abtb Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 (edytowane) Witam w tą "butelkową" pogodę (przynajmniej u mnie takowa) W sumie to miałem nie pokazywać ale kolega nalegał i naciskał ( ) więc wlepię kilka fotek tego "paszteta" Ogólnie to mi ten "śledź" wyszedł średnio, a nawet to i słabo Jakiś taki paskudny jak noc listopadowa. Pomimo szczerych chęci i stosowania całej dostępnej w arsenale "magii" to wyszło jak wyszło. Uważam, że przerabianie stricte wojskowej maszyny na "cywila" to taki średni pomysł. Malowanie napsuło mi krwi jak nigdy, a o kalkach to już wspominać nie będę (chodzi mi o te żółte pasy na granicy kolorów) Podsumowując - jest. I tyle dobrego o modelu. W związku z tym, że się nie bardzo udał to "skreślam" go z listy "The last V8" i na jego miejsce coś się wpakuję innego żeby grało i trąbiło Ogólnie to model przedstawia wersję G ale jak zaznaczyłem w tytule spotyka się też oznaczenie N od NASA. Dlatego samolot jest bardzo często oznaczany G(N). W sumie jak zwał tak zwał - "śledź" to "śledź" i tyle Fotki wyszły paskudne jak sam model, więc na komentarze tym razem za bardzo nie liczę, ale jakby ktoś chciał coś skrobnąć, to niech się nie krępuje - każdą krytykę przyjmę na klatę Edytowane 7 Czerwca 2022 przez abtb 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 (edytowane) W przeciwieństwie do autora mnie się podoba. Taki inny kolorowy a nie tylko zielenie,brązy i szarości. Jak pogoda butelkowa to proponuję się dostosować ,walnąć kielicha a zaraz odbiór modelu się poprawi i skończy się marudzenie. Jak dla mnie jest Ok.tym bardziej że temat bardzo rzadki. Ps. Chcesz zobaczyć model kiepsko pomalowany to poczekaj jakieś półtora tygodnia. Edytowane 22 Maja 2022 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Tak, ja bym nie dramatyzował, moim zdaniem wyszło bardzo dobrze, wielu modelarzy (ja chyba też) chciało by umieć cieniowanie na białym w ten sposób wykonać na przykład. To życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Model wyszedł bardzo ładnie, w ciekawym malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Nie rozumiem skąd tyle samokrytyki, bo wygląda naprawdę solidnie. Może te żółte paski na granicy kolorów się rzeczywiście trochę zagubiły, ale to nie ujmuje modelowi uroku. I na pewno tak unikatowe barwy nieco przełamią tą wojskową kolekcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 troche taki sledz w smietanie ale OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 (edytowane) Mi się podoba i chciałem tylko zauważyć, że pomimo Twoich zasad Twojej V8 to modelu z listy nie możesz skreślić. Jak to tak w ogóle? Wszystkie pozostałe się nadają, nawet te pierwsze pierwsze a ten już nie? Faktycznie pogoda jakaś taka niewyraźna u Was dzisiaj Druga sprawa to taka, że jak wymyślisz coś nowego to aż się boję o zapytania o nie Także nie wymyślaj Edytowane 22 Maja 2022 przez rudy0007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Maja 2022 Autor Share Napisano 22 Maja 2022 9 minut temu, rudy0007 napisał: jak wymyślisz coś nowego to aż się boję o zapytania o nie Śpij spokojnie - w tym wypadku będę w zupełności samowystarczalny Ale z drugiej strony, czy nie będziesz czuł się wykluczony? Taki zepchnięty na margines 12 minut temu, rudy0007 napisał: nawet te pierwsze pierwsze Może i idealny nie jest ale uroku trudno mu odmówić: Nawet dziś patrzę na niego z sentymentem i uważam za jednego z najpiękniejszych w ławicy. A poza tym załapał się na fotkę tygodnia i trzecie miejsce w konkursie na PWM-e Dziękuję wszystkim za komentarze i pozytywny odbiór tego "paszteta" Jednak pozwolicie, że "zepchnę" go na margines "Ławicy śledzi" i podeprę go tabliczką z napisem "Ławica trochę "innych" śledzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Pamiętasz taką bajkę o Smerfach.? No po prostu włączył Ci się tryb SMERF MARUDA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 28 minut temu, abtb napisał: Ale z drugiej strony, czy nie będziesz czuł się wykluczony? Taki zepchnięty na margines W sumie te 30% to i tak sporo, ale zawsze mogłoby być więcej, nie wiem tylko czy moje zasoby to ogarną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 10 godzin temu, abtb napisał: Fotki wyszły paskudne jak sam model, więc na komentarze tym razem za bardzo nie liczę, ale jakby ktoś chciał coś skrobnąć, to niech się nie krępuje - każdą krytykę przyjmę na klatę A już nie opowiadaj, dobrze że nie zapomniałeś o tym malowaniu. Fajny jest, bez zbiorników wygląda bardziej rasowo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Maja 2022 Share Napisano 25 Maja 2022 Piękny i już. Jak zwykle niestety. Sama radość oglądać kolejną Sztukę w Twoim wykonaniu. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi