makinen Napisano 30 Marca 2022 Autor Share Napisano 30 Marca 2022 Dojechała reszta gratów. Chyba mam już wszystko... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Wstępnie tył ogarnięty. Mam już gotowy fotel strzelca. Dojdzie jeszcze antena Boomerang (podstawa już jest), oraz druga charakterystyczna dla tych pojazdów. Na tym etapie nie mogę jej dołożyć, gdyż jest bardzo delikatna w swej konstrukcji. W tylnej zabudowie musiałem zbudować dwie "szafki" na obu burtach (czekam jeszcze na czarne elementy z jakimiś chyba elementami elektroniki, lub wentylacji), oraz skrócić ( a właściwie zbudować od nowa) elementy, które w standardowym M-ATV są na nadkolach. Kolejne etapy to: - zbudowanie drzwi przesuwanych na tylnej ścianie kabiny - ogarnięcie elektroniki- mam kilka zdjęć wnętrza i wygląda to rozmaicie, więc rzuciłem wici tu i tam celem doprecyzowania - czekam też na piąty fotel, żeby zorganizować go jako podest strzelca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 5 godzin temu, makinen napisał: czekam też na piąty fotel, żeby zorganizować go jako podest strzelca Rozwiń proszę myśl. Jak to ma wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 W standardowym M-ATV są dwa stoliki i do tego pasuje zestaw elektroniki z RFM. Specialsi maja inaczej i nie jest wykluczone, ze SOCOM jeszcze inaczej. W miejscu tylnego stolika jest piąty fotel. Mam kilka zdjęć, ale trudno je przypisać do konkretnej wersji, zwłaszcza, ze w części są inne fotele (te lewitujące na szelkach pod sufitem). Może być tak, jak w przypadku humvee i innych okoliczności związanych z siłami specjalnymi- standard i wyposażanie fabryczne, to jedno, a użytkownicy docelowi wszystko robią pod siebie. Rozgryzam temat. Najgorsze jest to, ze człowiek na którego liczyłem, ktory zawsze dostarczał mi masę wartościowych zdjęć niestety nie ma materialow, których szukam. Może być tez tak, ze jeszcze za wcześnie na obecność takich zdjęć dla ogólnego odbiorcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 @kubisz proszę bardzo. Aczkolwiek pewności nie mam, czy to jest prawidłowe rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) Faktycznie ciekawe rozwiązanie. https://www.special-ops.pl/images/editor/jacek_sla/stanowisko_strzeleckie.jpg Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 2 minuty temu, kubisz napisał: Faktycznie ciekawe rozwiązanie. Tylko to inny typ foteli i ciężko stwierdzić, czy to rozwiązanie właściwe dla SOCOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Na pewno typowe. No i raczej widać, że to taki sam fotel. Skąd wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) Kuba- to fotel, który jest w modelu Pandy, czyli podwieszany pod sufit i na odciągach od podłogi. W RFM są fotele montowane do podłogi. Na załączonym drugim zdjęciu. To trochę tak, jak w humvee A1 i starszych. Chyba, ze żyję w błędzie związanym z M-ATV. Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Kompletnie nie rozumiem Twojej odpowiedzi Ale tu jestem kompletnym lajkonikiem. Masz na pewno zdjęcia i wiesz co robisz. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) To pokazuję i objaśniam. Stary typ foteli- ten zielony jest związany ze składanym piątym fotelem i widać w tle dziurę w tyłek ściance wraz z przesuwanymi drzwiami, W SOCOM są nowe fotele- te piaskowe i tu nie znalazłem żadnych zdjęć z opcja składania. Elektronika to osobny rozdział. Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Teraz już wiem, o co Ci chodziło z odniesieniem do Humvee. Czyli wszystkie zdjęcia wnętrza wersji SOCOM, jakie kiedykolwiek gdzieś tam widziałem, pokazywały starszą wersję foteli. No to musisz liczyć na szpeców z Armoramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Szpec mój sprawdzony ma zdjęcia zewnętrzne, środek brak. Jest jeszcze Frenchy, może on coś ma, ale skoro Rob nie pomógł, to lipa może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Poskładałem sobie podstawę pod CROWS wraz z zasobnikiem na skrzynki amunicyjne, deskę rozdzielczą i powiększyłem otwory do ram przednich okien. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2022 (edytowane) Dla zainteresowanych- produkty firmy SSR Models (Szwecja). Zamówiłem sobie karabinki SCAR i granatnik Carl Gustaf. Otrzymałem wszystko w 5 dni. Fajnie zrobione. Makro na zdjęciu trochę zabija, bo rzeczywistości detal jest ostrzejszy. Są też Javeliny, Stingery, karabinki z kilku krajów, pistolety, hełmy. Cena za całość 14 Euro z przesyłką. Link do FB https://www.facebook.com/SSR-Models-137698258483853/photos/?ref=page_internal Edytowane 14 Kwietnia 2022 przez makinen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 A 72 też robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Sprawdź, nie byłem zaintersowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Makinen ta mgiełka na zdjęciach to chyba wina brudnego obiektywu. Gorzej jak jest zaparowany od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2022 @copycat- piszesz o zdjęciu uzbrojenia, czy moich beznadziejnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Kwietnia 2022 Share Napisano 16 Kwietnia 2022 O twoim mydle na zdjęciach, wygląda na brudny obiektyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2022 ale zdjęcia CG są z FB producenta. Trzeba mu napisać, że ma brudny obiektyw. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2022 Odgrzebalem temat. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 Silnik będziesz malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 Bendom fajerwerki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi