Skinn3r Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 21 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: W zestawie jest chyba 5 różnych luf. Niee, 1 sztuka ale 5 wersji do wyboru. Na górze grafiki jest napisane "set contains 1 item". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Polecam @Skinn3r- skorzystałem i zadowolenie pełne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam. Ja tylko na chwilkę. Pojawiły się w tym wątku głosy, tudzież wątpliwości, że tekstura od VMS, może być zbyt płaska i zniknie pod kolejnymi warstwami farby. Proszę, oto mała demonstracja, że tak się nie dzieje... Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Fajnie idzie, nieskromnie spytam czy będzie jeszcze jeden rydwan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, mandrivecs napisał: Fajnie idzie, nieskromnie spytam czy będzie jeszcze jeden rydwan? Nie robię takich planów. Chcę skończyć jeden model i na nim się koncentruje. Jako, że teraz już wiem, jak robić antyposlizg, to takiej możliwości nie wykluczam. Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Troszkę złomu modelarskiego, nieco więcej nerwów i przekleństw, ale North Finder System, zainstalowany. Nie wszystko zrobiłem sam. Z pomocą przyszedł mi Legend Producions 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) 1 minutę temu, bulik58 napisał: No i ladnie super z Droidem wyglada, GPS sam robiles czy tez Mr. Legend GPS z Legenda. Tylko ta belka pod spodem i kabel, to moja robota Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Na kosz z Legenda, też da radę. Do "nóżek' GPS-a, przykręcana jest taka wąska belka, którą potem montuje się w jakiś sposób na koszu. Pewnie masz model Academy, a w nim jest ten GPS. Sprawdź jak to jest tam zrobione. To jest część H, coś tam, coś tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Kurcze, coraz bardziej podoba mi się ten czołg. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Podoba się, choć "baty" za szpary w "wentylatorni" się należą. Reszty nie widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) 51 minut temu, Dorotka napisał: Podoba się, choć "baty" za szpary w "wentylatorni" się należą. Reszty nie widać! Szpary w "wentylatorni" mają prawo być , bo góra z dołem , jeszcze nie sklejone Edytowane 1 Maja 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 6 godzin temu, Grzegorz Grabowski napisał: coraz bardziej podoba mi się ten czołg Jest nas takich więcej. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 17 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Szpary w "wentylatorni" mają prawo być , bo góra z dołem , jeszcze nie sklejone To podoba się tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Godzinę temu, bulik58 napisał: To podobalo by sie tym bardziej gdyby zdjecia byly wieksze ... Jak sobie klikniesz na zdjęcie to będziesz miał większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 53 minuty temu, bulik58 napisał: To podobalo by sie tym bardziej gdyby zdjecia byly wieksze ... Aż muszę to na komputerze sprawdzić. Zdjęcia wrzucam na telefonie i w zasadzie nie wiem, jak prezentują się na "komputerowej" wersji forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 Zdecydowałem się jednak, że coś, niecoś dodam od siebie, do modelu. Zobaczymy, czy i jak mi to wyjdzie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 3 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał: Zdecydowałem się jednak, że coś, niecoś dodam od siebie, do modelu. Zobaczymy, czy i jak mi to wyjdzie wiedziałem, że tak będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 Panowie, to jeszcze nic pewnego. Kosze są na swoim miejscu, więc jeśli coś nie wyjdzie, nie będzie żalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) Kończ go, a takie zabawy zostaw sobie na kiedy indziej... Nie zmieniaj zamierzeń w trakcie budowy Edytowane 1 Maja 2022 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Eeeee...nie da rady..wymientknie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) Lepsze jest wrogiem dobergo.............slejaj jak jest. Model mega zwaloryzowany, kupę roboty włożyłeś w budowę Rydwanu. Zawsze jest coś do poprawienia, pojawiło się nowe zdjęcie. Wyszły nowe zestawy do waloryzacji......... Tak budowałem Shermana Firefly Ic RYCERZ I kupiłem: - Tamiya Sherman M4 -prawidłowy kadłub - Academy M12 155mm GUN MOTOR CARRIAGE - prawidłowe zawieszenie - VERLINDEN PRODUCTIONS 17PNDR FIREFLY TURRET SHERMAN - prawidłowa wieża - British Tank-Gun 17 Pounder Archer, Achilles, Firefly, Challenger, Centurion Mk I/II-Jordi Rubio - metalowa lufa - Panzer Art RE35-659 MK2 Commander cupola for British “Sherman” tanks- wieżyczka dowódcy - M4 Sherman T54E1 Workable Track Set Modelkasten - ruchome gąsienice - History & MODEL Sherman Ic Firefly - Wojciech Gawrych - literatura - Armo Polskie Shermany- kalkomanie Jak zacząłem kleić model, to akurat Dragon wypuścił gotowca: za ułamek wartości tego co zakupiłem........ Edytowane 1 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) Spokojnie panowie. Model już praktycznie złożony. Czekam na karabin od Skinnera i to wszystko. Pomalował bym go już nawet, ale farby ni mom. Farba jedzie, a ja mam trochę czasu, to spróbowałem sobie to prętowe "cuś" wystrugać. Aaa nie, przepraszam. Będę jeszcze coś dorabiał. Plandekę na ten kosz wieżowy, bo tam strasznie pusto. Edytowane 1 Maja 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) Coś na ten wzór i podobieństwo: Edytowane 1 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 57 minut temu, robertmodelarz napisał: Coś na ten wzór i podobieństwo: Oczywiście, będę się starał zrobić tą plandekę, na wzór i podobieństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) Ok Panowie. Plan na ten model był taki. Miał się nie pojawić na forum, bo po co? Dziś i tak wszyscy klepią jeden temat, pojazdy ukraińskie, więc kogo obchodziła by jakaś tam Merkava. Cieszę się, że jednak stało się inaczej i całkiem spore zainteresowanie jest . Co do tych prętowych "koszy". Planowałem je zrobić od samego początku, po tym, jak przeczytałem że dawno, dawno temu, chyba największy fan IDF na tym forum, Barthass, chciał zrobić/zrobił je na swojej Merkavie. Jako, że model jest już w jakiś 90% złożony, po prostu postanowiłem, że się z tym pobawię i celowo, pudełkowe kosze zamontowałem na oparach kleju, żeby z łatwością je zdjąć, w przypadku, gdyby udało mi się zrobić te prętowe. Jak na razie wygląda to tak, jak na fotce poniżej. Wiem, co zrobiłem źle i z pewnością to poprawię. Nie wiem jeszcze, skąd wytrzasnę 18 łańcuszków z kulkami, ale coś się ogarnie. Może zwrócę się o pomoc do Voyagera? Edytowane 1 Maja 2022 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi