Klapouch Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Nie wytrwałem w postanowieniu i nie dokończyłem wszystkiego co mam rozgrzebane. Za to startuje w projekcie kolegi @Thalgonisi wchodzę w końcu w skalę 1/35. Czy coś z tego wyjdzie? Zobaczymy. Moje wcześniejsze ulepki w 1/35 były kiepskie, wtedy dopiero zaczynałem. Zobaczymy czy zrobiłem postęp. Z dodatków mam lufę i osłony boczne abera. Zestawu modyfikować nie zamierzam, ale o malowaniu nie zdecydowałem, więc będę prosił o radę jak pomalować, żeby wóz był mniej więcej poprawny. Zacząłem dzisiaj, fotka prezentuje stan obecny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 powodzenia w skali mniej nikczemnej - będę zaglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 11 godzin temu, M.A.V. napisał: powodzenia w skali mniej nikczemnej - będę zaglądał Można by rzec - awans 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Aj nie marudaj... Ja tez zacząłem od 35. kilka modeli a potem już tylko 72 z przerwa na małe zdrady Model jak model... Tutaj można więcej poszaleć z malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 11 minut temu, jonathan napisał: Tutaj można więcej poszaleć z malowaniem I o to właśnie chodzi. Fartuchy zniekształcają tę piękną sylwetkę, ale chętnie będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 25 minut temu, zaruk napisał: Fartuchy zniekształcają tę piękną sylwetkę Herezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Jest parę ciekawych malowań-bez ekranów (białe i afrykańskie): Filmik: Z ekranami: Zachowany egzemplarz: https://www.valka.cz/Pz-Kpfw-III-Ausf-N-t509 Parę fotek: https://www.themodellingnews.com/2020/07/preview-takom-is-making-panzer-iii.html Z gry: Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 36 minut temu, zaruk napisał: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Moja ulubiona ewolucja "trójki". Koniecznie z Schürzen-ami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Się jednego czy dwóch fartuchów nie zamontuje to będzie i wilk syty i owca cała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Coś tam podłubałem z dwóch stron. Póki co bez problemów. Muszę zweryfikować wysokość mocowania dodatkowych ogniw na przednim pancerzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 10 godzin temu, Klapouch napisał: Można by rzec - awans Debiut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Taka szpara to tak musi być ? Za nic się to nie schodzi po obu stronach, choć reszta wanny przylega OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Powinno to być chyba zakryte blaszką TP5, punkt 9 instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 7 godzin temu, Klapouch napisał: Taka szpara to tak musi być ? Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Dzięki Panowie, wszystko jasne. Kto by pomyślał, takie partactwo w niemieckim czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 W dniu 21.04.2022 o 14:27, Klapouch napisał: Się jednego czy dwóch fartuchów nie zamontuje to będzie i wilk syty i owca cała To daj fartuchy z jednej strony, a z drugiej nie dawaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 11 godzin temu, zaruk napisał: To daj fartuchy z jednej strony, a z drugiej nie dawaj. Z jednej strony niech bedzie kamo tropikalne zaś z drugiej zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Malowanie będzie zależało od tego jaką wersję N-mi uda się zbudować. Mi osobiście podoba się trójbarwne oraz całe żółte z frontu włoskiego (zdaje się dywizja Herman Goering). Póki co walczę z krzywym wydechem, bo za diabła nie pasuje poziomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) Zbieram sobie materiały odnośnie malowania. Chyba najbardziej podoba mi się malowanie żółte, ale mam pytania: 1. Koło napędowe - na poniższym zdjęciu jest inne niż moje, ale bardzo specyficzne. Tj przy innych III'kach wersji N nie zauważyłem takiego jak poniżej, - ten zdaje się jest Afrika Korps, czy tamtejsze III'ki miały jakieś modyfkacje ? Jak jest z Afryki to po co mu wydech do brodzenia? Czemu nie ma żadnych dodatkowych filtrów nad silnikiem ? vs 2. Poza tym - inna góra jarzma - na moim poziomie nic z tym nie zrobię. Teraz pytanie, czy to są tylko otwory ? Pytania : 1. Co za cudak z wardrawing.be ? (Pz.Kpfw III Ausf.N (wardrawings.be)) 2. Mam zdjęcie jak poniżej z moim kołem i zdaje się moim jarzmem, podpisane jako Pz.Kpfw. III Ausf. N coded “211” from Pz.Abt.208, northern Italy, August 1944 - ale tu mam zdjęcie tylko z boku. Czy to taka wersja jaką mam i mogę go swobodnie machnąć na żółto ? Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez Klapouch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Klapouch napisał: 2. Poza tym - inna góra jarzma - na moim poziomie nic z tym nie zrobię. Teraz pytanie, czy to są tylko otwory ? To jest dodatkowy pancerz. Na górze są otwory. Ale na znanych mi zdjęciach nigdzie nie widziałem Ausf. N z takim dopancerzeniem jarzma. Co do koła, to nie potrafię Ci pomóc. Nigdzie takiego nie widziałem. Podejrzewam, że to może być "kolorowanka". Pozdrawiam Grzesiek Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez Gregory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Klapouch napisał: Zbieram sobie materiały odnośnie malowania. Takich kolorowanek NIGDY nie bież jako materiały źródłowe - NIGDY. Dodatkowo w jakim celu porównujesz dwa pojazdy ze sobą - No.07 i No.211. Jak w każdym czołgu niemieckim było wiele modyfikacji i modernizacji polowych. Wersja Ausf.N również temu zabiegowi podlegała. 3 godziny temu, Klapouch napisał: Pytania : 1. Co za cudak z wardrawing.be ? (Pz.Kpfw III Ausf.N (wardrawings.be)) 2. Mam zdjęcie jak poniżej z moim kołem i zdaje się moim jarzmem, podpisane jako Pz.Kpfw. III Ausf. N coded “211” from Pz.Abt.208, northern Italy, August 1944 - ale tu mam zdjęcie tylko z boku. Czy to taka wersja jaką mam i mogę go swobodnie machnąć na żółto ? ad.1. O to trzeba by było zapytać się autora tego RYSUNKU lub zdjęcia tego RYSUNKU. ad.2. Jakie zdjęcie? Tego rysunku? Żaden materiał źródłowy. Ta kolorowanka przedstawia pojazd z 2 kompanii z nieoficjalnym godłem tej jednostki na czołowym pancerzu - Włochy - sierpień 1944 roku. Koło napędowe wprowadzone w tej wersji od Ausf.H do końca produkcji. FOTKA tylko w celach dyskusji. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Myślałem, że te rysunki z wardrawings są OK. Ale koniec końców, po obejrzeniu zdjęć wynika chyba, że robiąc pojazd według instrukcji mogę go pomalować na żółto i twierdzić, że walczył na froncie włoskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 29 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2022 Nie idzie to zbyt szybko, ale kadłub już prawie prawie jest. Jeszcze parę elementów i potem już tylko wieża. I osłony. I gąski. I szpachla. Jednak trochę tych elementów jest w porównaniu do 72’ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi