Matys Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Jak UB to ja proszę o Bangladesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 10 godzin temu, abtb napisał: A nie prawda, bo i Libia jest (a przynajmniej miała plan kupić w 2020) Miały na stanie jeszcze Irak i Iran ...no aż takim laikiem w tym temacie to ja nie jestem, pisałem o 9.13, ale skoro aż taki poziom relaksacji w tym warsztacie, to spokojnie możesz na tym Irańczyku głowę Horusa domalować. Na tym (z) UB również... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 No, no, macie rozmach panowie. Może by tak San Escobar Soris, ja rozróżniam dwa rodzaje MiG-a 29: zwykły i garbaty (SMT). I tyle mi do życia wystarczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Do San Escobara "naklejeczki" mam już opracowane , a Pers mi się podoba, to pewnie za jakiś czas sobie zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Jak by coś to mam oznaczenia irańskie, mołdawskie azerbejdżańskie, słowackie serbskie ukraińskie jugoslawskie. Mam jeszcze kalki do garbatego, ale chyba nie będą się nadawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 A w garbatym republika Algeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Maja 2022 Autor Share Napisano 22 Maja 2022 (edytowane) W końcu by wypadało trochę się zrelaksować W związku z tym, że pogoda dziś taka butelkowa to postanowiłem w końcu się szarpnąć i coś zrobić w temacie. Tak więc do przysłowiowego "kotleta" pomalowałem sobie wnętrza (tak, tak - liczba mnoga ) oraz zlepiłem to i owo : I, jak wspomniałem wcześniej, dorzucam wersję UB z Italeri: Jak widać, oba modele łączy wspólna cecha - trochę lipne spasowanie kadłuba. W Italeri to jeszcze jak cię mogę ale w ICM -e to już tragedia. Żeby to wszystko jakoś złączyć w całość to musiałem ratować się CA. Przy okazji od razu się wyszpachlowało połączenia. Jak wspomniałem na wstępie nie będę ładował dodatków bo to i tak nie wiele pomoże. Oczywiście minimalne minimum będzie - fotele od Edzia, rurki pitota made by Maser i wolanty/drążki sterowe od Qb. Taki skok na kasę jest podyktowany tym, że wszystkie w/w elementy to tylko robią za balast w pudełku. Pomimo tego, że trochę strasznie to wygląda to da się bezproblemowo ogarnąć. W razie "W" mam jeszcze 9-13 ze Zvezdy. I chyba będzie to wiśnia na torcie tego warsztatu A co - jak robić to hurtem Edytowane 22 Maja 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Godzinę temu, abtb napisał: A co - jak robić to hurtem Nie da się ukryć, że w tym to masz wprawę rybaku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Maja 2022 Autor Share Napisano 22 Maja 2022 W końcu A już myślałem, że moje warsztaty omijasz szerokim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Jaaaa, chyba Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Maja 2022 Autor Share Napisano 23 Maja 2022 Akt II - wloty 9-13 i wyszlifowany dziobek: UB: Całościowo po kicie: Podsumowanie: Makulatura Ale nawet z makulatury można zrobić ładne origami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 23 Maja 2022 Share Napisano 23 Maja 2022 Kurczę, ja to akurat się nieszczególnie relaksuję w modelarstwie jak muszę zużywać szpachlę, CA i papier ścierny w ilościach hurtowych Trochę mi się tytuł warsztatu kłóci z tym co tu widzę w starciu z własnymi doświadczeniami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 23 Maja 2022 Share Napisano 23 Maja 2022 Nie wiedziałem, że ICM robił przepaki Mistercrafta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Maja 2022 Autor Share Napisano 24 Maja 2022 8 godzin temu, Matys napisał: z tym co tu widzę A co złego ty tu widzisz? Przecież to normalna modelarska robota Się teraz usiądzie relaksacyjnie w fotelu i pomizia wszystko papierścieruchem i będziesz pan zadowolony Patrząc na oba modele i ich poziom to coś czuję że będą z jednego kraju i chyba z tej samej jednostki Już na tym etapie delikatnie zdradzę że chyba oba modele będą miały kamo przełamane ładnym czerwonym kolorem pokrywającym charakterystyczne elementy 7 godzin temu, giberes napisał: Nie wiedziałem, że ICM robił przepaki Mistercrafta Czyli to prawda, że człowiek głupi się rodzi i głupi umiera Dyskretnie tobie podpowiem, że jak masz chęć na 29-tego to tylko od bojkotowanej Zvezdy, bo chińskiemu trębaczowi to ja nie ufam (pewnie sprzedają jakiegoś swojego klona a nie prawilnego Migacza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 2 godziny temu, abtb napisał: chińskiemu trębaczowi to ja nie ufam (pewnie sprzedają jakiegoś swojego klona a nie prawilnego Migacza) I tu jesteś w błędzie kolego 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 W dniu 12.04.2022 o 10:55, abtb napisał: Przecież napisałem, że "ciekawe" a nie ukraińskie Ducha Kijowa wypuszczonego z garnka na pewno robić nie będę. You're my Hero! Byle Cię tylko nie owinęli w jakąś ruska onucę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 8 minut temu, Grzes napisał: Byle Cię tylko nie owinęli w jakąś ruska onucę Myślę że już za późno. W chwili obecnej wystarczy że się nie popiera bezkrytycznie Ukraińców a już się robi za fanboja rosjan. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 5 minut temu, Xmen napisał: Myślę że już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 Tomek napisał spokojnie co i jak, nikt mu słowa złego nie powiedział, ewentualne opinie zostawiając dla siebie (czyli pax, różnimy się, ale się szanujemy), ale Grzes i Xman mają ogromną uciechę z grzania zagadnienia. Nie dziwię się, nie komentuję, widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 17 minut temu, socjo1 napisał: ale się szanujemy), Czy aby na pewno? 17 minut temu, socjo1 napisał: Grzes i Xman mają ogromną uciechę z grzania zagadnienia. Nie dziwię się, nie komentuję, widzę. Nie wiem czy Grzes ma z tego uciechę ale ja nie mam. Też widzę i czytam różne wypowiedzi. Komentuje bo mogę (jeszcze). Sory Tomek za wpis ale już znikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Maja 2022 Autor Share Napisano 24 Maja 2022 (edytowane) O matko Jak to wszystko przeczytałem to aż mi monitor się wygiął na kształt walca ustawionego na Wiejskiej Godzinę temu, Grzes napisał: Byle Cię tylko nie owinęli w jakąś ruska onucę... Ja za duży facet jestem, żeby mnie owijać w cokolwiek Godzinę temu, Grzes napisał: You're my Hero! 56 minut temu, Xmen napisał: W chwili obecnej W "chwili obecnej" to ja zauważyłem że przez 5-6 dni pisze się jak to Rosjanie dostają baty i w ogóle im Ukraińcu urządzają piekło a dnia siódmego czytam artykuł że Rosjanie zajęli strategiczne cele i mogą zamknąć 20k Ukraińskich żołnierzy w kotle. Tak więc przestałem czytać bo nie wierzę już ani jednym ani drugim, pismakom też Jedynie sprawdzam kurs dolara żeby wiedzieć czy paliwo pójdzie w górę i kurs euro żeby wiedzieć ile mnie będą kosztowały wakacje Resztę mam w "wydmuszce" (lub jak kto woli w makumbie") 35 minut temu, socjo1 napisał: nikt mu słowa złego nie powiedział, Ale może pomyślał Pozwolicie, ze podsumuję warsztat na etapie obecnym: - modele są badziewne (nie spodziewałem się zresztą po nich niczego dobrego) wiec posłużą mi do poprawienia wprawy w operowaniu szpachlą, CA i papierścieruchem - modele posłużą do poprawy wprawy w operowaniu fukawą oraz malowaniu z tzw "ręki" - planuję, że oba modele będą w kamo libijskim (a co - moje, to i mogę sobie pomalować jak chcę ) czyli takie trochę full sajens fikszyn Co do reszty to można pisać co się chce i o czym się chce - byle by nie rzucać "łaciną kuchenną" , szanować się nawzajem i nie siać propagandy. A jak nie - to wypad z piaskownicy 35 minut temu, socjo1 napisał: Tomek napisał Ty mi lepiej Michał napisz co tam Flacha uradził w sprawie Babaryby, bo mój człowiek w IPMS-e zamiast pójść na spotkanie to polazł na rowery i jeździł jak jakiś dzik po okolicy stołecznego miasta czym mnie strasznie zbiesił (będę musiał skrobnąć do Zbycha co by mu składkę członkowską wyznaczył i od razu podniósł wartość o 200% ) A dziś jak dobrze pójdzie - hebluję wloty (czuję, że będzie pełny sukces ) Edytowane 24 Maja 2022 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 4 minuty temu, abtb napisał: Co do reszty to można pisać co się chce i o czym się chce - byle by nie rzucać "łaciną kuchenną" , szanować się nawzajem i nie siać propagandy. A jak nie - to wypad z piaskownicy Salomon, normalnie Salomon . Jego się trzymajmy, jego słuchajmy, z nim nie zginiemy! Cytat Ty mi lepiej Michał napisz co tam Flacha uradził w sprawie Babaryby, bo mój człowiek w IPMS-e zamiast pójść na spotkanie to polazł na rowery i jeździł jak jakiś dzik po okolicy stołecznego miasta czym mnie strasznie zbiesił (będę musiał skrobnąć do Zbycha co by mu składkę członkowską wyznaczył i od razu podniósł wartość o 200% ) A dziś jak dobrze pójdzie - hebluję wloty (czuję, że będzie pełny sukces ) Z tego co wiem (na ostatnim spotkaniu nie byłem, wieści wcześniejsze), są próby organizacji imprezy na jesieni. Żywotnie mnie interesuje jej powodzenie, bo ktoś mi wisi piwo w zbożnej intencji promocji transportu! Poza tym (wbrew pozorom ) przyjemnie byłoby się zobaczyć i Wasze prace i poznać tego lub owego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Maja 2022 Autor Share Napisano 24 Maja 2022 14 minut temu, socjo1 napisał: Salomon, normalnie Salomon Oj tam, już nie przesadzaj 15 minut temu, socjo1 napisał: bo ktoś mi wisi piwo Przypomnij mi się na samiutkim początku lipca to zakupię coś na twoje konto w dewizowych sklepach 17 minut temu, socjo1 napisał: przyjemnie byłoby się zobaczyć i Wasze prace i poznać tego lub owego... Z wzajemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 32 minuty temu, socjo1 napisał: są próby organizacji imprezy na jesieni Życzę kolegom żeby się udało.Dla mnie niestety za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 12 godzin temu, abtb napisał: od bojkotowanej Zvezdy Nie żartuj, przecież wiadomo, że ja nie z takich, bo nawet ostatnio ich nową żabią stopę zakupiłem z radością, żeby wesprzeć krajowych sprzedawców. A z migiem 29 jakiś mi nie po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi