Kolekcjoner WP Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 To już będą ponad 4 lata odkąd skleiłem to mydło w całość. Bacznie będę śledzić Twój warsztat, bo chodzi za mną drugi egzemplarz naszego Mi-2 w aktualnym jednobarwnym malowaniu wojskowym. W moim modelu kabina była źle odlana, być może za szybko wyciągnięta z formy, ale udalo się złożyć w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Mi-2 LPR, która stoi na lotnisku na Bemowie jest totalnie wykastrowana ze sprzętu medycznego, ale mogę zapytać czy pracuje tam jeszcze ktoś, kto pamięta tamte czasy. Od 2007 w LPR, latają już EC-ki. Szanse marne.... Podsuwam temat na następny model: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 @robertmodelarz masz może fotki tego, co się znajduje wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 25 minut temu, Grzes napisał: @robertmodelarz masz może fotki tego, co się znajduje wewnątrz? Prośba do kolegów z LPL wysłana, zrobią foty przy najbliższym dyżurze - w wolnej chwili jak nie będą latać. Działamy dalej!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 16 minut temu, robertmodelarz napisał: Prośba do kolegów z LPL wysłana, Jestem zobowiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 @Sławekb kurde tak mi go pokazując jeden obok drugiego to mnie przekonałeś. Ten przód faktycznie wygląda źle jeśli chodzi o kształt. To jeśli o hobby bossa to jakaś konkretna wersja powinna być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Obojętne - te same wypraski (a dodatki i tak wyrzucasz). Łopaty weź z tego zestawu, który masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 19 minut temu, Kon_Bar napisał: Obojętne - te same wypraski (a dodatki i tak wyrzucasz). Łopaty weź z tego zestawu, który masz Zamówiony, powinien jutro być. Z Twojego tematu widziałem, że też łopaty brałeś chyba? Wziąłem jeszcze tą część z wlotami powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 2 godziny temu, Vieh_san napisał: @Sławekb kurde tak mi go pokazując jeden obok drugiego to mnie przekonałeś. Ten przód faktycznie wygląda źle jeśli chodzi o kształt. To jeśli o hobby bossa to jakaś konkretna wersja powinna być? Przecież mówiłem od razu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 23 minuty temu, Mitrandir napisał: Przecież mówiłem od razu Ale człowiek jest uparty jak osioł ;D nie sądziłem, że taka różnica w nich będzie. W oczekiwaniu na model, będę dalej dorabiał sprzęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Ja też bym tak postąpił.........no i super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 3 godziny temu, Vieh_san napisał: Ale człowiek jest uparty jak osioł ;D nie sądziłem, że taka różnica w nich będzie. W oczekiwaniu na model, będę dalej dorabiał sprzęt. To jak chcesz te silniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 Doszły blaszki i głowica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Teraz, Vieh_san napisał: Doszły blaszki i głowica. Tyle tylko że blaszki są do intecha... Przy HB średnio je wykorzystasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 (edytowane) 1 minutę temu, Mitrandir napisał: To jak chcesz te silniki? O to chodzi? https://www.scalemates.com/kits/quickboost-qb-72-350-mi-2-hoplite-air-intake--199726 No wiem, ale to nie pasują aż tak? Edytowane 18 Października 2022 przez Vieh_san Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 Pomalowałem sobie ssak, defika i butle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 @Mitrandir mogło uciec w poprzednim poście, bo dodałem w edycji to pytanie, więc jeszcze raz zapytam. Dlaczego za bardzo nie wykorzystam blach? Nie ma potrzeby takiej, czy nie pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 2 godziny temu, Vieh_san napisał: O to chodzi? https://www.scalemates.com/kits/quickboost-qb-72-350-mi-2-hoplite-air-intake--199726 No wiem, ale to nie pasują aż tak? Nie, te z wydechami i klapki. https://www.mojehobby.pl/products/Mi-2-Hoplite-set-air-intake-exhaust-F.O.D.-HBO.html Najbardziej wydechy leżą, ale da się na gorąco obrobić i rozchylić troszkę. Zobacz w moim LPRze jak ja zrobiłem, Ja użyłem zestawowego z modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 5 minut temu, Vieh_san napisał: @Mitrandir mogło uciec w poprzednim poście, bo dodałem w edycji to pytanie, więc jeszcze raz zapytam. Dlaczego za bardzo nie wykorzystam blach? Nie ma potrzeby takiej, czy nie pasują? Jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 12 minut temu, Mitrandir napisał: Nie, te z wydechami i klapki. https://www.mojehobby.pl/products/Mi-2-Hoplite-set-air-intake-exhaust-F.O.D.-HBO.html Najbardziej wydechy leżą, ale da się na gorąco obrobić i rozchylić troszkę. Zobacz w moim LPRze jak ja zrobiłem, Ja użyłem zestawowego z modelu. Obejrzałem galerię bardzo fajnie wyszedł Muszę przyznać, że przy zakupie modelu HB się pospieszyłem i dokupiłem właśnie tylko część z wlotem powietrza, bez wydechów. Nie było ich na stanie wczoraj jeszcze... Dałem d**y po całości, tym bardziej, że są w tej samej cenie. Aghrr teraz to się tylko . Już nie będę kombinował, zrobię z tego co mam, a wydechy też spróbuję zmodyfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Godzinę temu, Vieh_san napisał: Obejrzałem galerię bardzo fajnie wyszedł Muszę przyznać, że przy zakupie modelu HB się pospieszyłem i dokupiłem właśnie tylko część z wlotem powietrza, bez wydechów. Nie było ich na stanie wczoraj jeszcze... Dałem d**y po całości, tym bardziej, że są w tej samej cenie. Aghrr teraz to się tylko . Już nie będę kombinował, zrobię z tego co mam, a wydechy też spróbuję zmodyfikować. Więc po ras trzeci zapytam... Chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 2 minuty temu, Mitrandir napisał: Więc po ras trzeci zapytam... Chcesz? Bardzo chętnie, o ile to nie problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Teraz, Vieh_san napisał: Bardzo chętnie, o ile to nie problem. Na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 8 godzin temu, Vieh_san napisał: @Mitrandir mogło uciec w poprzednim poście, bo dodałem w edycji to pytanie, więc jeszcze raz zapytam. Dlaczego za bardzo nie wykorzystam blach? Nie ma potrzeby takiej, czy nie pasują? zależy czego oczekujesz… Wnętrze jest nieco za duże. Za to, jeżeli planujesz otworzyć drzwi (zwłaszcza przednie) to blaszki sporo dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 3 godziny temu, Kon_Bar napisał: zależy czego oczekujesz… Wnętrze jest nieco za duże. Za to, jeżeli planujesz otworzyć drzwi (zwłaszcza przednie) to blaszki sporo dają Mam otwarte drzwi i nie wykorzystywałem blaszek w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi