halset Napisano 30 Września 2022 Share Napisano 30 Września 2022 W sumie wrzucałem już parę zdjęć do tematu o moim Libijskim T-55 ale robi się bajzel więc będzie osobny warsztat. Stan obecny: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 1 Października 2022 Share Napisano 1 Października 2022 To zależy kto akurat dostarczył, były też czeskie. A po remoncie to był mix dopiero, bo często był w Gliwicach robiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 1 Października 2022 Share Napisano 1 Października 2022 Wygląda tak, że łał ... Schodzace białe kamo to jest to co lubię. Pisałeś, że był tam problem z tym pokrowcem na włazie kierowcy i wieżą. Jak to rozwiązałeś? Coś trzeba było podpiłować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Października 2022 Share Napisano 1 Października 2022 (edytowane) Przyjedź mamo na przysięgę !!!! Zaproszenie wysłał Szef.......... to były czasy Internacjonalizm, pomarańcze z Kuby na świętą, nie to co teraz inflacja tylko 17,2 % . To się już nie wróci...... Edytowane 1 Października 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Tak te okrągłe wloty powietrza to czeski patent do brodzenia, potem w trakcie produkcji zaczęli stosować bardzo podobne klapy do drodzenia do naszych pozdrawiam OLO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 A ja takiego wygrzebałem z czeluści dysku, może się przyda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 (edytowane) były takie: Potem zmienili na takie: Edytowane 6 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 2 Października 2022 Autor Share Napisano 2 Października 2022 W dniu 30.09.2022 o 23:53, bulik58 napisał: DDR-skim T-55 blizej bylo do polskiej czy rosyjskiej wersji? Ja tu tylko sklejam, pewnie jest tak jak koledzy piszą Akurat ten egzemplarz ma mało wspólnego z polską wersją. 23 godziny temu, TAW napisał: Pisałeś, że był tam problem z tym pokrowcem na włazie kierowcy i wieżą. Jak to rozwiązałeś? Coś trzeba było podpiłować? Tak, po prostu wyciąłem trochę plastiku w miejscu mocowania wieży tak, żeby można ją było założyć lekko obróconą. Nie wiem jak to dokładnie opisać, jak wrócę do domu to postaram się wrzucić jakieś zdjęcie, to wszystko będzie jasne. Dzięki za zdjęcia Panowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 7 Października 2022 Autor Share Napisano 7 Października 2022 Tak musiałem wygryźć te wcięcia na wieżę, żeby się ją dało założyć: A tak wygląda po pierwszych brudzingach: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 9 Października 2022 Autor Share Napisano 9 Października 2022 Pan po prawej niestety musiał mieć prawą rękę złamaną w dwóch miejscach żeby się lepiej dopasował, ale już mu lepiej więc pora myśleć o malunkach I teraz pytanie dla tych którzy lepiej niż ja się znają na figurkach (czyli do wszystkich): jaki kolor będzie odpowiedni? I jak podejść do tych cienkich paseczków, zignorować w tej skali, czy jest na to jakiś sposób? To będą moje pierwsze figsy w życiu, więc moje doświadczenie w tym temacie nie występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 9 Października 2022 Autor Share Napisano 9 Października 2022 Godzinę temu, bulik58 napisał: Z tego co pamietam to byl kolor zblizony do ponizszej farby Humbrol H26 Spoko, a jakiś odpowiednik np Vallejo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Października 2022 Share Napisano 9 Października 2022 2 godziny temu, halset napisał: np Vallejo? Spróbuj apki Hobby Color Cenverter. Valejo 70879 green brown, ak 11126 green brown standard, ral 8000 green brown. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 (edytowane) Syfienie już jest boskie. Deszczyku na mundurze w tej skali raczej nie odtworzysz, bo to trochę tak, jak z imitacją płótna na Czapli w 72-ce Edytowane 10 Października 2022 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 24 Października 2022 Autor Share Napisano 24 Października 2022 Moi pierwsi figuranci Jeszcze parę małych poprawek będzie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 24 Października 2022 Autor Share Napisano 24 Października 2022 10 minut temu, bulik58 napisał: Bardzo fajnie wyszly te figsy, z jakiego zestawu one pochodza? Twarzyczki to plastyk czy zywica_ , To Miniart 37037 z kilkoma przeróbkami, twarze zestawowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Bardzo konkretni ci pierwsi figuranci Malowałeś białka oczu czy wybrnąłeś światłocieniem? Pytam bo samych oczu nie widzę, ale wygląda to i tak bardzo naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Super, ale deszczyk/igiełki można by było spróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 (edytowane) 7 godzin temu, TAW napisał: Malowałeś białka oczu czy wybrnąłeś światłocieniem? Pytam bo samych oczu nie widzę, ale wygląda to i tak bardzo naturalnie. Za cienki jestem na takie rzeczy, dziwnie to wyglądało więc poprzestałem na ciemniejszych kropkach i jakos to musi przejść. 25 minut temu, johnrambo napisał: Super, ale deszczyk/igiełki można by było spróbować... Nie ma szans... Próbowałem na innej figurce ale jak bym się nie starał to w tej skali wydaje mi się to niemożliwe :< Może dałoby się to jakimiś kalkami rozwiązać ale nic nie znalazłem. Edytowane 25 Października 2022 przez halset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Października 2022 Share Napisano 27 Października 2022 Zobacz fest zaostrzonym ołówkiem ten "deszczyk".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_matejko Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 Fajnie polowałeś figurki. Deszczyk można by było zrobić ostro zaostrzona kredką w brązowym kolorze ale generalnie tej skali i tak nie powinno być to widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 13 Listopada 2022 Autor Share Napisano 13 Listopada 2022 (edytowane) Dobry pomysł z tym ołówkiem/kredką, ale niestety to nie na moje siły... próbowałem na testowej figurce ale jak bym się nie starał to porównując do zdjęć deszczyk wyglądał na o wiele za duży. Myślę że w tej skali po prostu sobie odpuszczę, na swoje usprawiedliwienie - na tak pomniejszonym zdjęciu i tak go prawie nie widać: A tymczasem czołg gotowy powiedzmy w 98%: Gąski jeszcze się "dociskają" żeby trochę zwis ukształtować. Edytowane 13 Listopada 2022 przez halset 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 Zobacz jak forumowicze witają Twój model w galerii: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 Pierwsze przymiarki: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 (edytowane) Turret panzer 3 najt shift, ten spad. Tak mi się skojarzył Edytowane 16 Listopada 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 12 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Turret panzer 3 najt shift, ten spad. Tak mi się skojarzył Pierwotnie plan był trochę inny ale fakt że te korzonki to perfidnie od nightshifta zgapione, wstyd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi