniec nie oglądając...hm Model: A tu razem z młodszym bratem, Szermanem I jak to bywa, młodszy zaczyna(czysty, nieruszony) a starszy musi się prać-efekty widać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Oby dwa okazy jak żywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Wypaśny, świetnie wygląda Podoba mi się kurzenie, więc gadaj no Panie jakeś je uczynił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Malowanie na "oko"-farbki mieszane Wszystkie pojazdy USA-ńskie z okresu II WŚ były malowane kolorem oliwkowym a konkretniej olive drab. Mniejsza o to, gdybyś nie napisał nikt by się nie skapnął. Z jednej strony za dużo o jedno ogniwko To chyba ta strona. Między sworznie gąsienicy zawiasowej a ucha ogniw dostaje się piasek i ziemia tworząc z wodą pastę ścierną. Prowadzi t do szybkiego zużywania się tych połączeń. W efekcie czego gąsienica się wydłuża, co pogarsza jej zazębianie się z kołem napędowym i zmusza załogę do częstej regulacji napięcia wstępnego oraz niekiedy do wymiany zepsutych ogniw. Załoga twojego czołgu mogła zapomnieć o tej czynności, albo im się nie chciało Model wykonany przepięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 mocno daje rade !!! PS A ja kurka ciagle stoje :( ech... kolekcje pudelek chyba tworze PS2. nie wiem czemu mam tylko wrazenie ze lewa /od frontu patrzac/ gaska cos sie zekrzywila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Piękny Panie, oj piękny. Ale kalka na prawym błotniku ma widoczny film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Bardzo ładny model wyszedł. A w jakim on jest malowaniu - z 2 wojny światowej czy z Korei? kolekcje pudelek chyba tworze Nie martw się, nie jesteś sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Kurcze, szybkostrzelny jesteś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Kawał ładnego frontowca, ale ten błysk tu i ówdzie (lufa) trochę hollywoodzki, choć może to oświetlenie dało taki efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 ale ten błysk tu i ówdzie bardzo dobrze, ze nie jest matowy w 100% bo to (mat na calosci) po prostu zle i nienaturalnie wyglada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2008 To chyba ta strona. Dokładnie kolekcje pudelek chyba tworze Smile Nietylko TY ;) widoczny film Very Happy Pewnie że tak, propagandowy z lat 40stych:D Ugotowałem kalki chemią,za mało sido na nie poszło i minimalnie pigmenty je zaciemniły. Widać dopiero po wpatrywaniu się w fotki jakeś je uczynił Very Happy Pigmentami i pędzlem PS2. nie wiem czemu mam tylko wrazenie ze lewa /od frontu patrzac Standardowo, kółka są na tulejkach gumowych, kręciłem modelem i... z 2 wojny światowej czy z Korei? II WŚ-kalki z 45`Niemcy trochę hollywoodzki Przecież jeden z przednich aktorów teatru wojny ;) Subgrafik to odpowiednio opisał, a i światło żarowe zrobiło swoje,nie rozproszyłem odpowiednio. Dzięki za opinie i sugestie Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 no to mamy inwazję Ameryki na forum... ładny model, tylko nie widziałem w żadnym atlasie uzbrojenia... te szczypce to naprawdę niezły kaliber... a tak poważnie to bardzo ładnie pobrudzony i tym razem nie wjechał w czarnoziem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Model wykonany moim zdaniem super. Co do kolorów. Panowie mówi wam to zawodowy czołgista. Farba nawet w warunkach pokojowych zmienia zabarwienie-odcień, więc nie ma co za bardzo walczyć o ideał. No chyba że nasz czołg wyjechał przed chwilą z fabryki. Co do wiszącej gąsienicy. Niekoniecznie jest to efekt wyciągnięcia eksploatacyjnego traków. Tak naprawdę układa sie gąska w czasie pracy koła napędzającego. Kolego modelarzu. Gratulacje za ten efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Brakuje mi tego matu..... ale model wporządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Pikny oj pikny pjosiem pania. Gąski edka czy wydaje mi się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2008 Gąski edka czy wydaje mi się?? Friulmodel nie wjechał w czarnoziem :-) Powtórka będzie, na pewno pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Cudownie oddane "zmeczenie" pojazdu. GRATULACJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Fajowy gratuluję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Co do kolorów. Panowie mówi wam to zawodowy czołgista. Farba nawet w warunkach pokojowych zmienia zabarwienie-odcień, więc nie ma co za bardzo walczyć o ideał. No chyba że nasz czołg wyjechał przed chwilą z fabryki. Proroku ! Nareszcie ktoś mający na żywo (i zakładam często) styczność z pojazdami + pogodą potwierdził moją obśmiewaną gadaninę. Najśmieszniejsze jest tylko to, że są modelarze dzielą najpierw na czworo włos pt farba bazowa modelu (np odcień piaskowego) bo przecież musi być idealny (w rzeczywistości była taki tylko w fabryce). Potem młotkują i obdzierają pojazd na potęgę - żeby był "frontowy". A pierwszą rzeczą ulegającą zmianie po kilku dobrych dniach słońca, deszczu, mrozu, wilgoci był kolor farby Efektem tego jest pokiereszowany model (najczęściej bardzo ładnie) z idealnym (czasem lekko przykurzonym) kolorkiem pancerza Ot taki mały błąd logiczny. Nie zmienia to faktu, że ładnie pokiereszowany model prezentuje się zgrabnie i widowiskowo. Panzer - dzięki Rafale - powyższe nie tyczy się Twego modelu - tu jak zwykle klasa i głęboki ukłon. Oglądam z nieskrywaną zazdrością i spoglądam kuso na moje "wytwory". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 muszę Ci Rafale powiedzieć/napisać że to według mnie twój najlepszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Jak prawdziwy, drogi Rafale.Chciało bu się napsać american dream. Fotografie też niczego sobie. Zrezygnuj z usług kolegi w tym zakresie ( fotografowania), po co mu płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Cieszy mnie, że się podoba-jeszcze raz dzięki. Zrezygnuj z usług kolegi w tym zakresie ( fotografowania), po co mu płacić Laughing Mierzu, jak to???? W życiu bym sobie "pogawędek" o modelu i po modelu nie odmówił... A okraszane...hyh...na wstępie zupka chmielowa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picad Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Rafale, będę zaczynał przygode z washem i pastelami. Będę testował na modelu o takim kolorze. Mógłbyś zdradzic jakich washy i pigmentów uzyłes i w jakich kolorach? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Tylko gratulować kolejnego swietnego modelu !! A co bedzie nastepne w malowaniu USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Jego ekscelencja Biskup dopiero teraz raczył nawiedzić swoją osobą to zacne miejsce. I musi przyznać, że to jeden z najlepiej pomalowanych czołgów jaki ostatnio widział. A ten drugi "pojazd" również wielce uradował oblicze jego ekscelencji. Genialna robota. Mistrzostwo świata!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi