chudyhunter Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 Kolejna mikro diorama (20x18mm) inspirowana na luźno zdjęciem 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 No i rodzinka się powiększa. Może czas na większy projekt np bitwa pod Kurskiem. Było by ciekawie. A propos modeli pojazdów to kto to produkuje? Sam drukujesz bo odlew to chyba nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Lipca 2022 Autor Share Napisano 12 Lipca 2022 21 minut temu, Endrju napisał: No i rodzinka się powiększa. Może czas na większy projekt np bitwa pod Kurskiem. Było by ciekawie. A propos modeli pojazdów to kto to produkuje? Sam drukujesz bo odlew to chyba nie jest? Większy? Wystarczy mi, że zaraz będzie 4 lata, jak rovie Szczecin Dlatego na odstresowanie, takie mikro dioramki są spoko Ten KaMi, to akurat żywica firmy Rainbow, ale np. na mojehobby jest całkiem sporo takich pojazdów w 700ce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 Z tym większym to żart oczywiście ale fakt, że o dioramę fragmentu bitwy pod Kurskiem w takiej skali można się pokusić. Może jednak przetarłeś jakiś nowy trend i ktoś się skusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 Mariusz, co tu dużo gadać ---> rewelacyjnie wyszło niby mógłbym się przyczepić że gąski mają nienaturalany zwis po prawej stronie i że cieniowanie twarzy słabo wyszło no ale nie będę skrupulaciarz bo i tak mi się bardziej podoba niż ta poprzednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Lipca 2022 Autor Share Napisano 12 Lipca 2022 11 godzin temu, Endrju napisał: Z tym większym to żart oczywiście ale fakt, że o dioramę fragmentu bitwy pod Kurskiem w takiej skali można się pokusić. Może jednak przetarłeś jakiś nowy trend i ktoś się skusi. Pewnie, że można zrobić. Kto wie, może kiedyś coś mnie najdzie i zrobię Na razie zastanawiam się, jaką kolejną mini zrobić 7 godzin temu, M.A.V. napisał: Mariusz, co tu dużo gadać ---> rewelacyjnie wyszło niby mógłbym się przyczepić że gąski mają nienaturalany zwis po prawej stronie i że cieniowanie twarzy słabo wyszło no ale nie będę skrupulaciarz bo i tak mi się bardziej podoba niż ta poprzednia Dzięki Zbychu W sumie to nie wiem, czy nie założyłem gąsek odwrotnie Moim zdaniem największą robotę robi dużą ilość zieleni. Lubię takie klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Lipca 2022 Share Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) Dlaczego jak wyjeżdża z wody śruby się nie kręcą No cóż poza tym nie mam do czego się przyczepić Edytowane 16 Lipca 2022 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Lipca 2022 Autor Share Napisano 16 Lipca 2022 3 godziny temu, Adamo722 napisał: Dlaczego jak wyjeżdża z wody śruby się nie kręcą No cóż poza tym nie mam do czego się przyczepić Zdradzę Ci sekret, tylko nikomu nie mów W zestawie były śruby, ale ich nie dalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 16 Lipca 2022 Share Napisano 16 Lipca 2022 A figurki to co to za wyrób?Jaki producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Lipca 2022 Autor Share Napisano 16 Lipca 2022 Teraz, push-up78 napisał: A figurki to co to za wyrób?Jaki producent? ION MODEL, jakaś mieszanka różnych zestawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 16 Lipca 2022 Share Napisano 16 Lipca 2022 Bardzo mi się podoba, jest moc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 Wszyscyśmy wzruszeni faktem, że jesteśmy świadkami narodzin nowej świeckiej tradycji! Na modelworku nam się urodziła! Bardzo pierwszorzędne. Takie modele to można nawet w apartamentach 7 m2 trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 12 godzin temu, taltos1 napisał: Bardzo mi się podoba, jest moc! Dzięki 1 godzinę temu, Marcin M. napisał: Wszyscyśmy wzruszeni faktem, że jesteśmy świadkami narodzin nowej świeckiej tradycji! Na modelworku nam się urodziła! Bardzo pierwszorzędne. Takie modele to można nawet w apartamentach 7 m2 trzymać. Widzimy co się dzieje. Niedługo to tylko na takie mieszkania będzie ludzi stać. Więc to są dioramy na skalę naszych potrzeb. Tymi dioramami otwieram oczy niedowiarkom 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 6 godzin temu, chudyhunter napisał: Tymi dioramami otwieram oczy niedowiarkom -Patrzcie - mówimy - to nasze, polskie i to nie jest nasze ostatnie słowo. Zrób jeszcze ze dwie i jak znalazł do kategorii "kolekcje" na każdym festiwalu w kieszeń wsadzisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 3 godziny temu, Marcin M. napisał: Zrób jeszcze ze dwie i jak znalazł do kategorii "kolekcje" na każdym festiwalu w kieszeń wsadzisz. Myślę, że będzie jeszcze więcej niż dwie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Lipca 2022 Share Napisano 20 Lipca 2022 Gratuluję pracy i fotki Admina. Jakiego mikroskopu używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Lipca 2022 Autor Share Napisano 20 Lipca 2022 (edytowane) Tylko oczu, nie potrafię pracować z różnego rodzaju lupami itd. Wszystko zależy od nastawienia. Musisz sobie powiedzieć, że to nie jest najmniejsze, co możesz zrobić Edytowane 20 Lipca 2022 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Lipca 2022 Share Napisano 21 Lipca 2022 (edytowane) 10 godzin temu, chudyhunter napisał: Tylko oczu, Zazdroszczę. Ja gołym okiem butelkę z piwem to jeszcze dostrzegę ale mniejsze rzeczy już w sferze wspomnień. Gratulacje za fotkę tygodnia. Byłeś moim faworytem. Edytowane 21 Lipca 2022 przez Endrju 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Lipca 2022 Share Napisano 21 Lipca 2022 Zrobiłem kiedyś ten model z kartonu, 1:24, dawno, dawno temu, z Małego Modelarza jeśli dobrze pamiętam.... Dioramusia cudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 21 Lipca 2022 Autor Share Napisano 21 Lipca 2022 6 godzin temu, Endrju napisał: Gratulacje za fotkę tygodnia. Byłeś moim faworytem. 22 minuty temu, Lipstein napisał: Dioramusia cudna. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Po prostu piękne, a co najważniejsze - całość wygląda bardzo realistycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi