Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 573
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co powiecie o tych modelach Italieri i Dragona co podałem .Te dragona zauważyłem mają blachy i inne dodatki warto kupować z takimi dodatkami?cza mieć do nich specjalne narzędzia jakiś klej? czy wystarczy modelarski?A w ogóle Dragon to dobra firma, bo w sklepach zauważyłem dużo ich modeli i są dobrze prezentowane, szczególnie zdjęcia z detalami robią wrażenie, u innych firm tego nie zauważyłem. Do tej pory słyszałem że Revell i Italieri to dobre firmy, a o reszcie nic nie wiem. A bym zapomniał wszystkiego najlepszego w nowym roku sukcesów modelarskich i wspaniałych modeli w kolekcji. Pozdrawiam.

Napisano

Drgon ma rzeczywiście dużo blach, ale potrzebujesz do nich kleju CA, np. Kropelki. Poza tym są małe i wymagają jednak trochę wprawy (boleśnie się o tym przekonałem ). A może skleiłbyś TO? Bardzo fajny modelik .

Napisano

No dzięki Marti_nez fajny ten model, chyba się skuszę a trudny w sklejaniu,pasują części. Bo to dopiero będzie mój 3 model a 2 w tej skali. A odnośnie Dragona a nie licząc blach modele są dobre? Faktycznie taka jakość detali jak na zdjęciach bo inne firmy tak nie są pokazywane jak Dragon. Dziękuję za pomoc.

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam mam oto takie pytania potrzebuje pomocy dla początkującego na model samolotu gdzieś do 60zł Mam aeograf ew770 i niewiem czy na pierwsy raz nim pomalować ostatecznie prosiłym też o pomoc co jeszcze potrzebuje podstawowego modelu

Napisano
Witam mam oto takie pytania potrzebuje pomocy dla początkującego na model samolotu gdzieś do 60zł Mam aeograf ew770 i niewiem czy na pierwsy raz nim pomalować ostatecznie prosiłym też o pomoc co jeszcze potrzebuje podstawowego modelu

Model jakiego samolotu chciał bys zlepic? i czy już malowałeś tym aerkie??

Napisano
Nigdy jesze niemalowałem aeografem a co do modelu właśnie niewiemcoś łatwego i żeby dało efekt Może coś brytyjskiego Ale Bardziej niemieckie

A jeszcze jedno, jaka skala???

A co do malowania to lepiej poćwiczyć na czymś, czego nie będzie szkoda.

Napisano

Gąski i koła na modelu mi się świecą , co zrobić by zmatowiały?

(lakier matowy nic nie daje)

Napisano
Bo źle rozmieszałeś (na 90%)

Pastele ?

Nie no co ty, robiłem to olejami, macie jakiś pomysł żeby nie świeciło?

Napisano

Lakier matowy żeś źle rozmieszał... dlatego nie było w nim środka matującego i nie zadziałało.

Napisano

Witam!

I od razu atakuję was z pytaniem. Co byście polecili na "początek" do sklejanie tak dla przypomnienia. Bo nie chce zniszczyć zalegających modeli w szafie.

Chodzi mi po głowie :

TANKIETKA TKS 20 mm NMK wz. 38 FK z RPM'u i związku z tym pytanie jak wygląda dopasowanie tego modelu i samo sklejanie ? Bo z RPM'u miałem odczynienia z T-26 A ... i mam mieszane uczucia.

Edit...

Proszę zapoznać się z zapisami regulaminu forum dot. zawartości podpisów.

Mod...

• 2 weeks later...
Napisano
Czy to jest czołg z Africa Corps

Jeśli wierzyć informacjom zawartym na podlinkowanej przez Ciebie stronie , to tak

PS. Afrika Korps jeśli już .

PZDR

Napisano

Witam skleiłem tego paka z Tamiyi i chciałbym teraz pokusić się o sklejenie jakiegoś modelu już z wyszej półki i przeglądałem modele i spodobały mi się takie modele:

DRAGON:

6202- Sd. Kfz. 251/16 Ausf.C Flampanzerwagen,

6221- Panzerspahwagen Sd.. Kfz . 234/4 ,

6232-King Tiger 1 late ardennes 1944,

6233- Sd. Kfz. 251/16 Ausf.D 3w1,

6247- Sd.Kfz. 251/16 Ausf. D Flampanzerwagen ,

6287- 88mm. Flak 37 3w1,

6289- Pz. Kpfw. Ausf A early production

6220- 2 cm flak 38 Pz. Kpfw. Ausf A

6291- Pz. Kpfw. IV Ausf.C .

ZVEZDA:

3607-Niemiecki motocykl bmw r-12 z załogą.

MASTER BOX:

3539 Niemiecki motocykl bmw r75 i 4 figurki .

Wszystko skala 1/35 to byłby mój 4 model warto je kupić gdyż się nie znam a Dragon ma zdjęcia

świetne tylko czy rzeczywiście tak wyglądają te modele czy tylko zdjęcia takie? Wystarczy że napiszecie że warto i czy trudne w sklejaniu pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi gdyż te modele mi się spodobały i chciałbym któryś z nich zakupić chyba że wszystkie są dobre to któryś wybiorę. Z góry dziękuje za podpowiedzi.A i piszę w tym poście bo napiszałem 3razy nowy ale został usunięty nie wiem czemu? Może tu nie usuniecie? Napiszcie co żle robię.