Skocz do zawartości

MiG 29, ICM, 1/72

abtb

Rekomendowane odpowiedzi

Tradycyjnie: niedziela-śniadanie-kawa -galeria :D

Dziś zapowiadana  (i być może oczekiwana) galeria MiG-a 29 ICM-u. Wszystko na temat modelu napisałem w warsztacie.  Jest to, jak widać ,obok MiG-acza @socjo1, kolejna galeria tego samolotu. Ja co prawda nie napociłem się tyle co konkurencja, nie nawkładałem aż tyle  "towaru" i na dokładkę zrobiłem samolot w barwach kraju który raczej nie walczy o wolność naszą , waszą i czyjąkolwiek :wink:

I na dokładkę nie naścierałem się kleju z masek, ponieważ bezczelnie wymalowałem kamo z tzw. łapy albo jak kto woli "z ręki"

Tyle tytułem wstępu, teraz fotki.

MiG -29, wersja 9-13, gdzieś w Libii, w którymś tam roku na lotnisku w Benghazi wink3

dgW2nfa.jpg

SztygoS.jpg

3VCwF8h.jpg

BjCYc2W.jpg

otprD98.jpg

7dVxcuL.jpg

8L7UwXA.jpg

HrU2tWE.jpg

og9DFFt.jpg

nppo7Z8.jpg

3t6vrNY.jpg

FgZbG9u.jpg

0Z1Tbvj.jpg

L9sSPE1.jpg

zvsbxHE.jpg

CuONneX.jpg

bNl1q36.jpg

I takie trio mi się już uzbierało:

12ndpNz.jpg

Cicho powiem, że temat będzie rozwijany :wink:

A teraz można pisać do woli bo to najprawdopodobniej ostatnia galeria w tym roku, a na pewno za tydzień nic nie będzie bo jadę na wystawę indywidualną ze swoimi "śledziami" do Tarnobrzegu (Tarnobrzega 🤔).

Tak więc - używać sobie do woli.

:kawa:

Edytowane przez abtb
  • Like 18

Obłędnie piękne prace na które zawsze jest przyjemnie popatrzeć,no a zdjęcia palce lizać :piwo:. Świetny klimatyczny egzotyczny temat. 

• Thanks 2

W dniu 27.11.2022 o 09:19, Xmen napisał:

sprytne rozwiązanie sprawy malowania wlotów i wnętrza dysz silników.

Ale tam nie ma co malować - pusto jak w bębnie :D

W dniu 27.11.2022 o 09:45, kapsel napisał:

zdjęcia palce lizać

Nie będę ukrywał, że fotki są autorstwa kolegi Łukasza ( @astarott )   który też poza tym potrafi robić ładne modele,

ale z przyczyn dla mnie całkowicie nieznanych wstydzi się je pokazywać na naszym forum (a taki duży chłopak 🤔)

Po porostu od czasu do czasu wpadam do niego na towarzyską kawę i wtedy odpala swoje studio i cyka mi kilka galerii, za co jestem mu dozgonne wdzięczny :piwo:

W dniu 27.11.2022 o 09:55, HK1885 napisał:

masz swój styl.

O, już kolejna osoba o tym wspomina. Może trafię do jakiej Wikipedii :haha:

W dniu 27.11.2022 o 09:55, tomekk napisał:

Tarnobrzegu = Bydgoszczu. 🤪

Hmm 🤔 Czyli że co

Tarnobrzega = Bydgoszcza ?

Mam znajomego w Bydgoszcza - zadzwonię i podpytam wink3

Dziękuję wszystkim za opinie i uwagi :piwo:

Trochę taki mecz Libia - Ukraina nam się w ten niedzielny poranek rozgrywa. Ciekawe jaki będzie wynik. Można by pójść do buka i coś tam postawić :haha:

Mam nadzieję, że Babaryba 2023 wypali i będzie mi dane postawić swojego Migacza obok MiG-a Michała na stoliku IPMS-u.

Edytowane przez abtb

24 minuty temu, abtb napisał:

ale z przyczyn dla mnie całkowicie nieznanych wstydzi się je pokazywać na naszym forum (

Wstydzi się?:hmmm:

Edytowane przez Xmen

52 minuty temu, abtb napisał:

Mam nadzieję, że Babaryba 2023 wypali i będzie mi dane postawić swojego Migacza obok MiG-a Michała na stoliku IPMS-u.

Także mam nadzieję, że impreza wypali. Chciałbym poznać kolegów osobiście, przyjrzeć się prezentowanym tu miniaturom i samemu coś pokazać szerszemu gronu poraz pierwszy :wojo:

• Like 2

Ładny model, plus za niestandardowe barwy, drugi plus za to, że nie śledź 😉☕wypita, galeria że smakiem oblukana. 

3 godziny temu, abtb napisał:

@socjo1najprawdopodobniej ostatnia galeria w tym roku,

To co ja teraz będę do kawy łykał 😖

Ps, jak usuwać wspominki? 

• Thanks 1

28 minut temu, giberes napisał:

Ps, jak usuwać wspominki? 

Edytujesz wypowiedź, najeżdżasz na tekst, kasujesz a potem ustawiasz kursor za wklejoną ramką i kasujesz. (Chyba tak :hmmm:)

Teraz, mig napisał:

Te bomby pod skrzydłami to profanacja tego myśliwca. 

Ale w sam raz do zbombardowania politycznej konkurencji. 

Kolejne Migacze będą wedle życzenia - same rakiety (albo prawie wink3)

Ale fajnie się porobiło, rzeczywiście mamy dziś na Forum Mig Alley. Niby takie same, a każdy tak inny!

Bardzo ładnie zmalowany Mig, na Twoim "zwykłym" poziomie, do którego nas przyzwyczaiłeś.

Całość - kamuflaż, oznaczenia państwowe, dekle na elementach silników oraz "głupie" bomby tworzą harmonijną całość, czyli 100 % egzotyka. Zasłużony "lajk" dla Ciebie.

ICM - no cóż, jaki koń jest, każdy widzi - i na tym poprzestańmy...

Przy okazji - Tomku, możesz zdradzić, jakiego tła Łukasz używa do zdjęć?

@abtb:

Cytat

Ja co prawda nie napociłem się tyle co konkurencja

prawdę mówiąc, tak jak napisałem - dla mnie Mig był dużym wytchnieniem po okrętach i Tornado z Revellaa, a więc jak napisałem - warsztat 100 relaksacyjny i jak na mnie ekspresowy. Co chciałem i umiałem to dorobiłem, na co nie miałem ochoty, to bez żalu i wstydu - olałem. Także ten...

Do zobaczenia na Babierybie lub na niebieskim Forum w konkursie o transporcie!

Pozdrawiam,

Michał

Edytowane przez socjo1

Godzinę temu, socjo1 napisał:

"głupie" bomby

Wiedziałem, że to dobry pomysł :banan: Teraz mój MiG zostanie zapamiętany jako "bombowy MiG"  czyli w tłumie nie zginie :yahoo:

Niby takie same, a każdy tak inny!

Ba wasze to 9-12 a mój 9-13 :wink:

Zasłużony "lajk" dla Ciebie.

Dziękuję bardzo :piwo:

możesz zdradzić, jakiego tła Łukasz używa do zdjęć?

Białego albo czarnego - w zależności od potrzeb, ewentualnie  wymagań gości.

Do zobaczenia na Babierybie

Oby, bo już nudno się robi :kwasny:

lub na niebieskim Forum w konkursie o transporcie!

Ten "Transport...." już tyle razy się otarł o pierwsze miejsce, że chyba szybciej będzie zorganizować warsztat grupowy niż konkursowy. W sumie można by było i na  MW sobie zrobić taki wspólny warsztacik :chytry:

Edytowane przez abtb

Godzinę temu, abtb napisał:

Ten "Transport...." już tyle razy się otarł o pierwsze miejsce, że chyba szybciej będzie zorganizować warsztat grupowy niż konkursowy. W sumie można by było i na  MW sobie zrobić taki wspólny warsztacik :chytry:

Poczekajmy co tam się wykluje w nowym konkursie, a potem stosownie zareagujemy. Ze dwa mocne typy już mam!

• Like 1