lesio-69 Posted May 22, 2022 Share Posted May 22, 2022 Na warsztacie wylądował taki tramwaj z MiniArtu. Ponad 1 kg plastiku. Jako dodatek taki zestaw akcesoriów ulicznych Malowanie jak art box - Charków 1940-1950 Na pierwszy ogień poszedł wózek jezdny. Trzeba powiedzieć, że mimo, iż będzie praktycznie niewidoczny, to ilość elementów robi wrażenie, mimo że nie wszystkie jeszcze są wycięte z ramek Podłoga z siedzeniami 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted May 22, 2022 Share Posted May 22, 2022 Nie znam się na tramwajach, ale czy te siedziska to nie za nisko są? To błąd Mini Arta czy tak było? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted May 22, 2022 Author Share Posted May 22, 2022 24 minuty temu, Seb napisał: Nie znam się na tramwajach, ale czy te siedziska to nie za nisko są? To błąd Mini Arta czy tak było? Siedziska ustawione tak na szybko. Będą jeszcze nóżki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted June 16, 2022 Author Share Posted June 16, 2022 Pierwsze malowanki: Silnik i rama wózka jezdnego Siedzenia Bok kabiny pasażerskiej I doszły siedzenia Na razie podłoga nie pomalowana. Nie wiem, czy będzie w kolorze drewna czy też w jakimś innym kolorze. Budka motorniczego I takie tam 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted June 16, 2022 Share Posted June 16, 2022 "Drewno" ładne pomalowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted June 17, 2022 Share Posted June 17, 2022 widać tu doświadczoną rękę szkutnika - drewienka wyszły pierwsza klasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted June 17, 2022 Share Posted June 17, 2022 15 godzin temu, lesio-69 napisał: Pierwsze malowanki: Jak mawia Skiper: - "Lodzio-miodzio" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted June 17, 2022 Share Posted June 17, 2022 Podłoga nawet jeśli była malowana, to z czasem wytarła by się do gołego drewna. Ścianki fajny kolor, gdzieniegdzie widać, że skończyła Ci się możliwość ruchu pędzla. Ale myślę, że nie będzie to widoczne z zewnątrz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juffre Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 Piękna robota. Drewno wspaniale Ci wyszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 W dniu 16.06.2022 o 23:33, lesio-69 napisał: Na razie podłoga nie pomalowana. Nie wiem, czy będzie w kolorze drewna czy też w jakimś innym kolorze. Pierwsza warstwa drewno, druga farba, która będzie wytarta tam, gdzie chodzą ludzie + przy krzesełkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted June 21, 2022 Author Share Posted June 21, 2022 46 minut temu, toled napisał: Pierwsza warstwa drewno, druga farba, która będzie wytarta tam, gdzie chodzą ludzie + przy krzesełkach. myślałem o takim kolorze jaki wykonałem na pokładzie Galeonu Hiszpańskiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 Też dobrze się prezentuje, ale jakieś wytarcia bym zrobił, w końcu tam ludzie chodzą cały czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted June 27, 2022 Author Share Posted June 27, 2022 Składam wózek jezdny. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted June 28, 2022 Share Posted June 28, 2022 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted June 28, 2022 Share Posted June 28, 2022 To wózek z zestawu? Bo wygląda jak metalowy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted June 28, 2022 Author Share Posted June 28, 2022 57 minut temu, toled napisał: To wózek z zestawu? Bo wygląda jak metalowy Tak, to jest plastikowy wózek z zestawu. Starałem się, żeby chociaż trochę przypominał metalowy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted June 28, 2022 Super Moderator Share Posted June 28, 2022 ruska wariacja na temat 641, kilka fotek https://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/straba641/straba.htm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted June 29, 2022 Author Share Posted June 29, 2022 10 godzin temu, Greif napisał: ruska wariacja na temat 641, kilka fotek https://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/straba641/straba.htm Znam te fotki, korci mnie ta zielona podłoga, ale chcę jeszcze cos wypróbować w kolorze drewna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted July 3, 2022 Author Share Posted July 3, 2022 Wózek został złożony. I przymierzony na sucho do podłogi A potem będzie tyle widać Na podłodze dojdzie z dołu jeszcze około 30 części 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted July 11, 2022 Author Share Posted July 11, 2022 Podłoga 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uapa Posted July 12, 2022 Share Posted July 12, 2022 Kiedyś to jednak byli fachowcy w tych zakładach naprawy taboru! Piękna robota! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted October 3, 2022 Super Moderator Share Posted October 3, 2022 jakieś postępy, bo tak siedzę i żuje ten popcorn i czekam ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 6 godzin temu, Greif napisał: jakieś postępy, Przyłączam się do pytania przedmówcy - coś tam brat skrobiesz w temacie? Delikatnie przypominam, że tzw dedlajn to 30 listopad (tego roku ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted October 4, 2022 Author Share Posted October 4, 2022 9 godzin temu, Greif napisał: jakieś postępy, bo tak siedzę i żuje ten popcorn i czekam ... 2 godziny temu, abtb napisał: Przyłączam się do pytania przedmówcy - coś tam brat skrobiesz w temacie? Delikatnie przypominam, że tzw dedlajn to 30 listopad (tego roku ) W tym tygodniu mam coś zamiar podziałać. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted November 2, 2022 Author Share Posted November 2, 2022 Takie tam malowanki. Na razie bez żadnych udziwnień. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts