WPR Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia Nie sypiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia 2 godziny temu, WPR napisał: Nie sypiasz? Nie no coś tam spałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia Piękny a zarazem nie łatwy kamuflaż na VCL przedstawiający pojazd z Chin w 1937 roku. To może być wyzwanie, malować pędzlem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia Jeszcze ciepły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia 1 godzinę temu, Konrad-Ciba napisał: To może być wyzwanie, malować pędzlem? Mając tyle modeli na warsztacie na raz, szkoda by nie skorzystać z różnych technik dla urozmaicenia, maluj pędzlem , poćwiczysz, efekt może być nie gorszy niż aero, może lepszy, nie spróbujesz nie będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia W dniu 4.01.2024 o 14:44, Endrju napisał: Za dużo tematów w jednym wątku i ja się po prostu pogubiłem. Może rozważył byś zmianę swojego awangardowego podejścia do relacji i zacząłbyś prowadzić jedną relację dla jednego modelu. W dniu 4.01.2024 o 15:03, Konrad-Ciba napisał: Wiem, niestety mam taki system pracy i raczej nie chce tego zmieniać - po prostu tak najlepiej mi się pracuje. to może chociaż jakiś chociaż tematyczne rozdzielenie - ruscy osobno... szkopy osobno... kitajce osobno... Po prostu teraz to jeszcze w miarę śmiga ale jak dobijesz w wątkiem do 40-50 stron to wszystko będzie baaardzo wolno chodzić ze względu na ładowanie się dużej ilość zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia 13 minut temu, M.A.V. napisał: to może chociaż jakiś chociaż tematyczne rozdzielenie - ruscy osobno... szkopy osobno... kitajce osobno... Po prostu teraz to jeszcze w miarę śmiga ale jak dobijesz w wątkiem do 40-50 stron to wszystko będzie baaardzo wolno chodzić ze względu na ładowanie się dużej ilość zdjęć Jeszcze trumny Churchilla to już razem cztery wątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia (edytowane) Nieee, raczej chce mieć wszystko tutaj. Szoda, śmiecić forum nowymi wątkami i warsztatami. Co jakiś czas będę robić podsumowanie. Jutro je zrobię. PS Zdjęcia są wstawiane z serwera zewnetrznego nie poprzez forum. Edytowane 10 Stycznia przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia (edytowane) Małe podsumowanie co zostało zrobione, co trzeba zrobić i czego narazie zrobić nie mogę. Zaczynajmy! Z tego wątku póki co został skończony jeden model i jego galeria jest w odpowiednim dziale. Dodatkowo mam jeszcze dwa gotowe modele ( ze stawki odpadły 2 modele które sprzedałem więc ich już nie pokazuje) które nie były relacjonowane na tym forum - są tylko galerie. Najbliższa galeria. Tutaj trzeba zrobić obicia i dokończyć brudzenie a także pewnie dodać jakieś gałązki. Brak gąsienic, przygotowane pod etap obić. Brak kalkomanii i gąsienic. Brak kalkomanii. Przygotowany na obicia + brak kilku ogniw gąsienic jako dodatkowe opancerzenie. Przygotowany na obicia. Przed washem. Gotowe na obicia + brak gąsienic. Gotowe do malowania. Gotowy do malowania - brak kół i gąsienic. W trakcie budowy. Jak widać lista hańby jest długa. Edytowane 11 Stycznia przez Konrad-Ciba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Kurde, ja robię 5 modeli na raz i mam dość, masz chłopie zacięcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia 25 minut temu, Lipstein napisał: Kurde, ja robię 5 modeli na raz i mam dość, masz chłopie zacięcie! Ja robiąc więcej jak dwa się gubię i znajduje wypraski po 4 latach pod łóżkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Ja już nad tym muszę zapanować: jeden model, blaszki i ewentualnie inne dodatki i nic innego nie biorę w łapy, póki nie skończę; Konrada podziwiam, bo w moim przypadku ilość modeli na warsztacie powoduje tylko, że je krótko mówiąc pier... , zamiast zrobić zgodnie ze sztuką i umiejętnościami i mieć z tego przyjemność. Podziwiam też jego konsekwencję co do zamierzonego wyglądu modeli i wybranych technik, bo u mnie to się zmienia i model mający być w wintercamo zostaje zakurzony, rozjeżdżają się oznaczenia jednostek itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia (edytowane) Powiem szczerze, że miałem problemy z zagubionymi częściami ale one bardziej wynikały z przeprowadzki na inny pokój. Na szczęście Sergiusz ogarnia żywice i wszystko mi pięknie kopiuje. Druga sprawa jeżeli chodzi o ilość modeli - nic mi się nie kurzy, wszystko stoi w gablotach na półce a taki system pracy jest dla mnie najlepszym. Lubię się długo zastanawiać nad kolejnym etapem. Przykładowo w przypadku Pz. Beob, który jest przed washem, wciąż nie dobrałem pasującego mi koloru do techniki washowania. Czyli krótko mówiąc robię sobie jeden, myślę nad drugim. Jak już wymyślę to się przerzucam. Efektem tego jest to, że praktycznie nie ma przestojów. Cały czas coś jest robione. Jak mi się nie chce malować to sklejam. Jak nie chce mi się sklejać to maluje albo robię coś innego. Powiem szczerze, że lepiej mi zapanować jak taką ilością modeli w trakcie budowy niż nad jednym. Jeden model na warsztacie to nuda. W między czasie jeszcze biegam, sporo czytam, chodzę do pracy na 4 brygady i mam obowiązki domowe. Jeżeli chodzi o te dwa pierwsze to był nawet pomysł, żeby jakoś tutaj rozwijać czytelnictwo i sporty u młodych osób - nawet zwykłym postem który by przedstawiał kupioną czy też aktualna książkę - myślę, że zawsze jakaś cenna dyskusja znalazła by światło dzienne. To tak ogólnie, jeżeli chodzi o mój system pracy. A co do modeli zaś się tyczy, będę niedługo kończyć BA-20 (brak mi narazie funduszy na pewien dodatek - miałem w tym mięsiącu problemy) oraz pewnie zimowy T-28. W tym ostatnim przypadku wciąż nie mam pojęcia jakiego koloru użyć do obić. Nie mam sklepu modelarskiego w okolicy, wszystko muszę zamawiać i ciężko dobierać na oko kolory. Przy BA-20 nie ma już coś się zastanawiać - końcem miesiąca, po wypłacie pojedzie do galerii. Te dwa T-28 są już też prawie gotowe do malowania. Pozdrawiam i zbieram się na zmianę nocną. Edytowane 11 Stycznia przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia Ogłoszenie parafialne. Znajomy z pracy wyrabia fajne rzeczy ze sklejki i ogólnie drewna. Ostatnio kupił maszynę i próbujemy sił w podstawach drewnianych. Oto przykład - dąb pod wymiary mojego T-35 (tylko T-28 postawiłem bo ten pierwszy sprzedany). Jeżeli ktoś by był zainteresowany takimi podstawami na wymiary to zapraszam. Drzewno do wyboru, parę rodzajów bejcy. Możliwość frezów. Wycena projektu na PW. Ta akurat jest tylko polakierowana bo chciałem jasną. Instagram: @sklejka.design Strona: www.sklejka-design.pl Pozdrawiam. K. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia 40 minut temu, Konrad-Ciba napisał: Ogłoszenie parafialne. Znajomy z pracy wyrabia fajne rzeczy ze sklejki i ogólnie drewna. Ostatnio kupił maszynę i próbujemy sił w podstawach drewnianych. Oto przykład - dąb pod wymiary mojego T-35 (tylko T-28 postawiłem bo ten pierwszy sprzedany)... ...Ta akurat jest tylko polakierowana bo chciałem jasną. Ale co konkretnie, bo nic nie widać? ...no chyba, że ma być nie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia Nie widać zdjęć? U mnie na 3 przeglądarkach się wyświetlają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia (edytowane) No nie wiem, z tą deską to bardziej szpek jaki pasuje. Edytowane 12 Stycznia przez Evildead 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia 36 minut temu, Evildead napisał: No nie wiem, z tą deską to bardziej szpek jaki pasuje. Kwestia gustu, mi pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia W dniu 11.01.2024 o 18:44, Konrad-Ciba napisał: Nie widać zdjęć? U mnie na 3 przeglądarkach się wyświetlają. Poza tekstem nic więcej nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia U mnie działa. Przydałby się jakiś przykładowy cennik żeby gitary nie zawracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia Godzinę temu, Rafał B napisał: Poza tekstem nic więcej nie widzę. Dodałem teraz przez forum zdjęcia. Może teraz będziesz widzieć. U Evildeada widać chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia 1 minutę temu, halset napisał: U mnie działa. Przydałby się jakiś przykładowy cennik żeby gitary nie zawracać Wiem ale ja tego nie wykonuje, znajomy to wycenia na podstawie drewna i wymiarów. Najlepiej chyba gdy zainteresowany wyślę mi na PW jakiś projekt a ja to przekaże koledze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia Kolejny model gotowy do malowania. W tym przypadku to T-28. To jest już czwarty model na który nałożę podkład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 13 Stycznia Autor Share Napisano 13 Stycznia Porobiłem dziś trochę. Fajnie mi się go buduje, podobnie jak Tygrysa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia Dzień malowania podkładu na T-28 z HobbyBoss. Jak zwykle zaczynam od przygotowania części metalowych za pomocą Mr. Metal Primer. Następnie czarny Surfacer 1500 rozcieńczony Mr. Leveling Thinner. Pozostaje poczekać na całkowite wyschnięcie powierzchni i delikatne poprawki papierem ściernym. W tym czasie pewnie coś podziałam przy Pz. IV a jutro postaram się o washa na Beob. Pozdrawiam. K. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi