Skocz do zawartości

Space "herring" from NASA - Lockheed F-104G(N) Starfighter, Hasegawa, 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam w tą "butelkową" pogodę (przynajmniej u mnie takowa) :D

W sumie to miałem nie pokazywać ale kolega nalegał i naciskał ( :wpier:) więc wlepię kilka fotek tego "paszteta"

Ogólnie to mi ten "śledź" wyszedł średnio, a nawet to i słabo :mrgreen: Jakiś taki paskudny jak noc listopadowa. Pomimo szczerych chęci i stosowania całej dostępnej w arsenale "magii" to wyszło jak wyszło. Uważam, że przerabianie stricte wojskowej maszyny na "cywila" to taki średni pomysł. Malowanie napsuło mi krwi jak nigdy,  a o kalkach to już wspominać nie będę (chodzi mi o te żółte pasy na granicy kolorów)

Podsumowując - jest. I tyle dobrego o modelu. W związku z tym, że się nie bardzo udał to "skreślam" go z listy "The last V8" i na jego miejsce coś się wpakuję innego żeby grało i trąbiło :rzempoli:

Ogólnie to model przedstawia wersję G ale jak zaznaczyłem w tytule spotyka się też oznaczenie N od NASA.  Dlatego samolot jest bardzo często oznaczany G(N). W sumie jak zwał tak zwał - "śledź" to "śledź" i tyle :haha:

DSCF5558.thumb.JPG.09bc7f9a68a7d6f446e5d9ef01c8e4ab.JPG

DSCF5559.thumb.JPG.83bd60df656bcfe814fbd05fe189b06c.JPG

DSCF5564.thumb.JPG.9598fb0a90733f97841d980b1e3124e2.JPG

DSCF5565.thumb.JPG.065e1d53bbf16953bcc1e0ff0c4ee028.JPG

DSCF5563.thumb.JPG.b9ae225d0a1f17717a101529268aee7e.JPG

DSCF5566.thumb.JPG.1f7b03f21be52b92d5a86dc03f8f9018.JPG

DSCF5567.thumb.JPG.4d606f56666ce17edc6fd5ec917ead01.JPG

DSCF5570.thumb.JPG.c509e7c925c68e3f6460f89d06699922.JPG

DSCF5571.thumb.JPG.d1a5241404f8315aa3e5ca2c988aedd4.JPG

DSCF5573.thumb.JPG.03dcfc68ab025e3a635baf10d8c59856.JPG

Fotki wyszły paskudne jak sam model,  więc na komentarze tym razem za bardzo nie liczę, ale jakby ktoś chciał coś skrobnąć, to niech się nie krępuje - każdą krytykę przyjmę na klatę :chytry:

:kawa:

Edytowane przez abtb
  • Like 16
Napisano (edytowane)

W przeciwieństwie do autora mnie się podoba.

Taki inny  kolorowy a nie tylko zielenie,brązy i szarości.

Jak pogoda butelkowa to proponuję się dostosować  ,walnąć kielicha a zaraz odbiór modelu się poprawi i skończy się marudzenie.

Jak dla mnie jest Ok.:super:tym bardziej że temat bardzo rzadki.

Ps.

Chcesz zobaczyć model kiepsko pomalowany to poczekaj jakieś półtora tygodnia.

Edytowane przez Xmen
  • Thanks 1
Napisano

Tak, ja bym nie dramatyzował, moim zdaniem wyszło bardzo dobrze, wielu modelarzy (ja chyba też) chciało by umieć cieniowanie na białym w ten sposób wykonać na przykład. To życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam

Paweł

• Thanks 1
Napisano

Nie rozumiem skąd tyle samokrytyki, bo wygląda naprawdę solidnie. Może te żółte paski na granicy kolorów się rzeczywiście trochę zagubiły, ale to nie ujmuje modelowi uroku. I na pewno tak unikatowe barwy nieco przełamią tą wojskową kolekcję 😉

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

Mi się podoba i chciałem tylko zauważyć, że pomimo Twoich zasad Twojej V8 to modelu z listy nie możesz skreślić. Jak to tak w ogóle? :hmmm: Wszystkie pozostałe się nadają, nawet te pierwsze pierwsze a ten już nie? Faktycznie pogoda jakaś taka niewyraźna u Was dzisiaj :bleh:

Druga sprawa to taka, że jak wymyślisz coś nowego to aż się boję o zapytania o nie :haha:Także nie wymyślaj :wpier:

Edytowane przez rudy0007
  • Thanks 1
Napisano
9 minut temu, rudy0007 napisał:

jak wymyślisz coś nowego to aż się boję o zapytania o nie 

Śpij spokojnie - w tym wypadku będę w zupełności samowystarczalny :mrgreen:   Ale z drugiej strony, czy nie będziesz czuł się wykluczony? Taki zepchnięty na margines :chytry:

12 minut temu, rudy0007 napisał:

nawet te pierwsze pierwsze

Może i idealny nie jest ale uroku trudno mu odmówić:

7wI8B4B.thumb.jpg.534d366ad895edd255ea8ca5efc32578.jpg

Nawet dziś patrzę na niego z sentymentem i uważam za jednego z najpiękniejszych w ławicy. A poza tym załapał się na fotkę tygodnia i trzecie miejsce w konkursie na PWM-e :mrgreen:

Dziękuję wszystkim za komentarze i pozytywny odbiór tego "paszteta" :piwo:

Jednak pozwolicie, że  "zepchnę" go na margines  "Ławicy śledzi" i podeprę  go tabliczką z napisem  "Ławica trochę "innych" śledzi" :nie_powiem:

Napisano

Pamiętasz taką bajkę o Smerfach.? No po prostu włączył Ci się tryb 

SMERF MARUDA 🤣

• Haha 1
Napisano
28 minut temu, abtb napisał:

Ale z drugiej strony, czy nie będziesz czuł się wykluczony? Taki zepchnięty na margines :chytry:

W sumie te 30% to i tak sporo, ale zawsze mogłoby być więcej, nie wiem tylko czy moje zasoby to ogarną :haha:

• Haha 1
Napisano
10 godzin temu, abtb napisał:

Fotki wyszły paskudne jak sam model,  więc na komentarze tym razem za bardzo nie liczę, ale jakby ktoś chciał coś skrobnąć, to niech się nie krępuje - każdą krytykę przyjmę na klatę :chytry:

A już nie opowiadaj, dobrze że nie zapomniałeś o tym malowaniu. Fajny jest, bez zbiorników wygląda bardziej rasowo :super:.

• Thanks 1
Napisano

Piękny i już. Jak zwykle niestety. 😀

Sama radość oglądać kolejną Sztukę w Twoim wykonaniu. 👍

Pozdrawiam.

Andrzej.

• Thanks 1