Evildead Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 ale coś tam już poprawiłeś , ważne by dobrych rad nie olewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) 3 minuty temu, Evildead napisał: ale coś tam już poprawiłeś , ważne by dobrych rad nie olewać Ja was, nie olewam.Myśleliście,że niechlujnie zostawię taką fakturę.W 5 min po zaschnięciu, nie będę szorował. Chodż ta expoty putty biała, szybko w mig, dwuskładnik wysycha. To nie jarzmo Jagtigerów, abym taką fakturę pozostawił. Edytowane 17 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 5 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Ja was, nie olewam. No toż jo , jest git majonez, widzę ze się bardziej zawziąłeś na ten model, no i oto w sumie tu biega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Teraz, bulik58 napisał: T-34/85mm z dodatkowa antena , jest to woz w wersji dowodczej uzywany przez oddzial niemiecki z Dyw. Brandenburg na Wegrzech Sorki-może niedowidzę..Możesz wskazać mi tą dodatkową antenę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 A teraz to widzę!!(bo na wcześniejszych fotkach anteny nie dojrzałem..A co cenzor zamazał tutaj?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Evildead napisał: No toż jo , jest git majonez, widzę ze się bardziej zawziąłeś na ten model, no i oto w sumie tu biega Bo mam tylko takiego szkraba-który jest za małyA teciak to podstawa z tanków od małego mnie jarał Ta wieża z produkcji fabryki Zvezda- łączenie dwóch połówek wieży bez instrukcji- potem dorób sobie sam spaw.... ja już się gubię przy tych spawach dzisiaj,zerknę na helseta warsztat ponownie - dużo podpatruję Edytowane 17 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 8 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Bo mam tylko takiego szkraba-który jest za małyA teciak to podstawa z tanków od małego mnie jarał Też mam takie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) A igła różowa na km teciaka, a zółta może być na krótką antenę. Chciał mi dać polimer kompozyt z maszynką lampową uv co w kilka sekund, twardnieje materiał, dobre jako ręczna odlewnia zapasowych cześci prawie jak 3D Bulik, dajesz mi dobrą podpowiedź. Podkulonego z zdjęcia z wieży ludka mam,drugiego mam ale w pozycji stojącej -komandiera. ręcznie można te napisy zrobić. Worek na tył wiezy z zestawu jest hehe Tylko przedostatnie koło jezdne to z serii 183 dobrze widzę, pełna fela ? Edytowane 29 Stycznia przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 18 Lutego 2022 Autor Share Napisano 18 Lutego 2022 Poprawiony spaw.Zmniejszyłem i od nowa zrobiłem średnice zaczepów na mniejsze-bo tamteza duże były.Robione na oko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 A nie za duże te zaczepy ? tak "na oko" to tam nawet krowę można by było przyczepić... (bez obrazy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 18 Lutego 2022 Autor Share Napisano 18 Lutego 2022 Mogę zmniejszyć-żarty Bulik?Choroży zawsze zdąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 18 Lutego 2022 Autor Share Napisano 18 Lutego 2022 (edytowane) Na dziś koniec. Wycięta tylko forma na działko. Zrobiłem z igły cienkiej lekarskiej, machine gun km. Chciałem zrobić kopułę z wizjerami, ale już zaczyna " łacina podwórkowa wtrącać się we znaki " te małe krasnoludki łapać pencęta, to istna sztuka dla sztuki. Czas odsapnąć, na parę dni, idę pograć doremi jaś fasola si do, mam nadzieje,że kostka z rak jak wizjery, też nie będą mi wypadać, jak nawet szukam jarzmo do aramty po pokoju... .Siergiej poczekaj poszukam jarzma-nie denerwuj sie Edytowane 18 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 (edytowane) Nie wiem, czy ktoś to pisał, ale na wieży są ślady łączenia form odlewu, nie spawu - przynajmniej jeśli chodzi o tę linię łączenia góry z dołem wieży po obwodzie. Teraz małe porady: 1. Lepiej położyć najpierw fakturę, a potem wykonywać spawy, bądź ślady łączenia form. Działanie odwrotne powoduje "zanieczyszczenie " spawów, śladów łączenia form. 2. Drut mosiężny jest bardziej sprężysty i pęka częściej przy zginaniu np. pod kątem 90 stopni. Lepszy w tym przypadku jest drut miedziany, jest bardziej plastyczny. 3. Uchwyty z tyłu wieży zdecydowanie wykonane za grube. Proponuję drucik miedziany z kabla miedzianego - linki. Edytowane 18 Lutego 2022 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 @bulik58Tego właśnie w tym momencie nie jestem pewien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 Panowie, Wy tak na serio...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Tu masz szczegóły wież fabryki 183 z 1944 Zdjęcia tylko do dyskusji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 9 godzin temu, Rack napisał: Nie wiem, czy ktoś to pisał, ale na wieży są ślady łączenia form odlewu, nie spawu - przynajmniej jeśli chodzi o tę linię łączenia góry z dołem wieży po obwodzie. Teraz małe porady: 1. Lepiej położyć najpierw fakturę, a potem wykonywać spawy, bądź ślady łączenia form. Działanie odwrotne powoduje "zanieczyszczenie " spawów, śladów łączenia form. 2. Drut mosiężny jest bardziej sprężysty i pęka częściej przy zginaniu np. pod kątem 90 stopni. Lepszy w tym przypadku jest drut miedziany, jest bardziej plastyczny. 3. Uchwyty z tyłu wieży zdecydowanie wykonane za grube. Proponuję drucik miedziany z kabla miedzianego - linki. Dobrze wiedzieć-dzięki Rack za opinie prosto z mostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 W dniu 18.02.2022 o 22:55, bulik58 napisał: czy to co jest zaznaczone nz zdjeciu jest to spaw czy laczenie form? To jest ślad łączenia form odlewniczych. Cały korpus wieży Teciaka był odlewanym monolitem. Nie było tu nic spawanego, z wyjątkiem stropu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 24 Lutego 2022 Autor Share Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) Brak czasu-nowe uchwyty.Kadłub-nadbudówka nałożone.Podoklejałem pare rzeczy pozniej.Jak będzie chwila to pobawie sie.Spaw na odlewie łaczenia połowek przetarłemRosmannowym pilnikiem. Edytowane 24 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 Wydaje mi się, że "uszy" na wieży masz troszkę za duże. Zdjęcie tylko do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 24 Lutego 2022 Autor Share Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) 44 minuty temu, Gregory napisał: Wydaje mi się, że "uszy" na wieży masz troszkę za duże. Zdjęcie tylko do dyskusji Ptzyglądam sie i duże to fakt.Przymiarkowo-ale jeszcze raz je zrobie-z takiego samego drutu z kabla,ale wąsko zrobić uszy.Brak czasu i materialu.Az za elastyczny ten drucik na zaginarceFajne foto. Edytowane 24 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 Jakiej średnicy drutu używasz? Jak na zaginarce gniesz, to powinno Ci gładko pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Lutego 2022 Autor Share Napisano 25 Lutego 2022 (edytowane) Mysle-że to 0.3-0.5mm suwmiarka mniej wiecej Edytowane 25 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 (edytowane) Wygląda na oko na 0.3, 0.35. Weź wykałaczkę, uformuj na niej półkole z drutu, sciągasz drut pęsetą, nastepnie ścinasz drut na odpowiednią długość, zdejmujesz, podgiąć możesz w zaginarce, wyjdą małe i równe Edytowane 25 Lutego 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 Nie wiem jak gniesz te uchwyty na zaginarce, ale możesz wykorzystać ząb w ten sposób jak na zdjęciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi