rudy0007 Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 22 minuty temu, abtb napisał: jak w wątkach ukraińskich Nie chadzam tam to i też nie wiem. Szkoda czasu. 23 minuty temu, abtb napisał: Słowo skauta I oby bo drugi raz nie będę się powtarzał, aż tak dobrze mi tu nie płacą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Godzinę temu, rudy0007 napisał: Szkoda czasu. Może i szkoda ale jaka "przyjacielska" atmosfera A wracając do tematu dziś podejmę (taką mam nadzieję) próbę przerobienia w przydomowym warsztacie F-104J na F-104S. Myślę że efekt może być zaskakujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 4 minuty temu, abtb napisał: dziś podejmę (taką mam nadzieję) próbę przerobienia w przydomowym warsztacie F-104J na F-104S. Myślę że efekt może być zaskakujący Ani chybi dwa z jednego wyjdą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 2 godziny temu, barszczo napisał: Ani chybi dwa z jednego wyjdą Kwit jest: schemat malowania jest: Tylko działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Nigdy nie rozumiałem idei "bliźniaków". Co to niby ma dać? Większy udźwig? Rozszerzone uzbrojenie? Bo chyba nie osiągi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 4 minuty temu, jachud3 napisał: Co to niby ma dać? Teoretycznie większy zasięg, jak np w Twin Mustangu. Ale ogólnie to chyba ślepa ulica w rozwoju awiacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 13 godzin temu, abtb napisał: Chwila Bo się trochę pogubiłem To ten/ta żuraw/bocian/gęś ma być w końcu na włoskim "37-23" czy na "bombie roku" (w polskim malowaniu) Jak nic trzeba powołać komisję do "zbadania wpływu ptactwa na obiekty latające i ich malowanie" To wyjaśniam, ptactwo na włoskim oczywiście, a na "bombie roku", to przecież podwodne stworzenie ma być- sardynka ' w każdym bądź razie też na "s"... To tak w nawiązaniu do tytułu wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Soris napisał: To wyjaśniam, Dobra, dobra - ja tu mam wszystko ogarnięte i zaplanowane A tymczasem wyprawa do magazynu: Drogą przekupstwa od magazyniera dało się wycyganić to i owo: Są jeszcze pewne braki ale na samą konstrukcję wpływu nie mają I jak się to pożeni z tym: to jest duża szansa, że wyjdzie to co trzeba, czyli TEMAT Nr 6 zapowiedzi warsztatowych W razie "W" do dyspozycji jest kilka aftermarketów: A tymczasem na lakierni; Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez abtb 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) Powoli do przodu - makaron nr 1 w końcowym lakierze, jeszcze tylko kolor na światełka i można zamykać warsztat: Z rzeczy innych - malowanie ołówka Mitschubishi: oraz włoskiej gęsi: Jeszcze trochę z tym makaronem zejdzie Edytowane 27 Września 2023 przez abtb 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 31 Sierpnia 2023 Share Napisano 31 Sierpnia 2023 Dobrze, że Cię namówiłem na tego białego Włocha, wygląda dobrze W drugim zaś trochę jakoś mi nie pasują te kolory, tak niby za jasne, za bardzo szare, zwłaszcza ten ciemniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) 45 minut temu, rudy0007 napisał: W drugim zaś trochę jakoś mi nie pasują te kolory, tak niby za jasne Marudzisz pan jak majster przy robocie A czy ty Kolego wiesz, że ten samolot był najprawdopodobniej w czasie testów przemalowywany? Bo niby jak wytłumaczyć takie coś: czyli zupełnie inny kształt plamy na stateczniku pionowym. Powiadasz że ci kolor nie podchodzi - otóż trza trochę literatury powertować, żeby stwierdzić że każdy autor podaje .....różne kolory. Ciemny szary raz jest określany jako kolor stosowany na samolotach francuskich z WW II, innym razem jak stosowany na F-14/15/16 Włoscy modelarze (czyli teoretycznie ci co są najbliżej koryta) malują tak: lub tak: I co pan powiesz w temacie góry usterzenia poziomego: w starym typie kamo, z plamą szarą czy jak co poniektórzy sugerują zupełnie bez: Ja osobiście nie znalazłem takiej fotki, która by pokazywała tą plamę na usterzeniu. Jeszcze można "dopuścić" ciemno szarą ale skąd stary typ kamuflażu? Podsumowując: przyjąłem kolorystykę eksperymentalną tak samo jak eksperymentalny był ten kamuflaż Nawet kokardy na skrzydłach raz są dwie, a raz jedna. Mi kolory pasują - a jak autorowi pasują to znaczy, że wszystkim pasują Aha - po siuwaksach i tak pewnie odrobinę ściemnieje Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 Trochę może nie do końca jestem pewny czy mogę tu wkleić ale w temacie 104ki się mieści. Uważam że warto obejrzeć: Fajne i łatwe w obróbce tworzywo a wychodzą fajne modele. Jeżeli zaśmiecam Koledze abtb wątek to przepraszam i proszę moderatora o usunięcie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 Jak mawiał Jakub Wędrowycz: "Tylko z kamienia nie utoczysz." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października 2023 Autor Share Napisano 9 Października 2023 (edytowane) Dobra, panowie - lecimy dalej Makaron nr 2 czyli "37-23" Teraz pora na łosia i podwieszanie "vyzbroya" i temat nr 4 będzie można uznawać za zamknięty Lecąc dalej - japńszczyzna na razie wygląda tak: Uprzedzając pytanie o "klopsy" - będą lepione, gdyż mały japoński człowiek stwierdził że trzeba na nich trochę napisów eksploatacyjnych nanieść. I nie ma szans, żeby to od masek wymalować I tematy nr 4 i 5 na jednej fotce: Temat nr "6" (czyli szwab ) na razie w dwóch kawałkach: Wybiegając w przyszłość - z dalekiej Japonii dotarła już paczka z pudełkiem z "polską" wersją : oraz "wiatr od morza" przywiał tajemnicze numery do tematu nr "8", który wszyscy lepili w nieświadomości, że lepili źle I nie ma co się dalej rozpisywać, bo robota czeka Edytowane 14 Listopada 2023 przez abtb 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 Ten F-104J od Hasy ma wklęsłe czy wypukłe linie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października 2023 Autor Share Napisano 9 Października 2023 Jak najbardziej wklęsłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 3 godziny temu, abtb napisał: nie ma co się dalej rozpisywać, bo robota czeka Deklaracje jak przed wyborami a efektów w postaci galerii brak. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października 2023 Autor Share Napisano 9 Października 2023 12 minut temu, Xmen napisał: efektów w postaci galerii brak O przepraszam bardzo - w dniu wczorajszym Fotmajster zrobił fotki dla Shackletona i trzech "śledzi". Teraz leci obróbka. Efekty niebawem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października 2023 Autor Share Napisano 9 Października 2023 2 godziny temu, abtb napisał: Efekty niebawem Pierwsze "efekty" w portfolio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 8 godzin temu, abtb napisał: Temat nr "6" (czyli szwab ) na razie w dwóch kawałkach: Tzn jaki dokładnie? Proszę więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października 2023 Autor Share Napisano 9 Października 2023 37 minut temu, rudy0007 napisał: jaki dokładnie? Dokładnie taki, jaki został określony w temacie nr 6 40 minut temu, rudy0007 napisał: Proszę więcej szczegółów. Więcej szczegółów wkrótce, czyli tak około miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 19 minut temu, abtb napisał: Dokładnie taki, jaki został określony w temacie nr 6 19 minut temu, abtb napisał: Więcej szczegółów wkrótce, czyli tak około miesiąca Co za sknera, nie dość że człowiek się interesuje, chce jakiś "ruch" zrobić to jeszcze coś takiego Skandal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 Bardzo ładnie, śledzi przybywa. Japońszczyzna super . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października 2023 Autor Share Napisano 9 Października 2023 55 minut temu, rudy0007 napisał: Tak najprościej - upaść na kolana i udawać bezsilność. Proszszę: 57 minut temu, rudy0007 napisał: sknera Czy Ty mnie przypadkiem z kimś nie mylisz? 59 minut temu, rudy0007 napisał: człowiek się interesuje, chce jakiś "ruch" zrobić Dajesz - świat czeka na tajne fotki, rysunki itp. - otwieraj szuflady i się chwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 Patrz.... Zapomniałem o tym Mogłeś napisać na PW o co chodzi, wtedy byśmy dalej utrzymali wszystko w tajemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi