Marek K Napisano 17 Stycznia 2023 Share Napisano 17 Stycznia 2023 Jakbyś miał w opisie N1K2 a nie P-40 ktory guzik mnie obchodzi to zapewne miałbyś podpowiedź wcześniej. A hasegawa jak hasegawa nie raz pofantazjowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2023 Share Napisano 17 Stycznia 2023 @Marek Kale masz jakiś twardy dowód na "na pewno nie czerwone" pasy? Czy tylko te kolorowanki z kalkomanii? Zdjęcie oryginału? Zeznania świadków spisane u notariusza? Bo bez urazy, ale obrazek z zestawu kalek i czyjaś interpretacja na innym modelu to taki se dowód. Na moje oko jest tyle samo "za" co "przeciw" bo nikt nie ma wiarygodnego źródła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 18 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2023 (edytowane) Błędy Hasegawy? Tego bym nie wyróżniał, inni producenci też sadzą niezłe kwiatki. Moją decyzję wyjaśniłem wyżej. Dla mnie temat zamknięty. Edytowane 18 Stycznia 2023 przez marek d 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 18 Stycznia 2023 Share Napisano 18 Stycznia 2023 Teraz też bym tego nie zmieniał , dowody w przypadku N1k2 - żartujesz chyba. Tych zdjęć jest jak na lekarstwo ,jedyny z ciekawszych 343-15 ze zdjęciem tak kiedyś haska pokazywała ( raz paski białe, innym razem żołte ) , stąd moja uwaga. To że od pewnego czasu w modelu ktory robisz pokazują się w białym kolorze to inna sprawa. http://www.aviationofjapan.com/2015/06/ Kiedyś myślałem że jak jest literka A na gorze statecznika ( pasy żołte) , B - biale , C -czerwone ale nie jestem wyrocznią i byłem ciekaw czy coś się zmieniło ( napisałem że może być błąd , a nie że jest błąd) . Też uważam temat za zamknięty ,chyba że ktoś ma więcej wiadomości w tej dziedzinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 18 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2023 4 godziny temu, Marek K napisał: haska pokazywała ( raz paski białe, innym razem żołte O ile wiem w tej wersji były / inny statecznik/ zawsze czerwone wg hase. Dość, bo mam paski przed oczami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 Po okresie nie lubienia się z grubym, sytuacja zmieniła się na tyle by poskładać razem resztę. Jeszcze trochę pudrów by wyrównać całość. Galeria będzie pewnie kiedyś, teraz dwie fotki. .. i coś wlazło na warsztat: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 2 minuty temu, marek d napisał: Galeria będzie pewnie kiedyś, Marek nie żartuj tylko zrób galerię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Gruby świetny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Gruby na pierwszym zdjęciu jakoś kolorystycznie bardziej mi podchodzi, niż na drugim. Chyba, że zrobiłeś dwa grubasy na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 4 godziny temu, marek d napisał: Po okresie nie lubienia się z grubym, sytuacja zmieniła się Masz jakieś fobie. Shiden jest fajny, elegancki. A tak wyrzekałeś po drodze. 4 godziny temu, marek d napisał: .. i coś wlazło na warsztat Przypomnij łaskawie mojej ulotnej pamięci cóż to wlazło Ci na warsztat. Co to za samolot? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Shiden-Kai, ma przepiękną linię, oczywiście według mnie. Mam do niego specjalny sentyment, to mój pierwszy model, właśnie Hasegawy, tyle, że 1/32, ale sentymencik mam. Czekam z niecierpliwością na galerię. Edytowane 5 Lutego 2023 przez Boch 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 Jak widać z tą galerią to może być wesoło skoro jeden model odebrano jako dwa. Niestety to zasługa moich umiejętności fotograficznych. Gdybym wiedział że to będzie mi potrzebne nie omijał bym w szkole kółek fotograficznych. 10 godzin temu, HK1885 napisał: Masz jakieś fobie. Kto ich nie ma? 10 godzin temu, HK1885 napisał: Przypomnij łaskawie mojej ulotnej pamięci cóż to wlazło Ci na warsztat. Co to za samolot? To jest MPM to znaczy: mało popularny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 5 minut temu, marek d napisał: To jest MPM to znaczy: mało popularny model. I zapewne będziesz go robił PZPR. Prosto Z Pudełka, dla Relaksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 9 minut temu, HK1885 napisał: Prosto Z Pudełka, dla Relaksu Offkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 6 godzin temu, marek d napisał: Offkors Ofkors ,srorkors! Gdzie jest serial ja się pytam!? Życie to marność... .:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 51 minut temu, greatgonzo napisał: Gdzie jest serial ja się pytam What? 52 minuty temu, greatgonzo napisał: Życie to marność.. ... nasuwa się inne powiedzenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 (edytowane) Gruby finito. https://modelwork.pl/topic/50412-kawanishi-n1k2-j-shinden-kai-george-hasegawa-1-48/ CDN Edytowane 25 Lutego 2023 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 6.02.2023 o 15:25, greatgonzo napisał: Gdzie jest serial ja się pytam!? Życie to marność... .:( Życie, życie jest nowelą... Podpowiedź wskazuje, że chodzi Ci o "Klan" Edytowane 8 Lutego 2023 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 (edytowane) Zbieżność dostrzeżona, acz niezamierzona. Edytowane 8 Lutego 2023 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 25 Lutego 2023 Autor Share Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Mustang- wszystko to wina Kwinty. Rozgrzebany pod wpływem rozkminy kolorów. Wyżej była zajawka, teraz cd Kadłub sklejony, góra nie jest źle: Dół, trochę szpachli jak w starej Tamce Skrzydła; cały wysiłek by wstawki z lufami półcalówek wkleić bez uskoków góra Ok dół, szczeliny spore, ale mnie nie martwią bo wypadają w ciągu linii podziału przeznaczonych do szpachlowania. Miłośnika seriali proszę o przeniesienie się na forum o serialach. Edytowane 25 Lutego 2023 przez marek d 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 Pięknie, wnęka się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 5 minut temu, marek d napisał: Mustang- wszystko to wina Kwinty. Oczywiście... Trzęsienie ziemi w Chinach, powódź w Bangladeszu i zamieszki w Pakistanie to też ja. 5 minut temu, marek d napisał: szczeliny spore, ale mnie nie martwią bo wypadają w ciągu linii podziału przeznaczonych do szpachlowania. I tak oto rozwiązanie znajduje się samo. Fajnie wygląda. Jakie malowanie? Po komorach podwozia poznaję Edwarda. Ogólnie to nie jestem zbyt obeznany z modelami Mustangów, choć zamierzam to nadrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 25 Lutego 2023 Autor Share Napisano 25 Lutego 2023 1 minutę temu, HK1885 napisał: Trzęsienie ziemi w Chinach, powódź w Bangladeszu i zamieszki w Pakistanie to też ja No, no... 2 minuty temu, HK1885 napisał: Po komorach podwozia poznaję Edwarda. Ogólnie to nie jestem zbyt obeznany z modelami Mustangów, choć zamierzam to nadrobić. Tak on ci to jako trzeci, Czwarty ma być bez szpachli, no prawie. Malowanie z pudła z babą. KI= S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 25 Lutego 2023 Autor Share Napisano 25 Lutego 2023 Skrzydła włożone bez kleju. Pasują idealnie. Szkiełko też nie przyklejone. Linie podziału wstępnie obrobione, przez parę dni będę szlifował doszacowywał i znowu szlif ... Przydał by się jakiś czujny czekista do wypatrywania nie dokładności. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 Dobrze wiedzieć że ze skrzydłami nie ma problemu, mój Mustang na mnie krzywo patrzy już kolejny rok, ale może w tym się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi