Sudus Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Witam szanowne Grono ! Chciałbym przedstawić mój ostatnio skończony model. Zawsze chciałem go mieć w kolekcji ale nie miałem miejsca na takiego giganta. Aż w końcu miejsce się znalazło. A do tego w miejsce modelu Tamiya pokazał się nowy model HK więc decyzja zapadła. No najważniejsze podczas zwiedzania muzeum w Hendon widziałem go na własne oczy i zrobił na mnie olbrzymie wrażenie . Więc ... Do modelu włożyłem troszkę blaszek. Których i tak za wiele nie widać Pasy , wewnętrzne zegary i tablice zamieniłem na kolorowe blaszki Eduarda dedykowane do modelu Tamiya ale bez problemu pasowały. To samo było z klapami. i zamkami komory bombowej. Jedynie do waloryzacji wnęk podwozia i chłodnic użyłem blaszek dedykowanych do HK Model. Lufy - Master Jeszcze nigdy nie składałem tyle blaszek jak w tym modelu Do malowania użyłem farb: wnętrze Mr Color C 364 Aircraft Gray Green , powierzchnie dolne Mr Color C 125 Cowling Color , powierzchnie górne MrColors C 361 Dark Green i C 369 Dark Earth. Model samolotu w barwach 300 Dywizjonu Bombowego RAF. Nie urywam że wzorowałem się na relacji z budowy ze strony KFS miniatures Zapraszam do oglądania Pozdrawiam Piotr 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Kawał samolota, podoba się . Trochę nie leżą mi tylko okopcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Podoba się i to bardzo Też to "maleństwo" za mną lata , tylko póki co w przeciwieństwie do Kolegi; u mnie miejsca brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Kawał modelu, gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Piękny model. Samolot też piękny. Widać olbrzymi wkład pracy. Nic tylko pogratulować takiego efektu. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Fajny model widać ile włożono w niego pracy. Gratuluję Fotka z netu poniżej z okopceniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) W dniu 28.03.2022 o 22:01, Adamo722 napisał: Fotka z netu poniżej z okopceniami Jasny kolor okopceń to ślady spalonego oleju ukazujące się na ciemnym śladzie spalin. Taki drobiazg łatwy do poprawki w każdym momencie, a model naprawdę imponujący . Zdjęcie z epoki: Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Tak, Lanc na żywo robi wrażenie pozostające w głowie na długo Model b elegancki, kawał szpeja na półce zapewne okopcenia mogą być skoro są kwity, zawsze można poprawić Pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Łoszzz kur... Niezły kawał grata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Ależ to musi być kawał imponującego modelu Zdjęcia nie oddają jego rozmiarów ale zestawienie ze spitem dają jakieś wyobrażenie. Podoba mi się. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Bardzo ładny model! Przyjemnie się go ogląda. Kawał bestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pstryk Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Jest mega! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Kawał bydlaka, pięknie się prezentuje. Jak według Ciebie z jakością oszklenia? Mam wrażenie, że na zdjęciach pozostawia ona trochę do życzenia mimo, że cena zestawu jest niemała. Jak to oceniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sudus Napisano 1 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2022 Ciesze się że model się podoba. Faktycznie jest wielki zdjęcia tego nie oddadzą. Co do okopceń ... już dwa razy je poprawiałem więc zostaną takie jakie są. Lepiej nie potrafię A oszklenie nie jest złe. Wszystko fajnie widać. Zarówno przez osłonę kabiny jak i osłony wieżyczek strzeleckich. Zdjęcia były robione z lampą błyskową więc może jakieś odbicia nastąpiły i zniekształciły obraz. Pozdrawiam Piotr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi