Vieh_san Napisano 12 Sierpnia 2022 Share Napisano 12 Sierpnia 2022 Dzień dobry, cześć i czołem. Zainspirowany kolegą @jawkers zapragnąłem mieć milicyjnego UAZa. Rzadko bywam na tej części forum, ale co jakiś czas takie gościnne występy się przydają Na tę chwilę mam pomalowany silnik, który czeka jeszcze na wash, na czarno rama podwozia i inne jej elementy. Nie wiem jak powinna być pomalowana skrzynia biegów, bo o ile widziałem zdjęcie gdzie sprzęgło (?) było srebrne, za to nie wiem jak dalej. Teraz zdjęcia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Sierpnia 2022 Share Napisano 12 Sierpnia 2022 Ooo... Trzeba oglądać bo sam mam chrapkę na ten pojazd w grudniowej scenerii. Jeden gościu już nawet na niego czeka : Swoją drogą polecam tę figurkę Toro do towarzyszenia UAZowi jeśli zdecydowałbyś się na kawałek gruntu. Ale wracając do samego pojazdu to jedziesz z pudła czy przewidujesz jakieś dodatki? Ciekawi mnie jak rozwiążesz kwestie syren dźwiękowych i koguta z napisem Milicja. Także popcorn w dłoń i podpatruję. Powodzonka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2022 Figurant będzie, trochę z nim będę kombinował bo będę starał się odwzorować pewne zdjęcie, ale to już rozpoznałem trochę teren w dziale z figurkami. Kwestii syren jeszcze się specjalnie nie przyglądałem, koguta myślę wstępnie (takie mam zamarzenie, ale to wyjdzie później jak się dokładnie wszystkiemu przyjrzę) żeby po prostu oszlifować z przezroczystej ramki, a jego podstawę dorobić z hipsu. Samo mocowanie na razie nie wiem jak powinno wyglądać. Z dodatków mam tylko zegary i tabliczki z Yahu i kalkomanie. Ewentualne przeróbki będę pewnie kombinował sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Sierpnia 2022 Share Napisano 12 Sierpnia 2022 Może dobierzesz diodę świecącą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2022 12 minut temu, piotrkur napisał: Może dobierzesz diodę świecącą? Ooo dobry pomysł, nie pomyślałem o tym, może się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 12 Sierpnia 2022 Share Napisano 12 Sierpnia 2022 Mylycja i mylycja, a LWP jak zawsze poszkodowane A tak na poważnie to kibicuję, dotychczasowe efekty dobrze rokują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 Takie coś musisz wystrugać: zielony blue kogut z napisem Kalki do UAZa pewnie masz z zestawu ToroModel: UAZ-469 w Polsce cz.1 ToRo Model 35D22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 Piękny temat Mnie gdzieś kusi zrobić gazika w wersji afgan z Dszk na 3 nogu Jednego mam armijnego jako Gwardia. Rób niebieskiego bo sztosik A i fota odemnie z miasta Tarnobrzega cyknięta co ciekawe na Czerwonym Placu (org.Plac Bartosza Głowackiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 UAZ zawsze fajny. Oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 do tego kup: koksownik i barierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 Tu masz fajną inspirację: Galeria: Warsztat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Sierpnia 2022 Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2022 Kurcze w warsztacie nie widac zdjęć bo były na Photobucket wrzucone. Gdzies mam zdjecia z warsztatu na dysku, to postaram sie podnienić tak żeby były widoczne. Ja galeryjke zrobilem z milicyjnego Fiata 125p dostępnego na Allegro. Trochę ja przerobiłem bo była za duża. Mam zamiar robic kolejne modele ze stanu wojennego to skorzystam z takich koksowników. Jak ja budowalem Uaz'a to takich nie było, figurki też nie były dostepne. Super temat będę oglądal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 9 godzin temu, jawkers napisał: Kurcze w warsztacie nie widac zdjęć bo były na Photobucket wrzucone. Gdzies mam zdjecia z warsztatu na dysku, to postaram sie podnienić tak żeby były widoczne. Ja galeryjke zrobilem z milicyjnego Fiata 125p dostępnego na Allegro. Trochę ja przerobiłem bo była za duża. Mam zamiar robic kolejne modele ze stanu wojennego to skorzystam z takich koksowników. Jak ja budowalem Uaz'a to takich nie było, figurki też nie były dostepne. Super temat będę oglądal. Do wykorzystania masz jeszcze tarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Sierpnia 2022 Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Bartosz Ciesielski napisał: Do wykorzystania masz jeszcze tarcze Tak i dwóch milicjantów, jeden bez ręki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 14 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Dzięki za liczny odzew w temacie Dzisiaj pobawiłem się z wydechem głównie i mam nadzieję, że nie wyszło źle. Ja nie mam jeszcze do pojazdów oka, czy to co robie w miarę jest poprawne. Pomalowałem ten wydech na szaro, trochę białych kropek tu i tam, później ciemno brązowych. Po tym laserunkowo (chyba dobrze użyłem terminu? Cienka prześwitująca warstwa farby) pędzlem nałożyłem Leather z pactry. A potem dwa różne rdzawe/brązowe odcienie olejnego washa. Mając już te oleje trochę popaćkałem ramę, ale też nie wiem czy to jest w porzadku, czy raczej ścierać to? Myślę jeszcze trochę to zunifikować jakąś farbą co by robiła za brud/kurz z aerografu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 14 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Coś mi ten aparat w telefonie znowu koloryzuje ;/ Teraz patrzę na kompie na zdjęcia i na nich wydech jakiś taki żółty jest. W rzeczywistości jest ciemniejszy, taki bardziej brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Widzę dużo mocy w tej rdzy............ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Jak na moje oko to trochę za mocna ta rdza zarówno na wydziorze jak i na ramie. No chyba, że wiesz więcej o tym konkretnym egzemplarzu niż nam powiedziałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Niee, nie wiem o samochodzie nic ;D Po prostu starałem się odwzorowywać to co widziałem na zdjęciach różnych takich jak tutaj. Ta rdza na ramie najbardziej mnie niepokoi, bo myślę, że starali się dbać o swoje samochody. W rezultacie trochę chciałem żeby było tej rdzy na ramie, ale nie tak, że cała jest skorodowana, bardziej efekt, że spod farby, zaczyna wychodzić coś. Może powinienem bardziej skupić się w tym przypadku na dodaniu tej rdzy w miejscach jakiś łączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Jeśli chcesz mieć efekt rdzy wychodzącej spod farby to wystarczy ograniczyć jej ilość. Sama w sobie nie wygląda źle ale jest jej porostu za dużo jak na pojazd w czynnej służbie w warunkach prawie że cywilnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Powiem Ci, że wtedy w warsztatach milicyjnych było wystarczająco dużo czasu na takie czynności aby tej rdzy nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 No i super, o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 16 Sierpnia 2022 Share Napisano 16 Sierpnia 2022 (edytowane) W pojazdach służb mundurowych nikt nie dopuścić do takiego stanu samochód co kilkanaście kilometrów ma robione OT 1 i OT 2. Tam mechanicy szukają awarii lub zużytych podzespołów jak jest korozją działa blacharz , zaraz auto jedzie do lakiernika . Tak to wyglądało jak miałem praktyki w szkole na warsztatach w kolumnie transportu sanitarnego Edytowane 16 Sierpnia 2022 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 16 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2022 Jest tak jak mówisz, przynajmniej teraz, niestety nie wiem jak było wtedy. Trochę chciałem gdzieś rdzę poćwiczyć, ale będę widocznie musiał sobie tutaj to podarować i poprawić to ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 leki nalot może być ale nie za mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi