Avi Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Ktoś sobie zrobił żarcik, czy Niemcy faktycznie 'cuś' takiego wymyślili? http://www.modelimex.cz/ShowProduct.aspx?ProductId=409357000&CategoryID=239 W życiu z czymś takim się nie zetknąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 I ok 80 zł za 4 części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 http://strangevehicles.greyfalcon.us/KRUPP%20KUGELPANZER.htm Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Dzięki wielkie. Po prostu MASAKRA!!! Nigdy nie przypuszczałem, ze coś takiego mogło powstać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 To mało widziałeś, jest jeszcze jeden niemiecki dziwny pojazd zwiadowczy - kołowo-gąsienicowy. Ale nie pamiętam nazwy - przeznaczony do walk w Afryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 To mało widziałeś, jest jeszcze jeden niemiecki dziwny pojazd zwiadowczy - kołowo-gąsienicowy. Ale nie pamiętam nazwy - przeznaczony do walk w Afryce. Owszem, nie widziałem zbyt dużo tych wynalazków, bo po prostu się niemiecką pancerką z WW2 raczej nie interesuję Niemniej te niektóre niemieckie projekty 'powalają'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Jest to artystyczna wizja tego co stoi w Kubince, ale co to właściwie miało być tego chyba sami Niemcy nie wiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Fakt, myśl techniczna Niemców z WW I i II była wręcz kładąca na łopatki, mundury też mieli chyba najciekawsze, nie chcę pisać najładniejsze bo było by to raczej nie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Nie tylko Niemcy o czyms takim mysleli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Adamie (adamkijak) niezły ten skan, skąd go wydłubałeś ? A jak ktoś chce więcej fotek tego "niemieckiego dziwa" to ja mam nadzieję, być we wrześniu na Kubince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Fakt, myśl techniczna Niemców z WW I i II była wręcz kładąca na łopatki - jednak czesto ta mysl kladla wlasnie ich na lopatki. Rzut oka na to "cos" wystarcza by stwierdzic ze w terenie to sobie nie poradzi. Ciekawe jak sie tym pokonywalo wzniesienia (szczegolnie zjazd z gorki musial dostarczac sporo wrazen ) ? Dziwne ze takie cos zbudowano... Sam pomysl, na czolg o takim ukladzie, pojawial sie w prasie juz na poczatku lat trzydziestych XX w. Pojazdy o podobnej konstrukcji zostaly zreszta uzyte w boju. Tu fotka prezentujaca pokonywanie przeszkody wodnej: - na marginesie - super temat na winietke... Poniezej inne ciekawe konstrukcje uzywane przez Wehrmacht: Uniwersalny transporter zaopatrzenia: Lekkie transportery amunicji: Kombinowany SUV Tu chyba dzialal ktos Photoshopem (??!!) Finalna wersja Zundapp'a bez wozka Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Uniwersalny transporter zaopatrzenia: Lekkie transportery amunicji: Kombinowany SUV Tu chyba dzialal ktos Photoshopem (??!!) Finalna wersja Zundapp'a bez wozka Tajemnica Wunderwaffe i Kriegsentscheidend została rozwiązana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Ja już wiem czemu Niemcy są tacy bitni - bo od małego ich po polach boju ciągali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Chyba żartujesz,Złośliwcze, w tych wózkach klony Himmlera i Heydricha oraz spermę wodzów w termosach wierne SS do banków w Szwajcarii wiezie - ale Pawle dałeś fotki! Bravissimo! Zgaduję, że w radomskich archiwach jeszcze sporo cudów pozostaje na lepszą okazję czekając ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Rower z Mp44 rozbraja totalnie . Jestem ciekaw jaka skuteczność bojowa by była takiego wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Kombinowany SUV Hehe na lawecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 PKD4GA napisał:Kombinowany SUV Hehe na lawecie Z niemiec sprowadzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Nie tylko germańce tak kombinowali. To coś to brytyjski Armored Quadricycle z czasów przed pierwszą wojną światową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi