Erni Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 Ehrhardt E-V/4 M.1917 w malowaniu z III Powstania Śląskiego , czerwiec 1921r. MOdel z firmy CSM 1/35 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 (edytowane) Piękny model! Dzięki, że zbudowałeś model pojazdu używanego przez powstańców śląskich, bo to powstanie jest w zasadzie pomijane przez modelarzy. Kalkomanie robiłeś na zamówienie? Jeżeli tak, to czy mógłbyś udostępnić plik z grafiką? Również chciałbym mieć w kolekcji model pojazdu używanego przez powstańców śląskich. Jaką farbą go pomalowałeś? Edytowane 6 Stycznia 2023 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 bardzo ładnie zmalowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 Super Bardzo mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 6 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2023 To malowanie jest w zestawie , z powstania wielkopolskiego tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 Dobry wieczór, Właśnie go kupiłem i zacząłem szukać dokumentacji aby się dowiedzieć skąd White Storm Models wziął materiały do wnętrza, ale chyba nic nie znajdę i nikt mi nie pomoże. Teraz jak zobaczyłem Twój piękny pojazd chyba też zrobię go w wersji zamkniętej i też z pewnych względów z Powstania Śląskiego. Tam się urodziłem i mam do Śląska sentyment. Pięknie Ci to wyszło. Jest tylko jedna nieścisłość, którą widać na zdjęciu, ale to można pominąć. Super model!!! Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 16 godzin temu, sas55 napisał: Dobry wieczór, Właśnie go kupiłem i zacząłem szukać dokumentacji aby się dowiedzieć skąd White Storm Models wziął materiały do wnętrza, ale chyba nic nie znajdę i nikt mi nie pomoże. Teraz jak zobaczyłem Twój piękny pojazd chyba też zrobię go w wersji zamkniętej i też z pewnych względów z Powstania Śląskiego. Tam się urodziłem i mam do Śląska sentyment. Pięknie Ci to wyszło. Jest tylko jedna nieścisłość, którą widać na zdjęciu, ale to można pominąć. Super model!!! Pozdrawiam Andrzej Co do tego zdjęcia jest jedno ale. Zostało opublikowane w jednej z najnowszych publikacji wojskowych chyba Militaria i tam n zdjęciu wieża pojazdu jest w malowaniu kamo n atym samym zdjęciu przy ołtarzu. Albo fotka mocno podrasowana albo błąd w druku. Model z firmy White Storm Models tez robiłem dawno temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 Może rzeczywiście ma jakieś kamo. W każdym razie, jak ci się go składało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 Ja tam na zdjęciu zaznaczyłem, o który szczegół chodzi, ale może niezbyt to widoczne. Jak pisałem model piękny a ten szczegół można pominąć. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 Składność zestawu dobra nawet , jedynie rame trzeb a mocno pościskać podczas sklejania i dać jej dobrze wyschnąć , ja tego nie zrobiłem i potem zaczęło m to skutkować tym ze w momencie klejenia budy rama sie rozłaziła w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Bardzo ładny model bardzo pokracznego pojazdu. Świetną robotę tu zrobiłeś. No i nieśmiertelny plus za polskie (regionalne) malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Bardzo fajne monstrum , dobrze że dodano do niego kalkomanie do dwóch wersji z obu powstań . A co do karabinów maszynowych to zdecydowane trzeba wykonać obudowy opancerzone na chłodnicę , tak jak tu https://pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_maszynowy_Maxim. Mam pewne zastrzeżenia co do ramy podwozia, bo ciężarówki Ehrhardt na których to zabudowywano działko przeciwlotnicze miały nieco inną ramę . Patrząc na na praktykę budowy pancerek mam wątpliwości , aby samochody pancerne były budowane na innych ramach . W razie czego dysponuje fabrycznymi zdjęciami podwozia , miale nadzieję, że wykorzystam całe podwozie do budowy ciężarówki ale teraz mam wątpliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Piękna bestia - obydwie zresztą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 piękny pokrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi