orzechu500 Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 Nadejszła wjekopomna chwila, aka chwila prawdy. Ściągam taśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) No dobra, może będzie że mnie jakiś modelarz. Edytowane 9 Lutego 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 Kółka też niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 Czy ktokolwiek z tu zaglądających ma może pomysł jak pomalować literki/cyferki na biało? Pędzlem z moją roztrzęsioną ręką to na bank wyjdzie groteskowo. Może gąbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 A może suchy pędzel białą farbką ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 9 minutes ago, bulik58 said: Gabka to raczej czarno widze , masz tylko 2 tablice ,litery sa duze podobnie cyfry, wez 3-4 najciensze pendzelki , farbe nie rozcienczac i poprobuj., dasz rade. 1 minute ago, Grzegorz Grabowski said: A może suchy pędzel białą farbką ? hmmm, chce uniknąć tego pędzla. gąbka aka zmywak lekko nasączona białą farbą, upiścić tablice na nią a potem sciagnac obracając gąbkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 3 minutes ago, bulik58 said: A kalki zestawowej nie chcesz? Mam, ale są płaskie a tu jest ładna blaszka. Pokombinuje i w najgorszym wypadku użyje rzeczonych kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 A nałożenie kalki na tablicę z pomocą płynu zmiękczającego nie wchodzi w grę? Tam są inne numery? Jakbym miał to pomalować, to psiknąłbym sobie po całości kolor tła, a kolor liter (nie wiem czy mają być czarne, białe, czy inne) malował niedużym pędzlem pod równie niedużym kątem do powierzchni - w sensie niemalże równolegle do niej. Tak żeby "muskać" bokiem pędzla wypukłości. Mi tak łatwiej uniknąć nierówności, bo zamiast tykać powierzchnię końcówką pędzla, która może sie inaczej układać pracuję de facto jego bokiem, który mi się tak łatwo nie odkształca. Czasem w taki sposób podmalowuje sobie jakieś niezbyt dostępne detale i nawet zdaje to egzamin. Sam nic lepszego nie wymyśliłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 16 minutes ago, bulik58 said: Przecierz tablice maja oznaczenia wypukle gdy uzyjesz plynow zmiekczajacych np.typu Microskale SET i SOL kalki powinne ladnie siasc i beda widoczne jako napisy wypukle. No tak, ale nie te same znaki. Kalki są ale nie do tych tablic. Albo jedno albo drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 3 minutes ago, bulik58 said: A skad ja mialem to wiedziec ? Dales zdjecie pomalowanych tablic nic nie wspominajac ze oba zestawy: kalka i te tablice to dwie rozne pary butow. Zacznijmy od tego że zapytałem o patent na pomalowanie ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 Pomaluj białym akrylem całe tablice. Następnie napuść czarnej olejnej, zostaw do wyschnięcia. rozpuszczalnikiem do olejnej zmywasz z cyfr i ramki czarną farbę lub ewentualnie delikatnie ścierasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 2 hours ago, ManiekB said: Pomaluj białym akrylem całe tablice. Następnie napuść czarnej olejnej, zostaw do wyschnięcia. rozpuszczalnikiem do olejnej zmywasz z cyfr i ramki czarną farbę lub ewentualnie delikatnie ścierasz. To jest plan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) Te mengowskie kalki do wnętrza to porażka. Źle spasowane, rwą się jak kukiz. Brutalka walka którą wygrywają chińczycy Edytowane 10 Lutego 2022 przez orzechu500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 No dobra, przyjmijmy ze jest 1:1 a sędzia był trochę przekupiony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) Quinta natomiast koi nerwy i cieszy oko. PS przydałaby się kalka na ekran od sterowania wieży ale zużyłem w Kamazie, wpuszczę tu Tamiya smoke. Edytowane 10 Lutego 2022 przez orzechu500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 No to deska byłaby taka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 Panowie, pomocy! Czy ktoś z was wie gdzie dorwać takie małe szekle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 Przemek Przybulewski z tego forum różne cuda drukuje, zapytaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 Dorobiłem pasy do foteli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 Przymiarka. Teraz odstawiam wszystko do jutra i psiknę wnetrze matem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 Świetna robota. Ale subiektywnie to faktura foteli mi się nie podoba. Wyglądają, jakby były w 3 rozmiarach za dużych pokrowcach. Ale co tam, przez te małe zielone szybki i tani niewiele będzie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 Przetestowałem dzisiaj wynalazek od VMS - bezbarwny mat. Nie trzeba rozcieńczać, aplikacja grubą warstwą na ciśnieniu 2 bar. Jestem zachwycony, pięknie się wypoziomował i daje naprawdę głęboki mat, zero nalotów, przebarwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 Zarzuciłem trochę brudku przy pomocy tych dwóch specyfików i skleiłem dół do kupy. Jak trochę wyschnie to zarzucę błoto na fotele i rdzę na aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 (edytowane) Przy pomocy oilbrusherów, różnymi odcieniami zieleni zróżnicowałem tonacje magazynków, nie chciałem aby wszystkie były identyczne a delikatnie się od siebie różniły Edytowane 11 Lutego 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 Powklejałem wszystko na miejsce. Okazało się, że pomalowałem sobie jeden zasobnik z magazynkami za mało. Czeka mnie karne malowanie, brawo ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi