barszczo Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Rewelacja, brudy świetne. Nie mogę wyjść z podziwu bo wiem jaki to olbrzym jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Swietny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Świetny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Genialny wyszedł... i ten rozmiar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 piękny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) Śliczne dzięki za uznanie!cieszę się, że się podoba i nie ukrywam daje to ogromnego kopa do dalszych starań. Choć jeszcze to nie koniec.... czekam wciąż na napisy eksploatacyjne dla wyrzutni rakiet FFAR wtedy nieco go dopieszczę. Ponadto, Uchylę Rąbka tajemnicy... Niebawem do kompletu zbuduje z Wami MH-60L wczesnej wersji Ta sama metoda czyli full kit odlany z żywicy! Edytowane 20 Lutego 2022 przez Bikernytzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 Super 64? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 18 Lutego 2022 Autor Share Napisano 18 Lutego 2022 Hehe, wiem widziałem i pełen podziwu zainspirował mnie tamten warsztat Też chcę go na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 Mały update.. Udało się zdobyć naklejki, od ręki w sklepie! Oto efekt : 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Lewy FFAR zboczył chyba z osi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 (edytowane) Godzinę temu, Moses napisał: Lewy FFAR zboczył chyba z osi. O widzisz, z tej nerwicy nad tymi maleńkimi naklejkami nie zauważyłem, dzięki Moses. Cieszę się, że pilnujecie, żeby nic nie umknęło. Już poprawione Edytowane 19 Lutego 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 A prawa w osi? Sprawdzałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 Na żywo tak, jest w osi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Wybacz, Moses, że tak się wetnę, ale to nie są FFARy, tylko WAFARy (wrap around fin) - inaczej nazywa się to Hydra. Kaliber ten sam, ale brzechwy inaczej się składają - zawijają się dookoła rakiety a nie składają przód/tył - ale główna różnica to mocniejszy silnik, do tego stopnia, że np. w Cobrach salwa takich rakiet powodowała zgaśnięcie silnika w śmigłowcu, bo brakowało mu powietrza, rakiety wszystko zużywały... Bikernytzu - bardzo ładnie to wygląda, życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) Stanę w obronie Moses'a... Akurat w moim są Mk 4 Folding-Fin Aerial Rocket (FFAR) bo to z początku lat 90tych zrobiony model RAKIETY w długich tubach LAU-68f... nie lau-68d ani lau-131 ani też m260 Ta sama historia co z bombami z okresu IIwś w konfliktach długo długo po samej wojnie. .. Tzw "schodzenie ze stanów magazynowych"... Rany.... Edytowane 20 Lutego 2022 przez Bikernytzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 17 godzin temu, pmroczko napisał: Wybacz, Moses, że tak się wetnę, ale to nie są FFARy, tylko WAFARy (wrap around fin) - inaczej nazywa się to Hydra. Kaliber ten sam, ale brzechwy inaczej się składają - zawijają się dookoła rakiety a nie składają przód/tył - ale główna różnica to mocniejszy silnik, do tego stopnia, że np. w Cobrach salwa takich rakiet powodowała zgaśnięcie silnika w śmigłowcu, bo brakowało mu powietrza, rakiety wszystko zużywały... Bikernytzu - bardzo ładnie to wygląda, życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Silnik gasł nawet jeśli wystrzelenie następowało w locie postępowym? Pytam się z czystej ciekawości bo jak w Ka-50 w DCS jak w zawisie wystrzeli się salwę S-8KOM to silniki się przyduszają, żeby do tego nie dopuścić, należy lecieć co najmniej ok. 80km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 No to zonk Z tego co patrzyłem Hydry to już od lat 80-tych w użyciu są, wikipedia podaje że na AH-6 były używany a wyrzutnie wyglądają mi na długie, więc założyłem, że to M260. Zresztą na zdjęciach wygląda podobnie do Twoich: Ale skoro piszesz, że FFAR, to FFAR. Musiało ich naprawdę sporo w magazynach być. Na Cobrach z WAFARami taki problem był, że musieli na wloty powietrza specjalne kierownice powietrza założyć, żeby móc ich używać: W AH-6 tego problemu nie ma, bo wlot powietrza do silnika jest zaraz pod głowicą wirnika. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) 8 minut temu, pmroczko napisał: No to zonk Z tego co patrzyłem Hydry to już od lat 80-tych w użyciu są, wikipedia podaje że na AH-6 były używany a wyrzutnie wyglądają mi na długie, więc założyłem, że to M260. Zresztą na zdjęciach wygląda podobnie do Twoich: Ale skoro piszesz, że FFAR, to FFAR. Musiało ich naprawdę sporo w magazynach być. Na Cobrach z WAFARami taki problem był, że musieli na wloty powietrza specjalne kierownice powietrza założyć, żeby móc ich używać: W AH-6 tego problemu nie ma, bo wlot powietrza do silnika jest zaraz pod głowicą wirnika. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Teraz już rozumiem a całe życie w błędzie byłem oglądając zdjęcia, pytając operatorów gdy byłem tu i ówdzie w poprzedniej pracy oglądając to i tamto będąc w Bagram jak i później uczestnicząc w targach .... Muszę zacząć zerkać do Wikipedii... Edytowane 20 Lutego 2022 przez Bikernytzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) Targach zbrojeniowych dla ścisłości, żeby nie było, że na stadionie głównym w Warszawie w latach 90tych Drążąc temat kompletnie niezwiązanym z sama budową modelu ITALERI AH-6 W SKALI 1:72, hydra pamięta wojnę w Korei ale tego też w 'wiki' nie sprawdziłem więc mogę się mylić Może by tak założyć osobny temat... co na czym było podwieszane kiego gasło i komu, od kiedy do kiedy było używane a także jak się ma do tego symulator dcs... Edytowane 20 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 19 minut temu, Bikernytzu napisał: Targach zbrojeniowych dla ścisłości, żeby nie było, że na stadionie głównym w Warszawie w latach 90tych Drążąc temat kompletnie niezwiązanym z sama budową modelu ITALERI AH-6 W SKALI 1:72, hydra pamięta wojnę w Korei ale tego też w 'wiki' nie sprawdziłem więc mogę się mylić Może by tak założyć osobny temat... co na czym było podwieszane kiego gasło i komu, od kiedy do kiedy było używane a także jak się ma do tego symulator dcs... To ja od razu uprzedzam, że się nie znam... Więc nazwami nie operuje, robię to co widzę na zdjęciach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 O to to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 Fajny model Kiedys taki sobie zrobiłem. Ale w 1/35 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 Na dniach wrzucę druga fazę brudzingu i zostanie zrobić zdj do galerii. Kolejny temat rusza przed weekendem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 6 godzin temu, Bikernytzu napisał: Na dniach wrzucę druga fazę brudzingu i zostanie zrobić zdj do galerii. Kolejny temat rusza przed weekendem A co będzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 Wczesny MH-60L spinam dół pleców żeby zacząć warsztat ale w międzyczasie obserwuję kolegę z bliźniaczym tematem więc lekkie rozdwojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi