caughtinthemiddle Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca (edytowane) 11 minut temu, Grzes napisał: Cały czas operują na tej samej wersji kadłuba, więc wypraski pewnie te same. Choć układ kabin transportowych w poszczególnych śmiglakach był różny. Może jakieś fotele dodali? Na stronach produktowych są zdjęcia wyprasek i bokorysy (niektórych - bo np. nadwiślański na pudełku ma napisane 5 marking options, a bokorysy są tylko 2) opcji malowania (ale nie kalkomanii): https://www.answerkits.pl/en/home/26-pzl-w-3w-3a-sokol-polish-police.html https://www.answerkits.pl/en/home/25-pzl-w-3w-3a-sokol-103-pulk-lotniczy-njw.html ...przy czym w opisie zawartości tego drugiego pojawia się "1 3D print part", ale zdjęcia brak. Edytowane 17 Marca przez caughtinthemiddle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca (edytowane) 9 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: nadwiślański na pudełku ma napisane 5 marking options, a bokorysy są tylko 2 Dobra, już wiem! Zestaw zawiera 3 wersje egzemplarza 420 (różnice właściwie tylko w oznakowaniu, bo malowanie jest to samo, w tym jedno cywilne) i 2 wersje do 315 (tu różnice oznakowania są naprawdę znikome) Edytowane 18 Marca przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca co by nie pisać. Trzeba nowe sokoły kupić. będą leżeć na polce na razie. ja utknąłem na toprowskim. nie jest to łatwy temat do sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca (edytowane) 42 minuty temu, bart207skw napisał: Trzeba nowe sokoły kupić. Mnie to tylko zastanawia, czemu modele Sokoła najdroższe są... na stronie producenta Edytowane 18 Marca przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Pewnie żeby Klienci nie zawracali głowy i kupowali w sklepach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Sokół ze Stotrzeciego wylądował Druk 3D to daszek za silnikiem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Panowie, czy ktoś z Was zdobył się na odwagę i zamówił Casę w przedsprzedaży?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 56 minut temu, Grzes napisał: Panowie, czy ktoś z Was zdobył się na odwagę i zamówił Casę w przedsprzedaży?? No mnie poniosło i zamówiłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia W dniu 21.03.2024 o 23:36, Grzes napisał: Sokół ze Stotrzeciego wylądował Druk 3D to daszek za silnikiem Nie widziałem wcześniej tego elementu. Wygląda dosyć siermiężnie jak na druk 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 7 godzin temu, Grzes napisał: Panowie, czy ktoś z Was zdobył się na odwagę i zamówił Casę w przedsprzedaży?? Ja oglądałem w Bytomiu i odpuściłem. Mam tyle Amodeli w schowku, że kolejny mi niepotrzebny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Godzinę temu, Kon_Bar napisał: oglądałem w Bytomiu i odpuściłem. Aż taka nędza? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 52 minuty temu, Grzes napisał: Aż taka nędza? Zauważyłem dwie rzeczy: - wiotkość kadłuba (przynajmniej testowy wtrysk, który był prezentowany) - duża ilość części (kto klei(ł) Sokoła / Anakondę pewnie wie co mam na myśli - poszatkowanie elementów) Byłem prawie zdecydowany na zakup do momentu, gdy... zobaczyłem sklejony testowo fragment kadłuba, gdzie wg mnie było widać strasznie dużo szpachli. No i wtedy zapał opadł... Edytowane 21 Kwietnia przez Kon_Bar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 21 minut temu, Kon_Bar napisał: duża ilość części (kto klei(ł) Sokoła / Anakondę pewnie wie co mam na myśli - poszatkowanie elementów) U mnie wprawdzie są na razie tylko w pudłach, ale właśnie to mnie nieco do tych modeli zniechęca. Zwłaszcza, że Sokołów chciało by się zrobić kilka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Dostal już ktoś Case z preorderu i może pochwalić się lub pożalić zawartością pudla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Model dostępny ma być od 26 maja - taka informacja jest na stronie sklepu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja (edytowane) Co ciekawe, na stronie sklepu nadal jest cena 259zł Za to koszty wysyłki... aż 22zł Razem 281zł i już tak atrakcyjnie nie jest... Edytowane 13 Maja przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Wg mnie w sklepach będzie taniej - na przykładzie Fafika: W sklepie Answera cena 185zł Exito 159zł minus 8% (stały klient), a Wysyłka od 300zl darmowa Także podejrzewam ta cena 259 zł to będzie cena w sklepach, dodasz kilka farb i masz wysyłkę gratis. Ja czekam aż pojawi się w np. w Exito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja (edytowane) 65 Euro za 72-ke, nawet jesli jest to duzy model, to dla mnie za duzo za te cene kupie Vulcana z Airfixa Edytowane 13 Maja przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Jak dla mnie , to Casa mogłaby być bez tego całego wnętrza. No może z kabiną pilotów. Ale tańsza. Wersja droższa z wnętrzem. Czyli taki Amodel czy KovoZavody. Nie wiem czy da sie tak zrobic z tymi ramkami co są obecnie w pudełku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja 3 godziny temu, Maxy napisał: Jak dla mnie , to Casa mogłaby być bez tego całego wnętrza. No może z kabiną pilotów. Ale tańsza. Wersja droższa z wnętrzem. Czyli taki Amodel czy KovoZavody. Nie wiem czy da sie tak zrobic z tymi ramkami co są obecnie w pudełku... Nie jestem pewien, ale coś mi się wydaje, że ładowni ten model nie ma - tylko kokpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja czyli zostaną z wypraskami. A KP może kiedyś skopiuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja Porównując planowaną cenę "Casy" do ceny np. naszego "Herka" w 72 z Italeri lub (o zgrozo) ze Zvezdy, to jednak wybiorę większego . A tu poczekam. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Podobno Answer rozpoczął wysyłkę C.295 zamówionych w preorderze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Czekam cierpliwie na opinie użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Pierwsza opinia jest juz na fb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi