abtb Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) Tradycyjnie: niedziela-śniadanie-kawa -galeria Dziś zapowiadana (i być może oczekiwana) galeria MiG-a 29 ICM-u. Wszystko na temat modelu napisałem w warsztacie. Jest to, jak widać ,obok MiG-acza @socjo1, kolejna galeria tego samolotu. Ja co prawda nie napociłem się tyle co konkurencja, nie nawkładałem aż tyle "towaru" i na dokładkę zrobiłem samolot w barwach kraju który raczej nie walczy o wolność naszą , waszą i czyjąkolwiek I na dokładkę nie naścierałem się kleju z masek, ponieważ bezczelnie wymalowałem kamo z tzw. łapy albo jak kto woli "z ręki" Tyle tytułem wstępu, teraz fotki. MiG -29, wersja 9-13, gdzieś w Libii, w którymś tam roku na lotnisku w Benghazi I takie trio mi się już uzbierało: Cicho powiem, że temat będzie rozwijany A teraz można pisać do woli bo to najprawdopodobniej ostatnia galeria w tym roku, a na pewno za tydzień nic nie będzie bo jadę na wystawę indywidualną ze swoimi "śledziami" do Tarnobrzegu (Tarnobrzega ). Tak więc - używać sobie do woli. Edytowane 2 Lutego przez abtb 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Bardzo ciekawy. Widzę sprytne rozwiązanie sprawy malowania wlotów i wnętrza dysz silników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Świetny . No i w kamuflażu. Rodzinka na ostatnim zdjęciu wzorcowa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Obłędnie piękne prace na które zawsze jest przyjemnie popatrzeć,no a zdjęcia palce lizać . Świetny klimatyczny egzotyczny temat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 MiG alley w niedzielę o poranku... Daje radę ICMowa 29, świetnie pomalowany, przyciąga wzrok - masz swój styl. Gratuluję! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Tarnobrzegu = Bydgoszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 27.11.2022 o 09:19, Xmen napisał: sprytne rozwiązanie sprawy malowania wlotów i wnętrza dysz silników. Ale tam nie ma co malować - pusto jak w bębnie W dniu 27.11.2022 o 09:45, kapsel napisał: zdjęcia palce lizać Nie będę ukrywał, że fotki są autorstwa kolegi Łukasza ( @astarott ) który też poza tym potrafi robić ładne modele, ale z przyczyn dla mnie całkowicie nieznanych wstydzi się je pokazywać na naszym forum (a taki duży chłopak ) Po porostu od czasu do czasu wpadam do niego na towarzyską kawę i wtedy odpala swoje studio i cyka mi kilka galerii, za co jestem mu dozgonne wdzięczny W dniu 27.11.2022 o 09:55, HK1885 napisał: masz swój styl. O, już kolejna osoba o tym wspomina. Może trafię do jakiej Wikipedii W dniu 27.11.2022 o 09:55, tomekk napisał: Tarnobrzegu = Bydgoszczu. Hmm Czyli że co Tarnobrzega = Bydgoszcza ? Mam znajomego w Bydgoszcza - zadzwonię i podpytam Dziękuję wszystkim za opinie i uwagi Trochę taki mecz Libia - Ukraina nam się w ten niedzielny poranek rozgrywa. Ciekawe jaki będzie wynik. Można by pójść do buka i coś tam postawić Mam nadzieję, że Babaryba 2023 wypali i będzie mi dane postawić swojego Migacza obok MiG-a Michała na stoliku IPMS-u. Edytowane 21 Lutego 2023 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) 24 minuty temu, abtb napisał: ale z przyczyn dla mnie całkowicie nieznanych wstydzi się je pokazywać na naszym forum ( Wstydzi się? Edytowane 27 Listopada 2022 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 52 minuty temu, abtb napisał: Mam nadzieję, że Babaryba 2023 wypali i będzie mi dane postawić swojego Migacza obok MiG-a Michała na stoliku IPMS-u. Także mam nadzieję, że impreza wypali. Chciałbym poznać kolegów osobiście, przyjrzeć się prezentowanym tu miniaturom i samemu coś pokazać szerszemu gronu poraz pierwszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 58 minut temu, abtb napisał: ale z przyczyn dla mnie całkowicie nieznanych wstydzi się je pokazywać na naszym forum (a taki duży chłopak Jest adminem na nPWM więc nie wypada... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Ładny model, plus za niestandardowe barwy, drugi plus za to, że nie śledź . wypita, galeria że smakiem oblukana. 3 godziny temu, abtb napisał: @socjo1najprawdopodobniej ostatnia galeria w tym roku, To co ja teraz będę do kawy łykał Ps, jak usuwać wspominki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 28 minut temu, giberes napisał: Ps, jak usuwać wspominki? Edytujesz wypowiedź, najeżdżasz na tekst, kasujesz a potem ustawiasz kursor za wklejoną ramką i kasujesz. (Chyba tak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Bardzo ładnie wykonany MiG w ciekawym malowaniu. Te bomby pod skrzydłami to profanacja tego myśliwca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 Teraz, mig napisał: Te bomby pod skrzydłami to profanacja tego myśliwca. Ale w sam raz do zbombardowania politycznej konkurencji. Kolejne Migacze będą wedle życzenia - same rakiety (albo prawie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 42 minuty temu, giberes napisał: To co ja teraz będę do kawy łykał "Śledzie" Co najmniej 6 szt czyli cała konserwa na raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 5 minut temu, abtb napisał: "Śledzie" Co najmniej 6 szt czyli cała konserwa na raty Ale przecież Adwent teraz, a nie Wielki Post . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 29 minut temu, abtb napisał: "Śledzie" Co najmniej 6 szt czyli cała konserwa na raty One na mnie działają jak szwedzkie kiszone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) Ale fajnie się porobiło, rzeczywiście mamy dziś na Forum Mig Alley. Niby takie same, a każdy tak inny! Bardzo ładnie zmalowany Mig, na Twoim "zwykłym" poziomie, do którego nas przyzwyczaiłeś. Całość - kamuflaż, oznaczenia państwowe, dekle na elementach silników oraz "głupie" bomby tworzą harmonijną całość, czyli 100 % egzotyka. Zasłużony "lajk" dla Ciebie. ICM - no cóż, jaki koń jest, każdy widzi - i na tym poprzestańmy... Przy okazji - Tomku, możesz zdradzić, jakiego tła Łukasz używa do zdjęć? @abtb: Cytat Ja co prawda nie napociłem się tyle co konkurencja prawdę mówiąc, tak jak napisałem - dla mnie Mig był dużym wytchnieniem po okrętach i Tornado z Revellaa, a więc jak napisałem - warsztat 100 relaksacyjny i jak na mnie ekspresowy. Co chciałem i umiałem to dorobiłem, na co nie miałem ochoty, to bez żalu i wstydu - olałem. Także ten... Do zobaczenia na Babierybie lub na niebieskim Forum w konkursie o transporcie! Pozdrawiam, Michał Edytowane 27 Listopada 2022 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) Godzinę temu, socjo1 napisał: "głupie" bomby Wiedziałem, że to dobry pomysł Teraz mój MiG zostanie zapamiętany jako "bombowy MiG" czyli w tłumie nie zginie Godzinę temu, socjo1 napisał: Niby takie same, a każdy tak inny! Ba wasze to 9-12 a mój 9-13 Godzinę temu, socjo1 napisał: Zasłużony "lajk" dla Ciebie. Dziękuję bardzo Godzinę temu, socjo1 napisał: możesz zdradzić, jakiego tła Łukasz używa do zdjęć? Białego albo czarnego - w zależności od potrzeb, ewentualnie wymagań gości. Godzinę temu, socjo1 napisał: Do zobaczenia na Babierybie Oby, bo już nudno się robi Godzinę temu, socjo1 napisał: lub na niebieskim Forum w konkursie o transporcie! Ten "Transport...." już tyle razy się otarł o pierwsze miejsce, że chyba szybciej będzie zorganizować warsztat grupowy niż konkursowy. W sumie można by było i na MW sobie zrobić taki wspólny warsztacik Edytowane 27 Listopada 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Ardzo mi się podoba że wszystkie modele Wuja mają ten delikatny połysk, przynajmniej na zdjęciach tak widzę...a nie są matowe że aż zęby bolą. I to nie jest satyna, tylko delikatny błysk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 31 minut temu, abtb napisał: W sumie można by było i na MW sobie zrobić taki wspólny warsztacik Róbcie,róbcie.Chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Godzinę temu, abtb napisał: Ten "Transport...." już tyle razy się otarł o pierwsze miejsce, że chyba szybciej będzie zorganizować warsztat grupowy niż konkursowy. W sumie można by było i na MW sobie zrobić taki wspólny warsztacik Poczekajmy co tam się wykluje w nowym konkursie, a potem stosownie zareagujemy. Ze dwa mocne typy już mam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi