Avi Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Ktoś sobie zrobił żarcik, czy Niemcy faktycznie 'cuś' takiego wymyślili? http://www.modelimex.cz/ShowProduct.aspx?ProductId=409357000&CategoryID=239 W życiu z czymś takim się nie zetknąłem Cytuj
PKD4GA Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 http://strangevehicles.greyfalcon.us/KRUPP%20KUGELPANZER.htm Pozdr. Pawel Cytuj
Avi Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Napisano 2 Sierpnia 2008 Dzięki wielkie. Po prostu MASAKRA!!! Nigdy nie przypuszczałem, ze coś takiego mogło powstać Cytuj
Przemos19 Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 To mało widziałeś, jest jeszcze jeden niemiecki dziwny pojazd zwiadowczy - kołowo-gąsienicowy. Ale nie pamiętam nazwy - przeznaczony do walk w Afryce. Cytuj
Avi Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Napisano 3 Sierpnia 2008 To mało widziałeś, jest jeszcze jeden niemiecki dziwny pojazd zwiadowczy - kołowo-gąsienicowy. Ale nie pamiętam nazwy - przeznaczony do walk w Afryce. Owszem, nie widziałem zbyt dużo tych wynalazków, bo po prostu się niemiecką pancerką z WW2 raczej nie interesuję Niemniej te niektóre niemieckie projekty 'powalają'. Cytuj
rzelu Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Jest to artystyczna wizja tego co stoi w Kubince, ale co to właściwie miało być tego chyba sami Niemcy nie wiedzą... Cytuj
marcinfire Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Fakt, myśl techniczna Niemców z WW I i II była wręcz kładąca na łopatki, mundury też mieli chyba najciekawsze, nie chcę pisać najładniejsze bo było by to raczej nie na miejscu. Cytuj
adamkijak Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Nie tylko Niemcy o czyms takim mysleli: Cytuj
Jendrass1 Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Adamie (adamkijak) niezły ten skan, skąd go wydłubałeś ? A jak ktoś chce więcej fotek tego "niemieckiego dziwa" to ja mam nadzieję, być we wrześniu na Kubince Cytuj
PKD4GA Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Fakt, myśl techniczna Niemców z WW I i II była wręcz kładąca na łopatki - jednak czesto ta mysl kladla wlasnie ich na lopatki. Rzut oka na to "cos" wystarcza by stwierdzic ze w terenie to sobie nie poradzi. Ciekawe jak sie tym pokonywalo wzniesienia (szczegolnie zjazd z gorki musial dostarczac sporo wrazen ) ? Dziwne ze takie cos zbudowano... Sam pomysl, na czolg o takim ukladzie, pojawial sie w prasie juz na poczatku lat trzydziestych XX w. Pojazdy o podobnej konstrukcji zostaly zreszta uzyte w boju. Tu fotka prezentujaca pokonywanie przeszkody wodnej: - na marginesie - super temat na winietke... Poniezej inne ciekawe konstrukcje uzywane przez Wehrmacht: Uniwersalny transporter zaopatrzenia: Lekkie transportery amunicji: Kombinowany SUV Tu chyba dzialal ktos Photoshopem (??!!) Finalna wersja Zundapp'a bez wozka Pozdr. Pawel Cytuj
PiterATS Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Uniwersalny transporter zaopatrzenia: Lekkie transportery amunicji: Kombinowany SUV Tu chyba dzialal ktos Photoshopem (??!!) Finalna wersja Zundapp'a bez wozka Tajemnica Wunderwaffe i Kriegsentscheidend została rozwiązana Cytuj
Złośliwiec Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Ja już wiem czemu Niemcy są tacy bitni - bo od małego ich po polach boju ciągali Cytuj
LordDisneyland Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Chyba żartujesz,Złośliwcze, w tych wózkach klony Himmlera i Heydricha oraz spermę wodzów w termosach wierne SS do banków w Szwajcarii wiezie - ale Pawle dałeś fotki! Bravissimo! Zgaduję, że w radomskich archiwach jeszcze sporo cudów pozostaje na lepszą okazję czekając ? Cytuj
Artez Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Rower z Mp44 rozbraja totalnie . Jestem ciekaw jaka skuteczność bojowa by była takiego wynalazku Cytuj
Artez Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 PKD4GA napisał:Kombinowany SUV Hehe na lawecie Z niemiec sprowadzony Cytuj
ArmiA Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 Nie tylko germańce tak kombinowali. To coś to brytyjski Armored Quadricycle z czasów przed pierwszą wojną światową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi