Avi Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 Ktoś sobie zrobił żarcik, czy Niemcy faktycznie 'cuś' takiego wymyślili? http://www.modelimex.cz/ShowProduct.aspx?ProductId=409357000&CategoryID=239 W życiu z czymś takim się nie zetknąłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 I ok 80 zł za 4 części Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKD4GA Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 http://strangevehicles.greyfalcon.us/KRUPP%20KUGELPANZER.htm Pozdr. Pawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted August 2, 2008 Author Share Posted August 2, 2008 Dzięki wielkie. Po prostu MASAKRA!!! Nigdy nie przypuszczałem, ze coś takiego mogło powstać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemos19 Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 To mało widziałeś, jest jeszcze jeden niemiecki dziwny pojazd zwiadowczy - kołowo-gąsienicowy. Ale nie pamiętam nazwy - przeznaczony do walk w Afryce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted August 3, 2008 Author Share Posted August 3, 2008 To mało widziałeś, jest jeszcze jeden niemiecki dziwny pojazd zwiadowczy - kołowo-gąsienicowy. Ale nie pamiętam nazwy - przeznaczony do walk w Afryce. Owszem, nie widziałem zbyt dużo tych wynalazków, bo po prostu się niemiecką pancerką z WW2 raczej nie interesuję Niemniej te niektóre niemieckie projekty 'powalają'. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzelu Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Jest to artystyczna wizja tego co stoi w Kubince, ale co to właściwie miało być tego chyba sami Niemcy nie wiedzą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinfire Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Fakt, myśl techniczna Niemców z WW I i II była wręcz kładąca na łopatki, mundury też mieli chyba najciekawsze, nie chcę pisać najładniejsze bo było by to raczej nie na miejscu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkijak Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Nie tylko Niemcy o czyms takim mysleli: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jendrass1 Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Adamie (adamkijak) niezły ten skan, skąd go wydłubałeś ? A jak ktoś chce więcej fotek tego "niemieckiego dziwa" to ja mam nadzieję, być we wrześniu na Kubince Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKD4GA Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Fakt, myśl techniczna Niemców z WW I i II była wręcz kładąca na łopatki - jednak czesto ta mysl kladla wlasnie ich na lopatki. Rzut oka na to "cos" wystarcza by stwierdzic ze w terenie to sobie nie poradzi. Ciekawe jak sie tym pokonywalo wzniesienia (szczegolnie zjazd z gorki musial dostarczac sporo wrazen ) ? Dziwne ze takie cos zbudowano... Sam pomysl, na czolg o takim ukladzie, pojawial sie w prasie juz na poczatku lat trzydziestych XX w. Pojazdy o podobnej konstrukcji zostaly zreszta uzyte w boju. Tu fotka prezentujaca pokonywanie przeszkody wodnej: - na marginesie - super temat na winietke... Poniezej inne ciekawe konstrukcje uzywane przez Wehrmacht: Uniwersalny transporter zaopatrzenia: Lekkie transportery amunicji: Kombinowany SUV Tu chyba dzialal ktos Photoshopem (??!!) Finalna wersja Zundapp'a bez wozka Pozdr. Pawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Uniwersalny transporter zaopatrzenia: Lekkie transportery amunicji: Kombinowany SUV Tu chyba dzialal ktos Photoshopem (??!!) Finalna wersja Zundapp'a bez wozka Tajemnica Wunderwaffe i Kriegsentscheidend została rozwiązana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Złośliwiec Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Ja już wiem czemu Niemcy są tacy bitni - bo od małego ich po polach boju ciągali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Chyba żartujesz,Złośliwcze, w tych wózkach klony Himmlera i Heydricha oraz spermę wodzów w termosach wierne SS do banków w Szwajcarii wiezie - ale Pawle dałeś fotki! Bravissimo! Zgaduję, że w radomskich archiwach jeszcze sporo cudów pozostaje na lepszą okazję czekając ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artez Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Rower z Mp44 rozbraja totalnie . Jestem ciekaw jaka skuteczność bojowa by była takiego wynalazku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej2 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Kombinowany SUV Hehe na lawecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artez Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 PKD4GA napisał:Kombinowany SUV Hehe na lawecie Z niemiec sprowadzony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArmiA Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Nie tylko germańce tak kombinowali. To coś to brytyjski Armored Quadricycle z czasów przed pierwszą wojną światową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts